Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

TÜRKİYE PAZARINA İKİ ÖNEMLİ YATIRIM

TÜRKİYE PAZARINA İKİ ÖNEMLİ YATIRIM
18 Eylül 2019 16:55
A+
A-

 

Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde de co-working (ortak çalışma) modeli her geçen yıl bir önceki yıla kıyasla iki katı büyüme kaydediyor. Son 3 yılda co working sektöründe hizmet veren firmaların sayısı yüzde 90 arttı. Avustralya’dan dünyaya açılarak 23 ülke, 54 şehir ve 160 lokasyona yayılan uluslararası ofis yöneticisi Servcorp, Türkiye’de 9 yıl içinde Tekfen Tower ve Nişantaşı Orjin binası gibi stratejik iki yatırımın ardından İzmir ve Ankara merkezleri için de harekete geçtiklerini açıkladı. Türkiye’de yeni açılacak lokasyonlarda 100’ün üzerinde ofis projesini hayata geçirmeyi planlayan şirket, 2019 mali yılı için globalde hedeflerinin 40 milyon dolar kar elde etmek olduğunu vurguladı.

Türkiye’de birçok firma Ağustos 2018’de yaşanan döviz artışından dolayı küçülüyor. İş insanları artık klasik ofis maliyetlerinin altında ezilmemek için hazır ofis sektörünün cazibesinin de farkına vardı. Yaşanan bu durumun hazır ofis sektörüne pozitif yönde hareketlilik kattı. Türkiye’deki ofis anlayışının değişime uğramasıyla yatırımlarına ağırlık veren Servcorp, başta İstanbul’daki yatırımlarını artırarak Ankara ve İzmir’de de 100’ün üzerinde ofis açacağını bildirdi. Son olarak Almanya ve Japon’ya pazarlarına giriş yaptıklarını da belirten Servcorp Türkiye Direktörü Damla Özgönül, “2019 yılı hedeflerimiz arasında Almanya ve Japonya pazarı yer alıyordu. Gerekli alt yapının oluşmasıyla da hedeflerimizi gerçekleştirdik. Türkiye’de iş dünyası gerek kur artışından dolayı gerek iş kültürünün değişiminden dolayı hazır ofis sektörünün cazibesi de artış gösterdi. Türkiye pazarının hızla büyüdüğünü göz önüne aldığımızda yatırımlarımızı artırma kararı aldık. Başta İstanbul lokasyonumuz olmak üzere Ankara ve İzmir’de lokasyon çalışmalarımıza başlayacağız.” dedi.

Modern dönüşüm için 50 milyon dolarlık yatırım

Son birkaç yıldır co-working sektörüne uyum sağlaması için imajı dahil büyük değişimler yapan şirket, globalde 160 lokasyonda 80’ini modernize etti. Modernleşme için ortalama 50 milyon dolarlık sermaye yatırımı yaptıklarını belirten Servcorp Türkiye Direktörü Damla Özgönül, “Teknoloji açısından bakacak olursak, 2019 Mayıs ayında yeni bir internet sağlayıcı ile çalışmaya başladık. İnternet altyapımızı daha da güçlendirdik. Şu anda sektördeki hiç bir firma paylaşımsız kişiye özel internet sağlayamadığı gibi, teknoloji yatırımlarını minimumda tutmakta. Servcorp’da ise durum tam tersi, firmaların marketing için harcadıkları miktarların çok daha fazlasını teknoloji geliştirmeye harcıyoruz.” dedi.

Global pazarın en önemli yapılarında sadece Servcorp var

Organik büyüme stratejileri doğrultusunda her zaman sektörün en büyüğü olmayı değil, en iyisi olmayı hedefleyen şirket, Global pazarda dünyanın en önemli yapılarında yer alıyor. Bunlardan bazıları sıralayacak olursak: Amerika – Dünya Ticaret Merkezi 85.kat, Londra – Mayfair, Dubai – Emirates Towers, Katar – Tornado Tower, Sidney – Barangaroo. Damla Özgönül, bu prestijli lokasyonlara baktığımızda Servcorp’un rakiplerinin bu tarz yatırımlar yapmadığını da vurguladı.

REKLAM ALANI