Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Türkiye mal üretim sektörü iyileşme gösteriyor

Türkiye mal üretim sektörü iyileşme gösteriyor
02 Eylül 2014 10:37
A+
A-

sanayi_650_10HSBC Holdings Plc/Markit Economics Türkiye imalat sanayi PMI, Ağustos’ta 50.3 ile Nisan ayından bu yana en yükseğe ulaştı.

Türkiye’de imalat sanayi PMI beş ayın en yükseğine ulaşarak, Türkiye mal üretim sektörü ticaret ortamının genel anlamda iyileştiğine işaret etti.

HSBC Holdings Plc/Markit Economics’in açıkladığı Türkiye imalat sanayi PMI, Ağustos’ta 50.3 ile Nisan ayından bu yana en yükseğe ulaştı. Endeks Temmuz ayında 48.5 seviyesindeydi.

Raporda PMI ticaret koşullarında sadece marjinal bir gelişmeye işaret etti ve uzun vadeli ortalaması olan 51,0 değerinin altında kaldı ifadelerine yer verilirken, fabrika çıkışlarında marjinal artış meydana geldiği ve yeni siparişlerin ihracatta ortaya çıkan yükseliş ile desteklendiği vurgulandı.

HSBC Türkiye Baş Ekonomisti Melis Metiner, Ağustos ayı satın alma yöneticileri endeksi imalat sanayindeki zayıf seyrin bir nebze düzeldiğini gösterdi. İki ay boyunca düştükten sonra, toplam üretim hacmi Ağustos ayında tekrar artışa geçti. Alınan toplam siparişlerde değişiklik olmazken, ihracat için alınan yeni siparişlerde artış gözlemlendi. Avrupa’daki yavaş büyüme ve Irak’taki jeopolitik risklerden ötürü önümüzdeki çeyrekte dış talep koşullarında güçlü bir toparlanma beklemiyoruz. Yurtiçinde parasal koşulların destekleyici olduğunu da düşünürsek, dördüncü çeyrekte iç talepteki artış dış talepteki artıştan daha güçlü seyredecektir yorumunu yaptı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI