Dolar 32,3680
Euro 34,9842
Altın 2.325,98
BİST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

TÜRKİYE KİMYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ’NDE YENİ DÖNEM

TÜRKİYE KİMYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ’NDE YENİ DÖNEM
23 Şubat 2018 13:04 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2018 13:07
A+
A-

2000 Yılından bu yana TKSD (Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini başarı ile sürdüren TİMUR ERK, 22 Şubat 2018 tarihinde yapılan genel kurul ile başkanlığı Haluk Erceber’e devretti.

TOBB Kimya Sanayi Meclis Başkanlığı devam eden Timur ERK 2006’daki kuruluşundan bu yana anılan meclisin başkanlığını da başarı ile yürütmektedir. Kimya sanayinin duayeni olmakla anılan Timur ERK 2007 ile 2009 yılları arasında ülkemizi Avrupa Kimya Sanayi Konseyi CEFİC’te yönetim kurulu üyesi olarak temsil etmiştir.

18 yıl sonra görevi genç ve çalışkan bir başkana devretmekten gurur ve huzur duyduğunu ifade eden Timur ERK’e Türk Kimya Sanayisine yaptığı büyük katkılar ve liderlikten dolayı ödül takdim edildi.

“Sayın Timur Erk, 18 Yıllık başkanlık döneminin ardından Onursal Başkan olarak hizmete devam edecektir”

 Yeni dönemde başkanlık yapacak olan Haluk Erceber ise; “Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği, bugün gerçekleştirdiği olağan genel gurul ile neden kalkınmada ‘En Öncelikli Sektör’  olduğunu bir kez daha  ispatladı. Kimya sektörünün duayeni, 18 yıllık değerli başkanımız Sn. Timur Erk veda konuşmasını yaparak TKSD’deki değişim sürecini başlattı. Sayın Erk bundan sonrada Onursal Başkan olarak Kimya Sektörüne ve TKSD’ye hizmete devam edecektir” dedi.

“Türkiye’nin ayrıcalıklı konumundan istifade edip cazibe yaratması şart”

Yeni TKSD Başkanı Haluk Erceber, yapısal değişikliklerin dışında Kimya Sanayicilerine daha fazla yakınlık, daha iyi mevzuat ve sektörün en önemli ihtiyacı gözüken uluslararası ölçekteki liman ve endüstri kompleksinin yapımı için Sanayi Bakanlığı  ile omuz omuza çalışacaklarını belirtti. Türk Kimya Sanayinin ölçek büyütmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Erceber, Çin ve Singapur örneklerini vererek; “25 yılda petrol ve doğalgazı olmayan ülkeler nitelikli kümelenmeler ve yüksek teknoloji içeren başarılı projelerle dünya lideri oldular. Türkiye’nin bulunduğu stratejik konum, yüksek  iç tüketim ve sürdürülebilir enerji güvenliğine sahip enerji transit hub’ı ortasında bulunması sebebiyle uluslararası  doğrudan yatırımcıların dikkatini çekerek cazibe yaratması şarttır” dedi.

TKSD Başkanı Haluk Erceber; “Devlet, Chemport Projesine milli öneme sahip bir proje olarak yaklaşmalı ve ‘Yerlileştirme’ politikasını da güçlendirmelidir. 2018 yılı, Kimya sektöründe ülkemizde yapılacak yeni büyük ölçekli ve yüksek teknoloji yatırımları için dönüm noktası olacaktır. 10 yılda 18 milyar USD yatırım ve 10.000 nitelikli istihdam ile 2017 yılında dış ticaret açığından %31 olan kimyasallar payını azaltma hedefi için konuşmaktan uygulamaya geçme  ve dünyanın geri kalanına uzanma zamanıdır. Üyesi bulunduğumuz Avrupa Kimya Birliği CEFİC ile daha fazla yakın çalışarak projeler geliştireceğiz” diyerek, TKSD’nin yeni dönemde, gelişmişliğin sembolü olan Kimya Sektörünü  Türkiye’de yeni yatırımlarla geliştirip büyütmek için üst düzey performans sağlayarak her an sanayicisinin yanında yer alacağını da sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI