Dolar 32,4904
Euro 34,5540
Altın 2.496,35
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Türkiye İş Bankası’ndan sermaye piyasalarında bir ilk

Türkiye İş Bankası’ndan sermaye piyasalarında bir ilk
10 Ağustos 2017 10:38
A+
A-

İş Bankası, yurt içinde Türk Lirası cinsinden katkı sermaye niteliğindeki ilk borçlanma aracı ihracını gerçekleştirdi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türk Lirası cinsinden, 5. yıldan itibaren erken itfa edilebilir nitelikte ve 10 yıl nihai vadeli, katkı sermaye hesaplamasına dâhil edilecek borçlanma aracının yurtiçinde, halka arz edilmeksizin, yalnızca nitelikli yatırımcılara yönelik olarak ihraç edildiğini ifade etti.

İhraca İş Yatırım’ın aracılık ettiğini belirten Akkuş, emeklilik fonları ve yatırım fonları ile serbest fonların, ayrıca nitelikli bireysel ve kurumsal yatırımcıların ilgi gösterdiği ihraçta satış tutarının 1,1 milyar TL olduğunu kaydetti.

Senar Akkuş, Türk sermaye piyasalarında Türk Lirası cinsinden katkı sermaye niteliğindeki ilk borçlanma aracı olan söz konusu tahvilin, aynı zamanda en uzun vadeli yurtiçi Türk Lirası cinsinden özel sektör ihracı olduğunu vurguladı. Akkuş, “Yatırımcılar ve sermaye piyasalarımız açısından bir boşluğu doldurduğuna inandığımız ihraç, çok kısa vadeli ve kıt Türk Lirası kaynaklarla çalışan bankacılık sektörümüz için de yeni bir açılımdır. Bugüne kadar, Türk sermaye piyasalarının öncü ve lider kurumu olarak ilklere imza atan İş Bankası’nın, sermaye piyasalarının gelişimine ve derinleşmesine katkıları sürecektir” dedi.

REKLAM ALANI