Dolar 32,3293
Euro 35,0939
Altın 2.298,16
BİST 9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye Finans, İslami bankacılıkta finansal şeffaflıkta birinci

Türkiye Finans, İslami bankacılıkta finansal şeffaflıkta birinci
19 Ekim 2015 11:39
A+
A-

 

osman___elik

Katılım Bankacılığı’nın öncü ve yenilikçi kuruluşu Türkiye Finans, WIBC 2015 (Dünya İslami Bankacılık Konferansı) Finansal Şeffaflık Endeksi sıralamasında; 100 üzerinden 58 puan alarak Doğu Akdeniz Bölgesi bankaları arasında birinci oldu.

WIBC Leaderboard 2015 (Dünya İslami Bankacılık Konferansı) Finansal Şeffaflık Endeksi’ne göre Doğu Akdeniz Bölgesi’nin lider bankalarını açıkladı. Finansal Şeffaflık Endeksi’ne göre, Türkiye Finans 58 puan ile ilk sırada yer aldı.

İslami bankaların finansal şeffaflık yönünden değerlendirildiği sıralamada; Türkiye Finans’ı sırasıyla Ürdün merkezli Jordan Dubai Islamic Bank, Jordan Islamic Bank, Mısır merkezli Al Baraka Bank ve Türkiye’den Kuveyt Türk Katılım Bankası takip etti.

Türkiye Finans’ın İslami bankacılıkta Finansal Şeffaflık Endeksi sıralamasında ilk sırada yer almasını değerlendiren Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik, “Sürdürülebilirlik stratejimiz gereği iyi bankacılık ve iyi kurumsal vatandaşlık ana eksenimizde yer alıyor. Sorumluluk sahibi bir kurum olarak müşterilerimizin ve paydaşlarımızın haklarını gözeterek iyi bankacılık uygulamalarına imza atmak temel hedefimiz. Adil fiyat politikamız ile müşterilerimizden aldığımız tüm ücret ve komisyonları açık bir şekilde duyururken, paydaşlarımızı da Banka’nın finansal bilgileri ve izleyeceği stratejilere ilişkin düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Dolayısıyla bankacılıkta sürdürülebilir büyüme ve başarının şeffaflıktan geçtiğine inanan bir Banka olarak izlediğimiz bu stratejinin uluslararası kuruluşlar tarafından ödüllendirilmesi bizi hem gururlandırıyor hem de geleceğe ilişkin yüreklendiriyor” diye konuştu.

Öte yandan 22 yıldır Dünya İslami Bankacılık Konferansı’nı düzenleyen Middle East Advisors, Finansal Şeffaflık Endeksi’ni ‘2015 WIBC Performans Ödülleri’ için önemli bir kriter olarak değerlendiriyor.

Finansal Şeffaflık Endeksi; kurumların finansal bilgilendirme ve açıklamaları ile müşterileri ve paydaşlarını ne kadar koruduğunu ölçüyor. 0 ile 100 arasında değişen skorlama sistemine göre, puanın yüksekliği o kurumun finansal açıklığının da yüksek olduğunu ifade ediyor.

Ödül töreni, 1-3 Aralık 2015 tarihleri arasında Bahreyn’de düzenlenecek İslami Bankacılık Konferansı’nın gala yemeği sırasında gerçekleştirilecek.

Banka Ülke Skor
Türkiye Finans Katılım Bankası Türkiye 58
Jordan Dubai Islamic Bank Ürdün 56
Jordan Islamic Bank Ürdün 51
Al Baraka Bank Mısır 44
Kuveyt Türk Katılım Bankası Türkiye 43
REKLAM ALANI