Dolar 32,3847
Euro 35,0605
Altın 2.325,56
BİST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘Türkiye fason üretim yapan bir ülke olamaz’

‘Türkiye fason üretim yapan bir ülke olamaz’
09 Temmuz 2014 16:27
A+
A-

zeybekciEkonomi Bakanı Zeybekci, TÜSİAD görüşmesinde “Türkiye başları tutulmuş bir borunun içinde fason üretim yapan bir ülke olamaz. Etken bir ekonomiye geçmek zorundayız” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer ve yönetim kurulu üyelerini Bakanlıkta kabul etti.

TÜSİAD’ın Türkiye ekonomisinde çok önemli yeri olduğunu ifade eden Zeybekci, hükümet olarak istişareye son derece önem verdiklerini söyledi.

Türk ekonomisinin gelinen noktada yavaş yavaş daireler çizmeye başladığını belirten Zeybekci, yaşanan olumlu gelişmelere karşın ülkenin henüz Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinde olmadığını kaydetti.

“Etken bir ekonomiye geçmeliyiz”

“Türkiye’nin başları tutulmuş bir borunun içinde fason üretim yapan bir ülke olamayacağını” anlatan Zeybekci, “Edilgen bir ekonomiden etken bir ekonomiye geçmek zorundayız” diye konuştu.

Başta Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması yoluyla olmak üzere dünyada ekonomik ve siyasi haritanın yeniden çizildiğine dikkati çeken Zeybekci, Türkiye’nin de söz konusu yeni sistem ve dünyanın yeni ekonomik haritası içinde yerini alması gerektiğini dile getirdi.

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer de 10 Haziran tarihinden sonraki görev değişikliğinin ardından nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI