Dolar 32,3148
Euro 35,1033
Altın 2.293,10
BİST 9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİN ÇAĞI ANLAYAN GİRİŞİMCİ GENÇLERE İHTİYACI VAR”

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİN ÇAĞI ANLAYAN GİRİŞİMCİ GENÇLERE İHTİYACI VAR”
24 Kasım 2018 17:29
A+
A-

 

17. MÜSİAD EXPO kapsamında gerçekleştirilen 6. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi’nde gündem dünyada girişimcilik ekosistemi ve sanallaşan dünya ekonomisi oldu. Genç MÜSİAD Başkanı Engin Akdağ, donanımlı genç girişimcilerin başarılı bir ekonomi için hayati olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİN ÇAĞI ANLAYAN GİRİŞİMCİ GENÇLERE İHTİYACI VAR”

17. MÜSİAD EXPO kapsamında 24 Kasım tarihinde CNR EXPO İstanbul’da gerçekleştirilen 6.Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK), geleceğin girişimci ve sanayicilerini bir araya getirdi. Yurtiçi ve yurtdışından 58 farklı ülkeden Genç MÜSİAD Başkanları’nın katılım gösterdiği Kongre, “İşin başında gençler var” sloganıyla hayata geçirildi. “Gençlik, Girişimcilik ve Bilgi Ekonomisi” ana teması çerçevesinde birçok alt başlığın konuşulduğu Kongre’de, yeni nesil girişimciler için aydınlatıcı ve yön gösterici konularda, akademik dünyadan ve iş çevrelerinden yerli yabancı pek çok konuşmacı vardı.

BÜYÜYEN BİR EKONOMİ İÇİN DONANIMLI GENÇ GİRİŞİMCİLER HAYATİ

6. UGİK hakkında konuşan Genç MÜSİAD Başkanı Engin Akdağ, ekonominin ve kalkınmanın genç girişimcilerin donanımına, çağın gereksinimlerini doğru anlamasına, dinamizmine ve başarmaya olan inancına bağlı olduğunu belirtti. Başarılı bir ekonominin temel taşlarından birinin gençler olduğuna dikkat çeken Engin Akdağ, bu nedenle genç yatırımcı ve girişimcilerin yararlanabileceği fikir alışverişi ortamlarının çok önemli ve katma değerli olduğunu ifade etti. Akdağ şöyle devam etti: “Bizler Genç MÜSİAD olarak, bilhassa bilgiyi geliştirmeyi, paylaşmayı ve yönetmeyi bilen girişimcilere duyulan ihtiyaç doğrultusunda, bunu başarabilen ve bütün insanlığa örnek teşkil edecek bir gençlik yetiştirmeyi dert edindik. Gençliğin homojen bir yapıda olmayışı ve bir hareketlilik eğilimine sahip olması, tüm sorunlara ekonomik, sosyal, psikolojik ve kültürel açıdan bakmayı gerektiriyor.”

IBF (International Business Forum) Başkanı Erol Yarar’ın moderatörlüğünde yürütülen birinci oturumun başlığı “Dünya’da Girişimcilik Ekosistemi” idi. İkinci oturum ise “Firmalaşan Girişimcilik Modelleri” başlığı altında Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Öykü İyigün moderatörlüğünde düzenlendi. “Dünyada Markalaşma ve Girişimci” başlıklı özel oturum sonrasında ise Kongre kapanış yemeği gerçekleşti. Yemeğin konuşmacısı Dizayn VİP Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç, kurumsal başarı öykülerini paylaştı. Ayrıca görev süresi dolan Genç MÜSİAD Şube başkanlarına emeklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

“YENİ SANAYİ DEVRİMİNİ GENÇ GİRİŞİMCİLER YAPACAK”

Bilgiyi Ticaretleştirme Merkezi Direktörü İbrahim Elbaşı, Fütürist CEO’su Alphan Manas, Dünya Melek İş Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş gibi iş dünyasının yakından tanıdığı isimlerin konuk olduğu oturumlarda genç girişimci ve iş adamları, geleceğin dünyasının iş dünyasında AR-GE ve inovasyon, girişimcilik modelleri üzerinde düşünme ve fikir paylaşımında bulunma fırsatı yakaladılar. Endüstri 4.0 ve buna benzer sanayi devrimlerinin bugüne dek sanayi, teknoloji, ar-ge boyutunda yaşanan gelişmelerden kaynaklandığını belirten Elbaşı, bu kez sanayi devrimi genç girişimcilerden gelecek dedi. “Fikir” değil, “girişimci”, “buluş” yapmak değil bu buluşu hayata geçirecek ruha sahip olmak değerli diyen Elbaşı, artık işe değil girişimciye yatırım yapıldığını ifade etti.

REKLAM ALANI