Dolar 32,5222
Euro 34,7276
Altın 2.490,25
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

En Yeni Müzikler

En Yeni Müzikler
16 Ocak 2018 11:24 | Son Güncellenme: 25 Şubat 2019 14:39
A+
A-

Özgün Müzik

Türkçe tabirle, Özgün Müzik; halk müziği ile protest müziğin kesiştiği noktadır. Diğer adının Protest müzik olduğunu söyleyenler çoğunluktadır. Sanatçının halk diliyle seslendirdiği şarkılar vardır. Ağıt tarzında yavaş ritim kullanılır. Halk dili ile söylenir, fakat şive yoktur. Genellikle mevcut duruma karşıt söz içerikli şarkılar bu müzikte bulunur. Türkiye’de 1980’lerden sonra artmıştır. Bu müzik grubuna ait bir ana fikir yoktur, istenilen fikir şarkı içinde savunulur. Kullanılan müzik aletlerinin yelpazesi oldukça geniştir. Muzikmp3indir.com ile En Yeni Müzikler en çok dinlenen liste başlarında bulunur. Saz, ud, piyona, elektronik gitar vs. bütün entrümanlar bu müzikte olabilir.

Diğer müzik dallarına nazaran Özgün müziğin, en dikkat çeken özelliği sözlerinin keskin oluşudur. Sanatçı şarkı sözleriyle anlatmak istediği her ne ise onu dinleyiciye şarkı yoluyla ulaştırır. Müzik indir, art arda dinledir.

Kimler Özgün Müzik Söylüyor

Kaliteli, ün yapmış pek çok sanatçı ve şarkıcılar zaman zaman özgün müzikle kendini gösteriyor. Sık kullanan sanatçılar da var. Örneğin; Ahmet Kaya pek çok şarkısında özgün müzikle dinleyicinin huzurundadır. Yine özgün müzik sanatçılarımız; İlkay Akkaya, Şükriye Tutkun, Müslüm Gürses, Grup Yorum, Volkan Konak, Onur Akın, Ezginin Günlüğü, Cem Karaca, Edip Akbayram bu müzik grubunda söylerler. Dinleyeni, mp3 indir isteyeni, çoktur. Şarkılar genel olarak, dinlendirici, hüzünlendirici, efkârlandırıcı özelliklerdedir. Özgün müzik, kendine has özellikleriyle ön plana çıkan müzik türüdür.

REKLAM ALANI