Dolar 32,5999
Euro 34,8349
Altın 2.491,69
BİST 9.517,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

“Türkiye, devlet destekli bir kaç teknoloji şirketiyle kalkınamaz”

“Türkiye, devlet destekli bir kaç teknoloji şirketiyle kalkınamaz”
30 Mart 2013 13:29
A+
A-

2013_mart_bilgi_4

Bilgi Toplumu Stratejisi ve 2023 Vizyonu Konferansı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın katılımıyla TÜBİTAK TÜSSİDE’de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, “Türkiye’nin devlet destekli bir kaç teknoloji şirketiyle kalkınması mümkün değildir’ dedi.

Konuşmasına Osmanlı’dan bugüne kadar sanayinin gelişmesini özetleyerek başlayan Kavranoğlu, “Başbakanımızın göstermiş olduğu 2023 yılı hedefi için çalışmaktayız. 60 bin AR-GE personoli sayısının 300 bine ve milli gelirdeki AR-GE payını yüzde 3’e oranına çıkarmayı hedefliyoruz. Bugünkü uyguladığımız ekonomik sistemle bu hedeflere ulaşmamız zor. Ekonomik paradigmamızı değiştirmenin vakti gelmiştir. Var olan ekonomideki ufak tefek düzeltmelere aldanırsak MÜSİAD’ın işaret ettiği Orta Gelir Tuzağı’na yakalanırız. Yeni bir ekonomi düzeni kurmalıyız” dedi.

Bakan Yardımcısı Kavranoğlu, “Yeni ekonominin en önemli sektörü Bilgi Teknolojileri olacaktır. Yükte hafif pahası çok pahalı olan ürünler üretmeliyiz. Elektronik sistemlerde çok kuvvetli olmalı ve bu yönde yapılan çalışmaların önümü açmalıyız. Devlet olarak, savunma ve elektronik alanındaki ihtiyalarımızı karşılarken, bunlar önemli işler rezil olmayalım yaklaşımından kurtulmalı, Türk özel sektörüne güvenmeli, onlara iş vermeliyiz. Türkiye’nin 3 – 4 tane devlet destekli teknoloji şirketiyle kalkınması mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Programın açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında panel katılımcılarına bilgi verdi. Sektör Kurulları’nın düzenlediği sektör zirvelerinde ilgili sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alındığını ifade etti. MÜSİAD’ın bilgi teknolejileri alanındaki gelişmeleri desteklediğini ifade eden Nail Olpak, bugün yapılacak toplantının önemli bir sektör zirvesi olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

Bilgi Toplumu Stratejisi ve 2023 Vizyonu Konferansı’nı TÜBİTAK’ta TÜSSİDE’de düzenlemelerin ayrı bir amacı olduğunu ifade eden MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Tuncay Dönmez ise “Hükümetin 2023 yılı için hedef koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için bilgi teknolojilerine daha fazla yatırım yapmak zorundayız. Bilgi teknolojileri tüm sektörleri ilgilendiriyor, sektörler arasında kaldıraç rolü oynuyor” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından ‘Bilgi Toplumu Stratejisi ve 2023 Vizyonu Konferansı’nda Bilgi Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Nalbantoğlu, Uyum Soft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Mehmet ÖNDER, TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği Başkanı Erkin Fındık, Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi Başkanı Dr. Ahmet KAPLAN (ULAKBİM) ve Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Daire Başkanı Emin Sadık Aydın’ın konuşmalarıyla panele devam edildi.

 

REKLAM ALANI