Dolar 32,5987
Euro 34,7452
Altın 2.497,10
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Türkiye 8 milyonluk pazarda dünya devleri ile yarışıyor

Türkiye 8 milyonluk pazarda dünya devleri ile yarışıyor
24 Mayıs 2017 02:58
A+
A-

Ülkelerin ekonomik kalkınma sürecinde iç dinamikleri harekete geçiren ihracatın Türkiye ekonomisine katkısı her geçen gün artıyor. 8 milyon tonluk pazar büyüklüğü ile alçı üretiminde dünya devleri ile yarışan Türkiye, Türk alçısı kültürünü dünyaya tanıtarak her alanda başarısını gözler önüne seriyor. Birden çok amaca yönelik, kaliteli ve güvenilir yapı alçıları üretimi ile 30 ülkeye ihracat yapan Alçıbay, kendi dalında Türkiye ihracatında ilk sıralarda yer alan firmalardan. Alçıbay, 2017 yılında hedeflediği 110 milyon Liralık ciroya ulaşmayı ve yeni yatırımları ile sektöre ivme kazandırmaya hazırlanıyor.

Alçı, binlerce yıldır tıbbi uygulamalardan tarımsal maksatlı kullanıma kadar birçok alanda sayısız faydaları ile insanlığa hizmet etmiş modern çağın malzemeleri arasında. Ülkemizde 90’lı yılların ortasında yaygınlaşan üretimine rağmen alçının yararları son yıllarda daha belirgin şekilde fark edilmiş olup günümüz koşullarında yalnızca Türkiye’de 8 milyon ton alçı yapılarda kullanır duruma geldi. Alçı ihracatının sürekli bir artış eğiliminde olması ile birlikte geniş kartelası, saflığı ve kalitesi ile büyük rağbet gören Türk alçısı, sektörde rakibi olan ülkelerin önünde dünya piyasasının nabzını tutuyor.

Günümüz koşullarında artan şehirleşme karşısında insanlar sıkıştırılmış alanlarda yaşama zorunluluğu ile içinde bulundukları mekânları çağdaş ve modern yapılar haline getirme isteğinde. Modern yapıların ekonomik boyutlarda olmasına dikkat edilmesi sonucu üretime giren ilk kalemlerden biri de Alçı Plaka olmaya başlıyor. Dünya genelinde işçilik fiyatlarının yüksek oluşu ve zaman tasarrufu konusunda yaşanan dezavantajları ortadan kaldıran alçı plakalar, uygulama hatalarını en aza indirgemesi ile de sektörde rağbet gören temel ürünler arasında yerini alıyor. Alçıbay tarafından Ağustos ayında piyasaya sürülecek olan alçı plaka zaman tasarrufu, bina estetiği, hafifliği ve ekonomik oluşu ile yapı sektöründeki haklı yerini alacak.

Alçı plaka üretimiyle birlikte günlük 2.700 ton kapasiteli ürün çeşitlerini artıracaklarını belirten Alçıbay Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Karakaş: “Günümüz şartlarında alçı plaka zaman tasarrufu ve uygulama hatalarını en aza indirmesi ile en büyük tercih sebebi. Ülkemizde konutlarda ve iş yerlerinde kullanımı bir gelenek haline gelen yapı alçıları üretiyoruz. Alçı küf ve mantar üretmemesi, yangın direnci göstermesi, nemi dengelemesi, ses dalgalarını azaltarak sağladığı akustik ile tüm dünyada tercih sebebi. Alçıyı, rakibi olan diğer ürünlerden ayıran bir diğer avantajı da 100% doğal olması ve kanser riski taşımamasıdır. Ukrayna, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar, Afrika’nın tamamı ile Doğu ve Merkez Avrupa olmak üzere toplamda 30 ülkeye ihracat yaparak tüm dünyayı kaliteli Türk Alçısıyla tanıştırıyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI