Dolar 32,3416
Euro 35,1000
Altın 2.310,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türk Telekom, çevreye duyarlı baskı teknolojisiyle bir yılda 3.2 milyon lira tasarruf sağladı

Türk Telekom, çevreye duyarlı baskı teknolojisiyle  bir yılda 3.2 milyon lira tasarruf sağladı
17 Şubat 2013 11:29
A+
A-

Tasarruf4_300dpi

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom,  tüm işyerlerinde kurulu, şirket envanterine kayıtlı, 7.000’den fazla yazıcı, faks, fotokopi ve tarayıcı cihazı yerine, yaklaşık 1.200 adet çok fonksiyonlu baskı ve görüntüleme sistemi kurdu. Çevreye duyarlı yeni sistemle, bir yılda 3.204.680,55 TL değerinde, 33 milyon sayfa kağıt, 11 bin toner tasarrufu sağlandı.  

Gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmak amacıyla projeler geliştiren Türk Telekom, “Doğayla Dost İletişim” projesi çerçevesinde Türkiye ve Avrupa’nın en büyük baskı ve görüntüleme sistemi projelerinden birine imza attı. Tüm işyerlerinde kurulu, 7.000’den fazla yazıcı, faks, fotokopi ve tarayıcı cihazı yerine, ortak kullanıma uygun, tek merkezden yönetilebilen, kontrollü baskı alma yöntemine geçen Türk Telekom, bu sayede, kartuş, kağıt ve enerji sarfiyatını minimum düzeye çekti.

Böylesine kapsamlı bir sistemi çalışanlarına sunan ilk telekomünikasyon şirketi olan Türk Telekom’un yeni uygulaması, atık tonerlerin geri dönüşüme kazandırılması sayesinde çevre kirliliğinin azaltılması ve gereksiz kağıt tüketimi konularında büyük katkı sağlayacak.

Çevre ve iklim değişikliği konularında birçok projeyi hayata geçiren, çevreye duyarlı sürdürülebilir adımlar atan Türk Telekom’un Mart 2012’de hayata geçirdiği “baskı projesi” ile yıllık maliyetlerde 3.204.680,55 TL değerinde, 33 milyon sayfa kağıt, 11 bin 250 adet toner tasarrufu sağlandı. Türk Telekom grup şirketlerinde de uygulanmaya başlanacak olan sistem ile bakım-onarım, kağıt, elektrik ve toner tasarrufu sağlanarak, Avrupa’nın en büyük baskı projelerinden birinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

REKLAM ALANI