Dolar 32,4923
Euro 34,9263
Altın 2.438,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Türk Barter Arel üniversitesi öğrencileriyle…

Türk Barter Arel üniversitesi öğrencileriyle…
19 Nisan 2013 15:42
A+
A-

 sırrısimsek

 Barter sisteminin Türkiye’deki kurucusu ve lideri Türk Barter,Arel Üniversitesi 5. Kariyer Günlerine katıldı.

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Sırrı Şimşek, öğrencilere; Barter sektöründe geniş iş ve kariyer imkânı olduğunu ve geleceğin en gözde sektörleri arasında olacağını söyledi.

Dünyada 700 binden fazla şirkete hizmet sunan ve hızla gelişen Barter sisteminin Türkiye’deki kurucusu ve lideri Türk Barter, Arel Üniversitesi 5. Kariyer Günlerine katıldı. Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Sırrı Şimşek, geleceğin iş adamlarına; 2000 yılı başından itibaren ülkemizde büyüme gösteren Barter sektöründe geniş iş ve kariyer imkânı olduğunu ve geleceğin en gözde sektörleri arasında olacağını söyledi.

Arel Üniversitesi Tepekent kampüsünde 5. Kariyer Günlerine katılan Barterın lider ismi Türk Barter’a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Türk Barter standına gelen birçok öğrenci ‘Parasız Bankacılık ve Parasız Ticaret Barter’’ hakkında merak ettikleri birçok sorular sorup, bilgi aldı. Kendi sektörlerinde barterın katma değerleri hakkında görüşmeler yaptılar. Hem staj hem de tam zamanlı çalışma imkânı olan Türk Barter International A.Ş. için öğrenciler CV’lerini doldurdular.

Tüm dünyada hayli yaygın bir meslek dalı olan ve bağımsız olarak da yapılabilen Barter Brokerliği, şirketlerin mal ve hizmet alışverişlerini organize ediyor, projelendiriyor ve Barter sistemi konusunda danışmanlık yapıyor. Pazarlama ve satış nosyonuna sahip, üniversitelerin işletme ve iktisat gibi sayısal ağırlıklı fakültelerinden mezun, girişimcilik ve liderlik karakteri güçlü olan ve finansal hareketleri analiz edebilen herkes tüm dünyada oldukça yaygın olan Barter Brokerlığı’na adım atabiliyor. Barter Brokerlari zaman içinde tecrübeleri doğrultusunda sektörel bazda ayrılıyor. Yurt dışında da kariyer imkanı sunan Barter Brokerlığı’nda çalışanlar Trade Brokerlığı, Satış Müdürlüğü, Pazarlama Müdürlüğü gibi pozisyonlarda görev alabiliyor.

Arel kariyer günleri kapsamında düzenlenen kongre de Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. M. Sırrı Şimşek konuşma yaptı. Öğrencilerin yoğun katılımı olan konuşma da Dr. M.Sırrı Şimşek;

‘‘2000 yılı başından itibaren ülkemizde büyüme gösteren Barter sektörünün, sadece firmalara sunduğu avantajlar ile değil sunduğu yeni istihdam olanakları ile de dikkat çekiyor. Türkiye’de eğitimli brokera ihtiyacımız var. Bu sektörün Türkiye’de gelişip büyümesi için gereklidir. Türk Barter, bu anlamda iş hayatına girmeye hazırlanan gençlere bir okuldur. Türk Barter, şuan Barter Brokerlığın da yetiştirilmek üzere 100 Broker istihdam ediyor, daha da edecek. Pek çok kişiye yeni bir iş alanı ve kariyer imkânı sunmaktayız.’’ Dedi.

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek; “Barter sisteminin gösterdiği sürekli gelişme doğrultusunda sadece barter şirketlerinde istihdam imkanı sunulmuyor. Üye olan şirketler de barter yetkilisi istihdam ediyor. Çünkü Türkiye’de barter anlaşmaları yapan şirketlerin satış ve pazarlama departmanlarında bu sistemi yönetebilecek uzmanlara ihtiyaç var. Ayrıca baktığımızda yurtdışında birçok Barter Brokerı’nın bağımsız çalıştığını görüyoruz. Şu an ülkemizde özellikle medya, inşaat, turizm, sağlık ve tekstil gibi sektörlerde ciddi Barter Broker ihtiyacı bulunmakta. Tüm dünyada barter sisteminin gösterdiği gelişimden dolayı kariyerine yeni bir yön vermek isteyen, kriz döneminde işini kaybeden ve bağımsız olarak da çalışma imkanı arayan herkesi Türk Barter bünyesinde Barter Broker olarak çalışmaya davet ediyoruz.” şeklinde dile getirdi.

Türk Barter Internatıonal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şimşek, öğrencilere önemle vurguladığı mesajı ise; ‘‘ Nerde çalışırsanız çalışın, kendi menfaatinizden önce şirketin menfaatini düşünün. Takım Çalışmasına ayak uydurun. Başarılarınızı ekip başarısı olarak görün. Yeni ve farklı işler yapın. Heyecanınızı yitirdiğiniz işleri bırakın. Heycanlı, istekli, dinamik olacağınız işleri yapın. Rekabetten korkmayın. Rekabette başarılı olmak için üstün yönlerinizi arttırın. Birlik, beraberlik, dürüstlük ve doğru seçilmiş hedefler, sizi başarıya ulaştırır.’’

 Türk Barter Kimdir? 20 yıldan beri Barter sisteminin Türkiye’de öncüsü ve güçlü bir teknolojik alt yapıya sahip olan Türk Barter, 1994 yılından bu yana IRTA’da Avrupa’dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Barter Etik Komite Başkanı olarak bulunuyor. Paraya alternatif bir finansman modeli olan barterın Türkiye’de yaygınlaşması için çalışıyor. Barter sistemini tüm dünyada 1 milyonun üzerinde şirket kullanmaktadır. Türk Barter, sunduğu sistemle ekonomik yaşama artı değer katmanın yanı sıra, tüm sektörlere yönelik üretimi durdurmayan, istihdamı koruyan, sermayeyi güçlendiren, parayı amaç değil araç yapabilen, risksiz ekonomi çözümü sunuyor. Türk Barter, barter havuzu olarak adlandırılan ortak pazarda, üye firmalara paraya ihtiyaç duymadan ticaret yapma ve kar elde etme imkanı veriyor. Yani Barter sistemi birçok kişi tarafından algılandığı üzere bir takas ortamı değil, üye firmaların hem ihtiyaçlarını satın aldığı, hem de kendi ürettiği mal ve hizmetleri satabileceği bir finansal sistem oluşturuyor. Kısaca sistem, şirketlerin nakit ödeme yapmadan ürettikleri mal ve hizmet karşılığında talep ettikleri mal ve hizmetleri almalarına dayanıyor. Türk Barter Türkiye’de İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Konya ve yurtdışında Romanya olmak üzere 10 şubesi ile hizmet vermektedir. Avrupa ve Amerika’da 20’den fazla ülke ile stratejik işbirliği bulunmaktadır. Bu anlamda üye firmalarına hem yurt içi hem de yurt dışı Pazar imkânlarını sağlamaktadır.

REKLAM ALANI