Dolar 32,3148
Euro 35,1033
Altın 2.293,10
BİST 9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Turizmciler yönünü yeni pazarlara çevirdi

Turizmciler yönünü yeni pazarlara çevirdi
18 Nisan 2016 10:54
A+
A-

turizim

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) yaptığı yazılı açıklama ile, sektörün içinde bulunduğu durum ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamada yer alan bilgilere göre, bu yıl turizmde lokomotif pazarlarda kan kaybı yaşanacağı beklentisi, otelcilerin yeni pazar arayışlarına yönelik yoğun bir çalışma planını hayata geçirmesine neden oldu.

Bu çerçevede TÜROB da bir yandan mevcut büyük pazarlardaki düşüşü önlemek için çalışmalar yürütürken, bir yandan da daha küçük çaplı pazarların büyütülmesi için çalıştığını, bu amaçla dünyanın dört bir yanındaki fuar ve turizm etkinliklerinde yoğun temaslar sürdürdüklerini açıkladı. Son olarak Güney Amerika, Güney Afrika ve Azerbaycan fuarlarına katılan TÜROB yönetimi, yeni pazarların geliştirilmesi konusunda somut mesajlar verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ve Güney Afrika’nın Cape Town kentinde düzenlenen “WTM Afrika Fuarı”na iştirak eden TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Kasım Zoto, Avrupa ve dünyada mevcut olan resesyon ve terörün burada da etkisini gösterdiğine dikkati çekti.

Zoto, Nijerya başta olmak üzere çevre ülkelerden helal turizm ile ilgili dikkat çekici talep ve sorular geldiğine işaret ederek, “Güney Afrika’dan 2016 yılı için taleplerde düşüş olmasına rağmen başarılı bir organizasyon oldu. Türk Hava Yolları, Cape Town, Durban ve Johanesburg şehirlerinden İstanbul’a tam bir dolulukla uçuyor. Ancak bu yolcuların ağırlıklı transit olması düşündürücü. Güney Afrika’dan geçen yıl Türkiye’ye 47 bin, tüm Afrika kıtasından ise 885 bin turist geldi” dedi.

Açıklamaya göre, TÜROB’un önem verdiği pazarlardan biri de Azerbaycan oldu. Bakü’de gerçekleştirilen AITF fuarıyla ilgili izlenimlerini paylaşan TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Uygar Koçaş ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Azerbaycan bizimle aynı dili konuşan ve kültürel olarak da bize çok yakın bir pazar. Azerbaycan’da en çok ziyaret edilen destinasyon Türkiye. Bununla birlikte geçen yıl iki kere yaşanan devalüasyonun etkisi ile Azerbaycan halkı tüketimlerinde kısıtlamaya gitmiş bu da tatil harcamalarının azalması ile sonuçlanmıştır.

Ayrıca Türkiye’de yaşanan terör olaylarının da tüketici tercihlerine olumsuz yansıdığını söylememiz gerek. Sonuç olarak, tatil alanında hala Antalya Azeri pazarı için özellikle kaliteli her şey dahil konsepti ile rakipsiz, İstanbul ise bir numaralı gidilecek şehir durumundadır. Yine de tanıtım faaliyetlerimizin özellikle İstanbul, Kapadokya ve Azerbaycan pazarını hedefleyen diğer şehirlerimiz için ara verilmeden devam ettirilmesi çok önemlidir.”

REKLAM ALANI