Dolar 32,3266
Euro 35,0730
Altın 2.302,01
BİST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Tüketici önce güvenlik peşinde

Tüketici önce güvenlik peşinde
03 Temmuz 2017 10:50
A+
A-

Müşteri memnuniyetini en önemli hedefi olarak gören Anadolu Sigorta, tüketicilere daha iyi hizmet ve ürünler sunabilmek için geçtiğimiz dönemde bir araştırma gerçekleştirdi. 12 ilde kendisi veya ailesi için konut, kasko, sağlık sigortası ürünlerinden bir veya birden fazlasını satın alan 18 yaş ve üstü 1.022 kişinin katılımıyla yapılan araştırmada, katılımcıların yüzde 40’ı öncelikle kasko sigortasını, yüzde 28,5’i sağlık sigortasını, yüzde 26’sı ise konut sigorta poliçesini satın aldığını belirtti. Tüketicilerin gelecekteki öncelikli tercihleri sorulduğunda ise yüzde 36,8 ile sağlık poliçesi ilk sırada yer aldı.

Araştırmaya katılanların genel sigorta satın alma eğilimleri incelendiğinde ise; yüzde 77,3’ünün her yıl düzenli olarak sigorta yaptırdığı ve satın alma sürecinin ağırlıklı olarak acente üzerinden gerçekleştirildiği belirlendi. Kasko sigortası yaptıranlar verilen ücretsiz hizmetlerde ikame araç hizmetine önem verirken, konut sigortasında ambulans hizmeti öne çıkıyor. Sağlıkta ise gidilebilecek hastane ağının genişliği büyük önem taşıyor.

Araştırma sonuçları ile ilgili açıklama yapan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez: “Katılımcıların tercihi ‘mal canın yongasıdır’ atasözünü doğrular nitelikte. Kişiler belli bir yaşam kalitesine eriştiklerinde, önemli tasarruflar yaparak sahip oldukları araçlarını sigortalamayı önceliklendiriyor. Bir anlamda canımızın güvencesi olan sağlık sigortaları ise bu sıralamada ikinci planda kalıyor. Biz hem kendi sigortalılarımız hem de diğer şirketlerden poliçesi bulunan ve çoğunluğunu üniversite mezunlarının oluşturduğu kişilerin katıldığı bir araştırma gerçekleştirdik. Sigorta kullanıcılarının eğilimlerini tespit etmek amacıyla yaptığımız araştırmada, 2016 yılı içinde yaptırdıkları sigorta poliçeleri sorulduğunda katılımcıların kendilerinden çok arabalarının risk altında olduğunu düşündüklerini, kaskonun, sağlık sigortasından daha öncelikli olduğunu gördük. Geçmiş eğilimleri bu yönde olan katılımcıların geleceğe yönelik eğilimlerini sorduğumuzda ise sağlık sigortası birinci sırada yer aldı. İnsanlar sağlık sigortasının öneminin bilincinde, ancak poliçeye dönüşme noktasında öncelik hala kaskoya ait. Bununla birlikte biz, özel sağlık sigortalarının da bilinçli olarak kullanıldığı takdirde yaşam kalitesini arttıracak vazgeçilmez bir bireysel sigorta hizmeti olduğunu düşünüyoruz. Özellikle sadece SGK güvencesi olan ve özel hastanelerin sağlık hizmetlerinden de yararlanmak isteyen bireylere Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünümüzü incelemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

“Tüketici güven arıyor”

Araştırma sonuçlarının bir kez daha ortaya koyduğu gibi, özellikle sağlık sigortasında tüketicinin önceliğinin güven olduğunun altını çizen Levent Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü: “Kasko sigortası tercihinde fiyat %23 ile en önemli kriterken, sağlık sigortasında tüketicilerin yüzde 18’i fiyatının uygun olması ile birlikte güvenilir olan sigorta şirketini tercih ediyor. Güvenilirlik, konut sigortasında da yüzde 25 ile ilk sırada yer alıyor. Ankete katılanlara en fazla tercih ettiği sigorta şirketini neden tercih ettikleri sorulduğunda ise, yüzde 24’ü güvenilir bulduğu cevabını iletti. Araştırmaya katılanların yüzde 91,9’u sigorta satın almanın kendilerini güvence altına aldığını düşündüğünü ifade etti. Fiyat ve güvenilirlik dışında satın almaya etki eden ve öne çıkan diğer etkenler ise kaliteli ve iyi hizmet, çevre tavsiyesi ve sigorta şirketinin köklü-tanınmış olması. Geçmiş tecrübeler de sigorta şirketi tercihinde oldukça etkili.”

Aynı araştırmaya göre en beğenilen sigorta şirketinin 10 üzerinden 7,53 puan ile Anadolu Sigorta olduğunu söyleyen Levent Sönmez, şirketlerin büyüklüğünü belirleyenin sadece rakamlar değil, tüketicide yarattığı memnuniyet ve zihinlerdeki algı olduğunu, Anadolu Sigorta’nın da güvenilirlik, hizmet kalitesi ve öncülük anlamında tüketicilerin zihninde öncelikli bir konumda bulunduğunu belirtti.

REKLAM ALANI