Dolar 32,5545
Euro 34,8981
Altın 2.430,63
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

TÜBİTAK’ın 1milyon TL destek vereceği 10 üniversite açıklandı

TÜBİTAK’ın 1milyon TL destek vereceği 10 üniversite açıklandı
28 Mart 2013 18:17
A+
A-

Kemal-Yamankaradeniz

TÜBİTAK, yılda toplam 1 milyon TL destek vereceği üniversitelerin isimlerini açıkladı. Üniversitelerin kurduğu Teknoloji Transfer Ofisleri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK’a başvuruları gerçekleştirilen Ar-Ge ve inovasyon projelerinin yarıştığı süreçte seçilen üniversiteler belli oldu.

TÜBİTAK’a başvuru yapan 39 üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi içerisinden Boğaziçi, Ege, Gazi, Hacettepe, Koç, Ortadoğu Teknik, Özyeğin, Sabancı, Selçuk ve Yıldız Teknik üniversiteleri seçilerek 1 milyon TL destek almaya hak kazandı. İstanbul, destek almaya kazanan 5 üniversitesi ile bu alanda lider oldu.

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) projesini Türkiye’nin gündemine getirdiklerini ifade etti ve destek almaya hak kazanan üniversiteleri tebrik etti. TTO’ların kurulma amaçlarının üniversite – sanayi işbirliğini aktif hale getirerek akademisyenlerin bilgi birikimlerini sanayinin hizmetine sunmasıyla bu birikimin ürün ve teknolojiye dönmesini sağlamak olduğunu anlattı.

 Üniversitelerin ekonomiye katkısı artacak

Kemal Yamankaradeniz üniversitelerdeki TTO’lar ile Türkiye’nin çok önemli bir sürece girdiğini, artık üniversitelerin tam anlamıyla geliştirecekleri ürünler ve fikirlerle Ar-Ge, inovasyon alanında Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Yamankaradeniz, “Üniversitelerimiz bundan böyle daha fazla üretecek, patent konusunda dünya ile yarışmak için genç beyinler durmadan çalışacak ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaklar” dedi.

 Başvurular devam edecek

Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi 2012 Sıralaması’nda yer alan 50 üniversiteye tanınan başvuruların tamamlanması ve desteklerin açıklanmasıyla birlikte Haziran 2013 tarihinden sonra 30 üniversitenin daha başvurusunun kabul edilmesi ve 30 milyon TL daha destek verilmesinin planlandığı belirtiliyor.

REKLAM ALANI