Dolar 32,4924
Euro 34,6423
Altın 2.478,76
BİST 9.628,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

TSKB’nin aktif büyüklüğü 20,8 milyar TL’ye ulaştı

TSKB’nin aktif büyüklüğü  20,8 milyar TL’ye ulaştı
31 Ekim 2015 01:05
A+
A-

 

Ozcan_Turkakin

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) 2015 yılının dokuz ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. Buna göre, aktif büyüklüğü 20,8 milyar TL’ye ulaşan TSKB’nin toplam kredi portföyü 14,3 milyar TL olarak gerçekleşti. TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “Sağlam aktif kalitesi ve güçlü sermaye yapısını koruyan Bankamız, 2015 yılının üçüncü çeyreğinde de kaynaklarını artırmaya ve çeşitlendirmeye devam ediyor” dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2015 yılının ilk dokuz aylık dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Yılbaşından bugüne TSKB’nin aktif büyüklüğü yüzde 32,8 artarak, 20,8 milyar TL’ye, toplam kredi portföyü ise yüzde 30 artarak, 14,3 milyar TL seviyesine ulaştı. TSKB’nin solo bazda vergi öncesi kârı geçen yılın aynı dönemine göre artış göstererek 361 milyon TL olarak gerçekleşirken, net dönem kârı ise yıllık bazda yüzde 1,4’lük artışla 292 milyon TL oldu. TSKB’nin öz kaynakları 2015 yılının dokuz aylık döneminde 2,3 milyar TL seviyesine ulaştı.

Özcan Türkakın; “2015 başından bu yana temin ettiğimiz kaynaklar 950 milyon ABD Doları seviyesine ulaştı”

Yılın dokuz aylık döneminde TSKB’nin performansını değerlendiren TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, “Sağlam aktif kalitesi ve güçlü sermaye yapısını koruyan Bankamız, 2015 yılının üçüncü çeyreğinde de kaynaklarını artırmaya ve çeşitlendirmeye devam ediyor. 2015 başından bu yana uluslararası piyasalardan temin ettiğimiz kaynaklar 950 milyon ABD Doları seviyesine ulaştı. Kullandırdığımız kredilerin kompozisyonunda ise yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimliliği, gıda, kamu-özel işbirliği temaları öne çıkmaya devam etti. Ayrıca kalkınma bankacılığı misyonumuz çerçevesinde ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için yürüttüğümüz faaliyetlere geçtiğimiz günlerde bir yenisini daha ekledik. Yenilikçi, teknoloji odaklı ve hızlı büyüme potansiyeline sahip firmaları desteklemek amacıyla Avrupa Yatırım Fonu öncülüğünde kurulan Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu’na iştirak ettik” dedi.

Özcan Türkakın: “Sürdürülebilir bankacılık yolculuğumuzda emin adımlarla ilerliyoruz”

Özcan Türkakın, TSKB’nin sürdürülebilir bankacılık yolculuğunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek “Bankamız, bu ay içerisinde yapılan ‘Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’ değerlendirmesinde geçen yıl 10 üzerinden 9,44 olan kurumsal yönetim derecelendirme notunu bu yıl 9,52’ye yükseltti. En yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip kuruluşlar arasındaki yerimizi 2015 yılında da korumuş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca yeni bir gelişme olarak ‘BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde’ yerimizi almış olmak sorumlu bankacılık anlayışımızın ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına yönelik verdiğimiz desteğin altını bir kez daha çiziyor” dedi.

REKLAM ALANI