Dolar 32,5069
Euro 34,7940
Altın 2.417,90
BİST 9.679,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Trakya’ya 10 milyar lira yatırım yapacağız

Trakya’ya 10 milyar lira yatırım yapacağız
25 Mayıs 2013 18:37
A+
A-

Eroğlu

Bakan Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi’ni Tekirdağ’da ilan etti. Eroğlu: Bölgede; barajlar, göletler, sulama tesisleri gibi birçok tesisi hayata geçireceğiz.

TEKİRDAĞ – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi’ni (TRAGEP) ilan etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Proje kapsamında bölgeye 10 milyar lira yatırım yapacağız. Ne yapılması gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Barajlar, göletler, sulama tesisleri gibi birçok tesisi Trakya bölgesinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Eroğlu, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekonomik olarak güçlendiğini ve hükümetin IMF’ye olan borcu kapattığını söyledi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Eroğlu, ülkenin 20. yüzyıla damgasına vuracağını kaydetti.

Eroğlu, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde uygulamaya geçirdikleri projeler olduğunu anlatarak, “Trakya için bir milat olarak tarihe geçecek Trakya Gelişim Projesi’ni ilan etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Proje kapsamında bölgeye 10 milyar lira yatırım yapacağız. Ne yapılması gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Barajlar, göletler, sulama tesisleri gibi birçok tesisi Trakya bölgesinde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Ergene Koruma Eylem Planı’nı hayata geçirdiklerini ifade eden Eroğlu, bu plan çerçevesinde bölgedeki nüfusu 10 binin üzerinde olan 12 belediyenin atık su arıtma tesislerinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ)  tarafından yapılacağını kaydetti.

Eroğlu, belediyelerin atık su arıtma tesislerinin gelecek yıl içinde tamamlanacağını belirterek, “Nüfusu 10 binden küçük olan belde belediyeleri ve diğer yerleşimler için İller Bankasının yürüttüğü su kanalizasyon projesi var. Bu konudaki çalışmalar da devam ediyor” dedi.

Bölgede dağınık durumdaki sanayilerin biraraya getirilebilmesi için Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili yasal düzenleme yaptıklarını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

“Temmuz ayında bu ıslah OSB’ler normal OSB’ye geçiş yapacak ve onların sertifikalarını vereceğiz. Onların da atık su arıtma tesisi projeleri hazırlanıyor. Bu arıtılmış sulardaki tuzluluk ve renk problemini çözmek için de proje hazırladık. Bu sorunu da çözeceğiz. Ergene ile ilgili atık su sorunu kalmayacak. Ergene Koruma Eylem Planı çerçevesinde 3 milyar 240 milyon liralık yatırımla Ergene temizlenecek, en azından sulama suyu yapılacak düzeye gelecek.”

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da OSB’lerde uygulamaya konulan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bir araya getirilen sanayi bölgelerinde ortak arıtma suyu tesisi yapılacağını belirten Yerlikaya, arıtılan suların 55 kilometrelik kanalla Marmara Denizi’ne derin deşarjının yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Vali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, bazı tesislerin temel atma ve toplu açılışını gerçekleştirdi.

-Bakan Eroğlu, Çerkezköy Belediyesini ziyaret etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, toplu açılış ve temel atma töreninin ardından Çerkezköy Belediyesi ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ali Ertem ile makamında görüşen Eroğlu, bölge hakkında bilgi aldı.

Eroğlu, daha sonra AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatına geçerek, partililerle biraraya geldi.

Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu yararına açılan kermesi gezen Eroğlu, Çerkezköy OSB’de sanayicilerle basına kapalı değerlendirme toplantısı yaptı.

 

REKLAM ALANI