Dolar 32,3697
Euro 34,9552
Altın 2.325,66
BİST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

“Ticaret savaşı dünya ekonomisi için en büyük tehdit”

“Ticaret savaşı dünya ekonomisi için en büyük tehdit”
06 Nisan 2018 10:44
A+
A-

JP Morgan Chase Başkanı Jacob Frenkel ABD – Çin arasındaki ticaret savaşının dünya ekonomisi için en büyük tehdidi oluşturduğunu söyledi

JP Morgan Chase Başkanı Jacob Frenkel bir yaptığı değerlendirmede ticaret savaşına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Hala tam bir ticaret savaşı olmadığını belirten Frenkel “1931 yılında yaşanı hatırlamalıyız, -iyi niyetli olarak- Amerikalı istihdamının korunmak istenmesi Büyük Buhran’a neden olan katalizörlerden biri oldu…Birbirlerine bu kadar bağımlı, entegre olmuş bir dünyada kimse birbirine zarar vermeyi göze alamaz. Bu durum dünya ekonomisi için en büyük tehdit” diye konuştu.

Frenkel ayrıca şirketlere yönelik kurumlar vergisinin indirilmesi gibi bazı adımların yatırım yapan sektörlerce coşkuyla karşılandığını sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Trump’ın Mart ayı başlarında Çin’den ithal edilen çelik ve alümünyuma Mart ayında ek gümrük vergisi uygulaması 2 ülke arasında gerilimi tetiklemişti.

Pekin yönetimi de son olarak dün 106 ABD menşeli ürüne yüzde 25 vergi getireceğini açıkladı. Trump buna karşılık olarak Çin’den ithalata 100 milyar dolar daha vergi uygulanmasının değerlendirileceğini söyledi.

REKLAM ALANI