Dolar 32,3691
Euro 34,9702
Altın 2.326,20
BİST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Tıbbi Tanısal Görüntüleme alanında Yeni Bir Sağlık Anlaşması

Tıbbi Tanısal Görüntüleme alanında  Yeni Bir Sağlık Anlaşması
10 Nisan 2013 09:33 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 20:59
A+
A-

anlasma-756F-1D10-40E5

Gulf Capital, Türkiye’nin Önde Gelen Tıbbi Tanısal Görüntüleme Şirketlerinden Doğu Tıp’ın %75’ini Satın Aldı

Yeni Alınan Şirketin Faaliyetleri, Orta Doğu’nun en büyük Tıbbi Görüntüleme Merkezi Zinciri olan Techno Group ile Birleşecek

(Abu Dabi – 10 Nisan 2012) Orta Doğu’nun en etkin ve önde gelen alternatif yatırım şirketlerinden biri olan ve merkezi Abu Dabi’de bulunan Gulf Capital, bugün yaptığı açıklamada, tamamına sahip olduğu portföy şirketi Techno Group Yatırım Holdingi’nin (Techno Group-“TGIH”), Türkiye’de dışarıdan tanısal görüntüleme (TG) sektörünün büyük oyuncularından Doğu Tıp’ın hisselerini %75’lik stratejik bir oranını satın aldığını açıkladı. Bu alım, Şirketin Özel Sermaye bölümü ile Türkiye sağlık piyasasına ilk girişi ve hızla büyüyen bir sağlık sektöründeki yatırımlarını arttırma stratejisinin bir yansıması. Doğu Tıp, Türkiye’de kamu ve özel hastaneler ve kliniklere, taşeron ve anahtar teslim görüntüleme hizmetleri sunuyor.

Techno Group’un tanısal görüntüleme şirketlerin hisselerinde hâlihazırda hisse sahibi ve Mısır, Ürdün ve Basra Körfezi bölgesinde 34 tanısal görüntüleme merkezi işletiyor. Bu yeni alım ile Techno Group merkezlerinin sayısı 39’a ulaşacak. Şirketin satın alımlar, organik büyüme ve coğrafi genişleme yoluyla daha da genişlemek yönünde planları bulunuyor.

Türkiye önemli bir sağlık pazarı ve yurtiçi nominal GSYİH’deki yıllık %9,5’lük büyümeye (2004 ile 2009 yılları arasında yıllık %9,4) kıyasla yıllık bazda %10,5’lik büyüme göstererek, dünya sağlık standartlarına ulaşma hedefiyle, hızlı bir dönüşüm ve modernizasyon sürecinden geçmiş durumda. Ülke, aynı zamanda Orta Doğu Bölgesi ve Avrupa’dan gelen hastalarla, önemli tıbbi turizm merkezlerinden biri.

Gulf Capital CEO’su Dr. Karim El Solh, konu hakkında şunları söyledi: “Doğu Tıp’ın alımı, bölgenin en büyük ve en başarılı tanısal görüntüleme platformunu oluşturma yolunda bizim için önemli kilometre taşlarından biri. Coğrafi ayak izimizi son derece önemli olan Türk sağlık piyasasına taşımanın yanı sıra, Techno Group’a kamu ve özel sağlık sektörlerine dışarıdan tanısal görüntüleme hizmetleri başarıyla sunmak için gereken bilgi ve yetenekleri de kazandırmış olacak.”

Türkiye, sağlık hizmetlerinin çoğunda taşeronlardan yararlanılmasını ve Kamu-Özel Ortaklığı (KÖO) iş modeline dayanan dev sağlık projeleri oluşturulmasını içeren oldukça iddialı bir plana başlamış durumda. Ülke, 2014’te 65 milyar ABD doları değerine ulaşması beklenen sağlık sektöründe güçlü bir KÖO programına sahip ve bunu sağlık sisteminin kalite ve etkinliğini arttırmak, sağlık bilincini güçlendirmek, sağlık tesislerine erişimi kolaylaştırmak ve yaşam beklentisini istikrarlı bir biçimde yükseltmek gibi faktörlerle gerçekleştirmeyi planlıyor.

Dr. Karim El Solh sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğu Tıp’ın mükemmelleştirdiği taşeron sağlık hizmeti modeli Techno Group tarafından genişletilecek ve bölgemiz genelinde uygulanacak. Amacımız olumlu bir katkıda bulunarak, etkin ve yüksek standartlarda bir sağlık hizmeti sunmak. Bu, bölge devletleri ve halklarının temel önceliklerinden de biri.”

Gulf Capital Özel Sermaye Genel Müdürü Richard Dallas, “Doğu Tıp, Techno Group’un sağlık sektörü yatırımlarında baştan belirlemiş olduğu kriterleri karşılıyor. Şirket Türkiye çapında faaliyet gösteriyor ve hizmet kalitesi ile finansal performans açısından başarılı bir geçmişe sahip. Techno Group’un, Doğu Tıp’ın taşeron hizmet modelini Orta Doğu’ya yaymayı ve etkinlik konusundaki performansını, Techno Group’un genel büyüme hedeflerini desteklemek için kullanmak yönünde iddialı planları var,” diye belirtti.

Gulf Capital Operasyon Müdürü ve Techno Group geçici CEO’su Nabil Kassem, şöyle konuştu: “Doğu Tıp’ın alımı ile Techno Group iş modeline stratejik bir bileşen eklemiş oluyor. Doğu Tıp son derece iyi bir yönetime sahip ve Türkiye taşeron tanısal görüntüleme piyasasının en saygın oyuncularından biri. Şirket, doğuda Erzurum’dan batıda İstanbul’a kadar, Türkiye boyunca hizmet veren merkezleriyle, geniş bir coğrafyada faaliyet göstermek konusundaki yeteneğini kanıtlamış durumda. Techno Group’un desteği ile Doğu Tıp dışarıdan tanısal görüntüleme hizmetlerini Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’ya ve ötesine taşıyacak. ”

Doğu Tıp Genel Müdürü Profesör Adnan Okur, konu hakkında şu yorumu yaptı: “Orta Doğu’nun en büyük tanısal görüntüleme platformunun bir parçası olacağımız için son derece heyecanlıyız. Techno Group ile yaptığımız stratejik işbirliği, sektördeki ünümüzden ve Türk sağlık sektöründeki mükemmel performansımızı değerlendirme fırsatı sağlarken, Türkiye’deki kamu, özel ve KÖO sağlık sektörlerindeki muazzam büyüme olanaklarından yararlanmamıza da yardımcı olacak. Ayrıca, Doğu Tıp için, Orta Doğu bölgesinin geri kalanına açılmak için açık bir kapı sunacak. Techno Group’un desteği ile bizi büyük ve kârlı bir büyüme bekliyor.”

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: