Dolar 32,3669
Euro 34,9566
Altın 2.325,55
BİST 9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

ThyssenKrupp, Marmaray Projesi İhalesini Kazandı

ThyssenKrupp, Marmaray Projesi İhalesini Kazandı
19 Temmuz 2013 14:29 | Son Güncellenme: 19 Temmuz 2013 14:31
A+
A-

Marmara RAY

Yüzyılın projesi olarak görülen Marmaray Projesinde ThyssenKrupp Asansör Türkiye, OHL ve Dimetronic Joint Venture (ODJV) ile imzaladığı sözleşmeye göre 36 istasyon ve ek binalar için 155 yürüyen merdiven ve 191 asansör olmak üzere toplamda 346 ünite temin edecek.

İstanbul’daki Marmaray Demiryolu Tüp Tüneli ve Banliyö Demiryolları Toplu Taşıma Sistemi son dönemlerin en zorlu ve ilginç projesi. Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı’nın en büyük yatırımlarından biri olan proje üçe ayrılıyor; Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi  (BC1), Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi (CR3), Demiryolu Araçları Temini (CR2).

ThyssenKrupp Asansör bu projede yaklaşık 65 km’lik hattı kapsayan, Avrupa yakasında Halkalı ile Asya yakasında Gebze’yi birbirine bağlayan ve projenin en uzun kısmını oluşturan CR3 Sözleşmesinden sorumlu olacak.

CR3 Sözleşmesi, mevcut iki hatlı demiryolu sisteminin banliyö hattına ilave olarak şehirlerarası hat ve yük treni hattını da içermek üzere üç hatlı bir demiryolu güzergâhı teşkil edilecek şekilde komple yenilenmesini içermekte. CR3 Sözleşmesi kapsamında, 36 istasyon dışında depo, atölye ve yönetim binaları gibi yardımcı binalar da bulunuyor. Hat, BC1 kısmıyla Asya ve Avrupa yakalarında bağlanarak şehrin iki yakası arasında demiryolu ulaşımının aralıksız olarak devam edebilmesini sağlayacak.

B_dayRev_0281

Anlaşma kapsamında ThyssenKrupp Asansör Türkiye, kapasiteleri 1250 kg ve 4000 kg arasında değişen asansörler temin edecek. Asansörlerin çoğunluğu istasyonlarda konumlandırılacak ve panoramik olacak. Ayrıca hat boyunca yapılacak yaya üstgeçitlerinde yolcu asansörleri ve depo ve yönetim binalarında yolcu, yük ve servis asansörleri montajı yapılacak. Yürüyen merdivenler istasyonlara inşa edilecek ve ağır hizmet tipi olacak.

ThyssenKrupp Asansör’ün Genel Müdürü Juan de la Guardia “Bu büyük projenin kilit tedarikçilerinden biri olmak şirketimiz için çok önemli. Bu sözleşme, özellikle böyle kapsamlı projelerde ürünlerimize olan güvenin bir göstergesidir. ThyssenKrupp Asansör, Marmaray Projesi’nin yüksek standartlarını en üst seviyede karşılayacaktır.” açıklamasını yaptı.

Yaklaşık 14 milyon insanın yaşadığı İstanbul, Türkiye’de en kalabalık nüfusa sahip şehir olmanın yanında Dünya’daki en büyük şehirlerden de biri. Şehrin mevcut kentsel ulaşım problemlerine uzun vadeli bir çözüm olması beklenen Marmaray Projesi ile günde 1.500.000 kişinin taşınması hedefleniyor. 

 

REKLAM ALANI