Dolar 32,5309
Euro 34,9615
Altın 2.439,32
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

TESHİAD Bülent Doğru ile “Devam” dedi

TESHİAD Bülent Doğru ile “Devam” dedi
26 Şubat 2015 11:31
A+
A-

Bülent doğruYeni dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin seçiminin yapıldığı TESHİAD 2013 – 2014 Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, yeni dönemde Bülent Doğru ile devam edilmesi kararı alındı.

TESHİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Doğru 2013-2014 genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de temizleme endüstrisine 2014 yılında büyüme oranı, sektörün 2015 yılında gidişatı ve TESHİAD’ın faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bülent Doğru, “Kıymetli arkadaşlarım öncelikle genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.13 tane yönetim kurulu arkadaşımla ayda 2 defa sektörün geleceğini belirlemek açısından bir araya geliyoruz. Katılımın daha çok ve salonumuzun daha dolu olmasını beklerdim. Yine umutsuzluğa kapılmamak gerek. Sonuçta bu sektörden ekmeğini kazanmaya çalışan kişileriz. Sivil toplum kuruluşu olmayı daha benimsememiş bir sektörün bizler destek veremezsek geleceği daha kötü yerlere gider. Türkiye’de dikkat ederseniz sivil toplum kuruluşları daha farklı hareket etmişlerdir. Hükümetlerden ekonomik anlamda birçok destek almışlardır. Güç birliği olarak hareket edebilirsek diğer sivil toplum kuruluşları gibi bizimde kazanımlarımız olacak” şeklinde konuştu.

Yukarıları zorlamak istiyorsak bu güç birliğini oluşturmak zorundayız diyen Doğru, “Derneğimiz 20-30 yıl önce Hüseyin Bey’in önderliğinde oluşan bir yapıydı. Şimdi bünyesinde birçok yapı barındırıyor. Bunlardan bir tanesi de tesis yönetimi bize daha önce müracaat eden Bahadır Bey, tesis yönetimi alanında ikinci bir derneğe gerek olmadığını, sektörün kendisine ait derneği var. Bu oluşumun içinde yer almak yeterli olacağını belirtmiştir. Dolaysıyla sektörümüzün ilkleri olan firmalar ve kişiler ile güç birliği yapmak beraber çalışmak bizim açımızdan da önemli ve sevindiricidir. TESHİAD 30 yıldan bu yana sürdürülebilirliğini ve gelişme gösterip bu güne gelmiş ise sektörümüz açısından değerli ve önemlidir. Birçok yönetim kurulu ve üye firmamızdan talebimiz benzer örnekler gibi sektörde faaliyet gösteren firmalarımızı derneğimiz bünyesinde toplayabilmektir” açıklamasında bulundu.

2015 bizim açımızdan daha dikkatli olmamızı gerektiren bir yıl olacak vurgusunu yapan Bülent Doğru, “Ülkemize ekonomik açıdan baktığımızda risk almamamız gereken bir yıl olacak. Büyüme oranlarına baktığımızda, inşaat trendinde gelişme gösteriyoruz ama ödeme ve vade noktasında en büyük sıkıntıyı bizim sektörümüz çekiyor. Bu hizmet alıcılar ve satıcılar içinde geçerli. Dolaysıyla bize ürün sağlayan tedarikçilerimiz karşı taraftan aldığımız vade oranında bize ürün vermesi gerekiyor. Bu dolaylı olarak onlara da etki edecektir. 2015’te tercihlerimizi doğru müşteriden yana ve tedbirli hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Türkiye’de temizleme endüstrisi açısından 2014 yılına baktığımızda yüzde 25-30 oranında büyüme ve gelişme var. Bu yurtdışında satılan mal ve ortaklık kültürünün Türkiye’de geliştiğini göstermektedir. 2014 yılında Avrupa’dan Türkiye ortaklık ve ürün satmaya   gelen büyük guruplar TESHİAD ile beraber  hareket etmek istiyorlar. Dolayısıyla TESHİAD sektör açısından iyi bir referans. Şunu gösteriyor ki, ‘evet sektör yurt dışı için de gelişim gösteren ciddi bir pazar.’ Sektör gelişecek ama bu sektörün geleceğini sağlam temellere dayandırmak firmalarımızın güvenilirliğine ve sağlamlığına bağlıdır. Düşüncem şudur ki TESHİAD bünyesinde toplanıp gelecekle ilgili doğru düşüncelerin konuşulacağı bir ortamdan geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.Yönetim kurulu kapak

Bülent Doğru, “2014 faaliyetlerimize baktığımızda önemli konularımız arasında fuar ve zirve vardı. Uluslararası çapta düzenlediğimiz bu organizasyonda ISSA gibi iyi bir ortağımız vardı. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz zirve ve fuarda birçok uluslararası düzeyde ziyaretçi ve konuşmacı ağırladık. Ziyaretçi ve firmalarımız verim alarak ayrıldılar. ISSA davetlisi olarak gittiğimiz Orlando fuarında gördük ki dünya temizlik endüstrileri hijyen alanında daha çok verim nasıl alabiliriz, temizliğin bilimsel metotlar ile nasıl yapılabildiğini konuşuyorlar. Biz bu gelişmişliği sektöre ve üyelerimize daha iyi anlatabilmek adına TESHİAD TV’yi kurduk. Oradaki gelişmeleri anlatmaya çalışacağız. Basın bizim için önemli elimizden geldiği kadarıyla sektörün yayın organı HİZMET Dergisi ve diğer yayın organlarını kullanarak sektör içinde ve dışında sesimizi duyurmaya çalışacağız. Sektörümüz açısından sevindirici gelişmelerden bir tanesi de sektörümüz de hizmet vermekte olan Yönetim Kurulu Üyemiz Nesrin Serin ve sektörde hizmet vermekte olan Musa Demir arkadaşlarımızın milletvekilli aday adayı olmaları. Umuyorum seçilirler. Bizi layıkıyla mecliste temsil ederler. İyi bir yönetim kurulu kadromuzun olduğunu düşünüyorum. Sektörün gelişmesi için kafa yoran, değerli vakitlerini derneğe ayıran arkadaşlarımız var. Yeni dönemde çalışmalarımız sektörün gelişimi yönünde olacaktır. Şimdiden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederek genel kurulumuz sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.Zafer Mumcular

ZAFER MUMCULAR

Sektör için çalışmak isteyen herkese bu platformda yerimiz var

TESHİAD yönetim kurulu üyesi; Zafer Mumcular 2013 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilen TESHİAD ve sektör adına yapılan çalışmaları anlattı. Mumcular; faaliyet raporunu okumadan önce Bizim en büyük sorunumuz üye sorununa değil. İstanbul’da bin tane üye varsa demektir ki sektörün yüzde onuna hitap ediyoruz. Derneğimizin ve sektörümüzün büyük sıkıntılardan önemlisi bir arada olamama sorunudur. Yaptığımız çalışmalarda ve yayınlarımızda aldığımız eleştireler başkan veya yönetim kurulu üyelerinin ön planda olduğu eleştirisi geliyor. Sektör için çalışmak isteyen herkese üyemiz olsun olmasın bu platformda yerimiz olduğunu belirti. Yeter ki sektör adına çalışmakta samimi olalım

Ulusal meslek standartları projesi: TESHİAD, 2012 yılında MYK ile imzalanmış olan protokol ile 9 Meslek Standardının oluşturulması için yetkilendirilmiştir. 2013 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilen çalışmalar ile Genel Temizlik Görevlisi, Dış Cephe Cam Temizlik Görevlisi, Havuz Operatörü ve Oto Yıkama Bakım Görevlisi olarak, 4 Ulusal Meslek Standardı Taslak Çalışması tamamlanmış ve MYK’ya teslim edilmiştir. Teslim Edilen Meslek Standart Taslakları yakın zamanda Komisyon tetkikini takiben Ulusal Görüşe açılacak olup, yılsonuna kadar Ulusal Yeterlilik aşamasının tamamlanması planlanmıştır. Ayrıca, 2015 Yılında 3 Ulusal Meslek Standardı Çalışmasının da tamamlanarak teslim edilmesi hedeflenmektedir.

Türkiye İŞ Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü ve Kadıköy Şube Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda, Nitelikli İŞ Gücünü Geliştirme Projesi dâhilinde, İş Kur Müdürlüğü tarafından Derneğimize bir İş Danışmanı atanması konusunda mutabakat gerçekleştirilmiştir. Bu sayede Üyelerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlanması konusunda ilk adımlar atılmıştır. Ayrıca önümüzdeki ay itibarı ile Sektör İhtiyaç Analizi hazırlanıp, ihtiyaç duyulan mesleklerde Eğitim Programı hazırlanması, uygulanması ve katılımcı İşverenlerimizin bu konuda sağlanan teşviklerden yararlandırılması yolunda önemli bir adım atılmıştır.

Derneğimiz, 2011 yılında Avrupa Endüstriyel Temizlik Sektörü Federasyonu olan E-United organizasyonuna üye kabul edilmiştir. Bununla birlikte 2013 yılında başlatılan görüşmelerle TESHİAD, ISSA’nın Ulusal Dernekler Üyeliğine kabul edilmiştir.

Ulusal temizlik zirvesi: Birincisi 2003 Yılında gerçekleştirilen Ulusal Temizlik Zirvesi, “Güvenilir Hijyen” teması ile ISSA Interclean İstanbul Fuarında, ISSA International Cleaning Summit ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. ISSA tarafından desteklenen Zirveye ISSA’nın katkıları ile yabancı konuşmacılar davet edilmiş ve başarılı bir zirve gerçekleştirilmiştir. Ulusal Temizlik Zirvesi’nin üçüncüsü 2015 yılı sonbaharında yine ISSA’nın destekleri ile gerçekleştirilecektir.

2013 yılı sonlarında varılan anlaşma ile Eylül 2014 tarihinde İstanbul WOW Convention Center’da ISSA Interclean İstanbul Fuarı Yerli ve Yabancı Katılımcı firmanın iştiraki ile gerçekleştirilmiştir. Fuarı 3.500 kişi ziyaret etmiş olup, özellikle daha önceki fuarlara oranla artan yabancı ziyaretçi sayısı dikkat çekmiştir.

Kasım 2014 tarihinde Amsterdam RAI ve ISSA tarafından düzenlenen ve sektörün Amsterdam ile birlikte en büyük fuar organizasyonu olan Orlando Fuarı’na davetli olarak katılınmış ve ISSA’nın Genel Kurul Toplantısında TESHİAD temsil edilmiştir.

Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Polonya Fuarı için yapılan davet Yönetim Kurulunda değerlendirilmiş ve katılım yönünde karar alınmıştır.

Derneğimizin kuruluş amacına daha iyi hizmet verebilmesi adına ihtiyaç duyulan finansal yapının sağlanabilmesi adına, bir İktisadi İşletme kurulması konusunda Yönetim Kurulu kararı alınmış olup, 2015 yılında hızlı bir şekilde yapılanarak faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir.

Dernek faaliyetlerimizin öncelikle üyelerimize ancak genelde tüm sektöre duyurulabilmesi ve tüm sektör unsurlarının faaliyet sürecine aktif olarak katılımını sağlayabilmek adına internet üzerinden yayın yapacak bir televizyon kanalı oluşturulması yönüne karar alınarak hızla uygulamaya koyulmuştur. 2014 döneminde gerek fuar gerekse kamuoyunu bilgilendirmek adına başlattığımız Pr çalışmaları ile birçok ulusal kanal ve yayında sektörün kamuoyunda tanıtılmasına katkı sağlamıştır.

2 dönemdir beraber çalıştığımız arkadaşlarımıza teşekkür eder. Yeni dönemin sektörümüz ve derneğimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.Umut Delikanlı

UMUT DELİKANLI

TESHİAD olarak nasıl bir liderlik üstlenmeliyiz?

Umut delikanlı TESHİAD yönetim kurulu üyesi genel kurul konuşmasında 2015 yılına ilişkin ekonomik ve politik riskler sektör olarak bu risklerden nasıl etkilenebiliriz nasıl mücadele edebiliriz. TESHİAD’ın  2015 yılına ilişkin plan ve projelerini anlattı.

Umut Delikanlı; 2015’te bir takım ekonomik riskler var. Özelikle bizi en çok etkileyecek şeylerden bir tanesi petrol fiyatlarındaki anormal gidiş ve Rusya’daki develasyon Rusya’daki krizin bize yansımaları olacak. Bu anlamda turizmle iş yapan arkadaşların bu sene çok dikkatli olmalarını öneriyorum. Şimdiden ciddi iflaslar iflas ertelemeler gelmeye başladı. Bir başka konu döviz kurunun yükselmesi faizin yükselmesi, dış borcun yüksek olması, işsizliğin yüksek olması tabi etkenler kimyayı atmosferi olumsuz etkiliyor. Dolaysı ile vadelerde uzamalar kar marjlarında düşüşler yaşaya biliriz, maceraya atılmak için doğru bir yıl olmayacağını düşünüyorum. Bunun ötesinde kendi içimizde yaşadığımız sosyal politik çalkantılarda muhakkak bize yansıyacak İhracat pazarının olumsuz etkilenmesine yol açacak tabi seçimin olması da cabası 2015 yılında biz bunları ekonomik olarak his edeceğiz.

Delikanlı; biz dernek olarak nasıl hareket etmeliyiz? TESHİAD olarak nasıl bir liderlik üstlenmeliyiz? Bu konuda birkaç düşüncem var. Derneğimizin uluslar arası organizasyonlarda sektörümüzün derneğimiz tarafından temsil edilmesi çok önemli bir konu, bizim ISSA ya üye olmamız dönüm noktası olacak. TESHİAD’ın uluslar arası organizasyonlarda tanınması daha geniş bir networkün üyesi olacağız. Uluslararası alanda aynı sektörden insanlar ile etkileşim ve iletişim içerisinde olacağız. Gerçekleştirdiğimiz ISSA Interclean fuarında görüştüğümüz Güney Afrika temizlik endüstrisinin başkanı ile yaptığımız görüşeme bizim için çok faydalı oldu. Yaptığımız görüşme çok faydalı ve ne yaptıklarını öğrendik bizden 20 yıl ilerde olduklarını gördük. Bu şekildeki uluslar arası görüşmeler sektörümüz ve derneğimiz açısında kazanç olacaktır. Aynı şekilde dernek yurt içinde de network iş birliği oluşturabilir. İnsanları bir araya getirerek işbirliği anlaşmaları yaparak, farklı pazarlar ile iş birliği ortamları yaratacak organizasyonlar yapabilir. Türkiye pazarına girmek isteyen yabancı firmalara danışmalık aracılık yaparak bunları bir araya getirecek platform görevi üstlenebilir.

Bunun haricinde derneğin kamu nezdinde sektörü temsil etmesi çok önemli! Yasal mevzuatların dernek üyelerinin fikri alınarak yasaların düzenlemesi tabiî ki çok önemli bizim ilgilendiren bir mevzuattın bizim fikrimiz alınmadan yürürlüğe konulması bizim için kabus olur. Bir diğer konuda İTO benzeri bir yapıların içinde sektörün, derneğin temsil edilmesi çok önemli ve gerekli konulardan bir tanesidir. Önümüzdeki dönem önümüze koyduğumuz vizyonlardır.

Bunun haricinde söyleye bileceğim Sektörümüzün eğitim sürecinde TESHİAD’ın eğitim ve sertifikasyon çalışmalarına öncülük daha fazla yol gösterici olmasıdır. Bu aynı zamanda TESHİAD’ın sektörün geleceğini belirlemesi açısından önemlidir. Firmalarında bunlara uyması gerektiğine inanıyorum bu işin kitabında bu yazıyorsa buna uyduralım kendimizi. Operasyon yönetimi, hijyen ile ilgili konulara, kaliteden insan kaynaklarına bir çok konuyu ilgilendiren ciddi çalışmalar yapılması ve bunun bir katalog olarak ortaya konması lazım, TESHİAD’ın bu konuda önderlik etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu standartların denetlenmesi hayata geçirilmesi sektör açısından önemli bir adım olacaktır. Bu eğitimleri almış bu sertifikalara sahip insanlar buralarda çalışabilecekler örneğin inşaat firmaları bu konuda çok yol almış durumda sertifikası olmayan eleman makinaya dokunamaz. Bizim sektörümüzde bir çok pahalı makine ve ekipman mevcut ama bunların sertifikasyon ve eğitim sürecine geçmiş değiliz bu doğru bir uygulama değil değişmesi gerekli. Tahmin ediyorum en önemli sorunlarımız arasında kalite standartlarının belirlenmesi, bunlara yönelik eğitimlerin verilmesi, sertifikaların verilmesi sektörümüz açısından dönüm noktası olacaktır. TESHİAD’ın dernek olarak veya buna aracılık ederek evet burada doğru iş yapılıyor, hayır burada doğru bir iş yapılmamış ve bu standarda uymayan işletmelere yaptırım gücü olması sektör açısından çok önemlidir. Şimdi sektörümüz açısından uzak hedefler gözüke bilir ama yeni TESHİAD Yönetimi olarak kendimize vizyon olarak edinmiş bulunmaktayız. Yeni yönetimin derneğimiz ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. M.ALİ ÇİMEN 2

ALİ MURAT ÇİMEN

Herkesin taşın altına elini koyması lazım

TESHİAD yönetim kurulu üyesi Ali Murat çimen derneğimizin açılıma baktığımızda en fazla istihdam ve insan sayısının olduğu bir dernek herkesin taşın altına elini koyması lazım üye sayımızı artırmamız gerekir.

Arkadaşlarımız dernek çalışmalarımız ve sektör hakkında ki gelişmeleri ve hedefleri güzel özetlediler. Derneğin gelişmesi sektörün gelişmesi anlamına gelir. Bu çalışmalarda en önemli unsur üye sayımızın artmasıdır. Bahsettiğimiz eğitimleri vere bilmemiz vizyonu yakalaya bilmemiz için üye sayımızı artırmamız derneği ödeme sıkıntısından kurtarmamız gerekir. Bugün birçok derneğe baktığımızda odalaşmış durumdalar bizim bu seviyelere ulaşmamız gerekir. Derneğimizin açılıma baktığımızda en fazla istihdam ve insan sayısının olduğu bir dernek bizim en azından üye sayımızı binlere çıkarmamız lazım. Burada herkesin taşın altına elini koyması lazım üye firmalarımızın birer ikişer üye getirmesi sektörümüz ve açısından önemlidir. Uluslararası pazarlarda temizlik endüstrileri oluşturmak istiyorsak güç birliği yapmak istiyorsak derneğimizi geliştirmemiz gerekir. Birçok firmamız bir birine ihale ortamında iş ortamında kıza bilir rakip olabiliriz ama dernek çatısı altına geldiğimizde bunları unutmamız gerekir.Cüneyt Sonuk

CÜNEYT SONUK

Hizmet sektörünün en önemli iş kaliteli en doğru insanlar ile çalışmasıdır

TESHİAD yönetim kurulu üyesi Cüneyt Sonuk; hizmet sektörünün yapacağı en önemli çalışma işletmelerimiz kaliteli en doğru insanlar ile çalışmasıdır. Verimi maliyeti azaltmak istiyorsak patrona yardımcı olabilecek, donanımlı insanlar bulmamız yetiştirmemiz gerekir.

Sektörümüz profesyonellik gerektiren bir sektör. Yıllardan bu yana dış pazarlarda iş yapmaya çalışan bir firmayız yurt dışındaki birçok fuar ve organizasyona katılıyoruz, gördüğümüz şu ki pazarların çok dolu ve standartların yüksek olduğu. Yılardan bu yana mücadele vere vere ancak belirli standartlarda iş yapa biliyoruz. Gerçekten standartları en üst seviyeye çekmişler pazarda beklentileri yüksek standartlarda tuta bilmek için. Verimlik sağlamak istiyorsak maliyetleri en az indirip kaliteli ve verimli nasıl çalışacağımıza müşteriye yönelik beklentimizde bu yönde olmalı. Sektörde artık arabesk yapıyı bırakıp profesyonelliğe önem vermemiz gerekir.Hüseyin aydın

HÜSEYİN AYDIN

30 yılda sektör büyük bir yol kat etti diye biliriz

TESHİAD kurucu üyelerinden Hüseyin Aydın sektörün birlikte hareket ederek plan ve projeli hareket etiği takdirde sektörümüzü bir yere getirebiliriz.

Sektörün nereden nereye geldiğine bakarsak. 30 yılda sektör büyük bir yol kat etti diye biliriz. Geçmişte insanlar temizlik firmasında çalıştıklarını saklarlardı. Bu gün baktığımızda meslek haline gelmiş durumda, camcıyım, halı yıkamacıyım diye insanlar kendi meslek guruplarını oluşturmuş durumdalar. Aslında 30 yıl fazla bir zaman dilimi değil. Geriye dönüp baktığımızda sektörün iyi bir yol aldığını görüyoruz. Tabi burada sektörün çektiği başlıca sıkıntı bir arada olmamak sektörün başta yapması gereken bir araya gelip sektör hakkında fikirlerini belirtmesi ve sektör yararına kafa yormaları gerekmektedir.Ömer karaşehirli

ÖMER KARAŞEHİRLİ

Sektörümüzün önemli sıkıntılarından bir tanesi de tahsilat sıkıntısıdır

Ömer Karaşehirli; aramızda önemli dünya çapında şirketlerin yöneticileri var. Derneğimize ve sektörümüze katkı sağlamaları gerekir. Sektörümüzün önemli sıkıntılarından bir tanesi de tahsilat sıkıntısıdır. Bunu Avrupa firmaları ile karşılaştırdığımızda sektörümüzün tahsilat ve vade sıkıntısını aşmaları gerekmektedir. Hizmet sektörü emeğinin karşılığını alamıyor.2015 yılında oluşacak sıkıntılardan kurmak için gelişmiş pazarlarda olduğu gibi tahsilat ve vade sıkıntılarımızı aşmamız gerekir.Gürkan doğanay

GÜRKAN DOĞANAY

Global bir firma temsilcisi olarak kimlik bunalımı yaşıyoruz

TESHİAD Yönetim Kurulu üyesi Gürkan Doğanay; global bir firma temsilcisi olarak sektörde kimlik bunalımı yaşadıklarını belirti.

Doğanay; sektörümüzün en önemli sorunlarından bir tanesi standartların yükseltilmesi global bir firma temsilcisi olarak kimlik bunalımı yaşıyorum. Sektörün kimyasallarda standardın altında olması, kağıt gramajının düşürülmesi veya makine de daha ucuza mal etmek için standardın çok altında olması vs bize sektör içinde gerçek anlamda sıkıntı vermekte, biz standardı yükseltelim derken sektör bizi aşağı çekmeye çalışıyor. Global firma olarak hiçbir zaman işi ucuza mal etme peşinde değiliz. Tamamı ile verimlilik üzerine odaklanmış durumdayız. Bizim belirtmek istediğimiz standartları düşüreceğimize gelin daha çok verimlilik üzerinde çalışalım.

Bizim burada anlatmaya çalıştığım verimliliğe önem vererek toplam maliyet üzerinden kar sağlamak.  Fiyat konuşmayalım verim konuşalım, adam konuşmayalım kalite konuşalım hepimiz beraber hareket edelim ki sektörümüze katkı sağlayalım, kar edelim.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI