Dolar 32,5541
Euro 34,7341
Altın 2.491,66
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Telekomünikasyon sektörünün geleceği İstanbul’da tartışıldı

Telekomünikasyon sektörünün geleceği İstanbul’da tartışıldı
13 Haziran 2013 10:38 | Son Güncellenme: 13 Haziran 2013 10:39
A+
A-


TT

Türk Telekom, Uluslararası İletişim Enstitüsü’nün 12-13 Haziran tarihlerinde düzenlediği Telekomünikasyon ve Medya Forum’a ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, Uluslararası İletişim Enstitüsü (IIC) tarafından düzenlenen Telekomünikasyon ve Medya Forum’da sektörün kanaat önderlerini ağırladı. Forum, Türkiye’den ve dünyadan birçok üst düzey yöneticinin ve uzman isimlerin katılımıyla 12-13 Haziran tarihlerinde, İstanbul Ataköy Sheraton Otel’de gerçekleştirildi.

Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca’nın açılış konuşmasıyla başlayan Telekomünikasyon ve Medya Forum’da, kısa, orta ve uzun vadede telekomünikasyon sektörünün karşı karşıya olduğu dönüşüm ve bu sürecin getirdiği fırsatlar masaya yatırıldı. Akarca, açılışta yaptığı konuşmada “Türk Telekom olarak bu etkinliğe İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Tüm dünya gibi Türkiye de telekomünikasyon alanında bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Genişbantın getirdiği olanaklar sayesinde şebekeler, yeni ürün ve servislerin sunulması için ideal bir platform sağlıyor. Başta çevrimiçi video olmak üzere farklı kaynaklardan çok çeşitli içeriğe yönelik talep ve servisler çoğaldıkça, altyapı yatırımlarının önemi de her geçen gün daha fazla artıyor” dedi. Sektörün önemli kuruluşlarında aktif rol üstlendiklerini belirten Akarca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ETNO, SAMENA ve GSMA gibi önde gelen kuruluşlarının yönetim kurulu üyesi olan Türk Telekom Grubu, telekomünikasyon politikaları konusunun fikir önderleri arasında yer alıyor. Bu platformlarda, Ortadoğu’dan Balkanlar’a, Kafkasya’dan Akdeniz’e kadar uzanan çok geniş bir bölgeyi temsil ediyoruz. Bunun yanı sıra başta Ar-Ge ve teknoloji olmak üzere bilgi birikimi ve yatırım konularında grup şirketleri arasında ciddi bir işbirliği içinde hareket ediyoruz. Ancak öncelikler listemizin en başında yeni fikirlere odaklanmaya devam etmek yer alıyor, zira hızlı hareket etmek sektörümüzdeki en önemli avantaj.”

Telekomünikasyon ve Medya Forum kapsamında 2 gün boyunca düzenlenen oturum ve panellerde sektörün verimliliğini ve kârlılığını gelecekte de sürdürülebilmesi için bu alandaki oyuncuların izlemesi gereken politikalar ve stratejilerle, odaklanılması gereken yeni olanaklar tartışıldı. Etkinliğe Uluslararası İletişim Enstitüsü (IIC) Başkanı Fabio Colasanti, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İkinci Başkanı Dr. T. Ayhan Beydoğan, Microsoft Teknoloji Politikaları Grubu Kurumsal Başkan Yardımcısı David Tennenhouse, Avea Regülasyon ve Rekabet Hukuku Direktörü Cem Akoymak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Tüketici Hakları Daire Başkanı Özgür Fatih Akpınar, ICANN Başkan Yardımcısı Nigel Hickson, Avrupa Komisyonu Düzenleme Koordinasyonu & Kullanıcılar CONNECT Bölümü Başkanı Vesa Terävä ile uluslararası telekom operatörlerini ve düzenleyici kuruluşları temsilen birçok üst düzey yönetici konuşmacı olarak katıldı.

İki gün süren ve dünyanın çeşitli ülkelerinde gündemde olan regülasyon modelleri ve farklı uygulamaların “bağlantılı TV” ve IP tabanlı servislerin yayıncılığa etkilerinin, telekomünikasyon ve medya yakınsamasının, genişbant temelli yeni iş modellerinin ve geleceğin kablosuz pazarının masaya yatırıldığı etkinlik, katılımcılar arasında verimli tartışmalara sahne oldu. Telekomünikasyon ve Medya Forum’un konu başlıkları arasında endüstrinin 2020 hedefleri ile Türkiye’nin gelişmekte olan ekonomiler arasındaki öncü konumunu sürdürebilmesi ve hedeflerine ulaşması için telekomünikasyon alanında atması gereken adımlar da yer aldı.

 

REKLAM ALANI