Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Teknolojiye yön veren Tayvanlı markalar İstanbul’da buluştu

Teknolojiye yön veren Tayvanlı markalar İstanbul’da buluştu
20 Kasım 2014 12:20 | Son Güncellenme: 20 Kasım 2014 12:22
A+
A-

tayvan markaları istanbulTürkiye’yi 2013-2015 dönemi için stratejik ülke olarak seçen Tayvan, dünyaca ünlü ödüllü 43 markası ile İstanbul’da 5 gün boyunca show yapacak. Türkiye’ye yılda yaklaşık 1,6 milyar dolar ihracat yapan Tayvan, 3 yıl içinde Türkiye’ye yaptığı ticareti iki katına çıkarmayı hedefliyor.

İstinye Park’ta 19-23 Eylül tarihlerinde düzenlenen “Taiwan Excellence Günleri” ünlü manken ve sunucu Özge Ulusoy ile sempatikliği ile herkesin sevgilisi haline gelen eski futbolcu Pascal Nouma’nın katıldığı teknoloji defilesinin yer aldığı görkemli bir törenle açıldı. Tayvan Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Tayvan Dış Ticaret Ofisi (BOFT) girişimi olarak, Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (TAITRA) tarafından gerçekleştirilen etkinliğin açılışına, Tayvan Türkiye Büyükelçisi Yaser Cheng, Tayvan Ticaret Merkezi Türkiye Direktörü Patty Yen, Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyonu Ekonomi Bölümü Direktörü Philip J.P. Fan,  Tayvan Türkiye Ticaret Odası Başkan Yardımcısı  Gema Wang, Acer Ülke Müdürü Sinan Kender, Asus Ülke Müdürü Kevin Li, D-Link Ülke Müdürü Harun Sönmez, HTC Ülke Müdürü Canan Taşar ve Zyxel Ülke Müdürü Vefa Tarhan yaptı. Açılışa, İstanbul Ticaret Odası Başkan (İTO) Yardımcısı Dursun Topçu da katıldı.

Türkiye’de Tayvan markalarına yönelik tüketici farkındalığını artırmak için düzenlenen etkinlikteki tüm katılımcı firmalar, Taiwan Excellence Ödülü’nü kazanarak uluslararası standartta mükemmelliğini kanıtlayan markalarını sergiliyor. İstinye Park’ta 5 gün boyunca, Asus, Acer, HTC gibi dünya çapındaki teknoloji markaları ile bilgi ve iletişim teknolojileri, ev aletleri ve spor ile eğlence ürünlerinin de arasında bulunduğu ‘Taiwan Excellence Ödülü’ alan 43 Tayvanlı marka, 100’den fazla ürünü Türk yatırımcısı ve tüketicisiyle buluşuyor.

Açılışta bir konuşma yapan Tayvan Türkiye Büyükelçisi Yasin Cheng,  Tayvan ve Türkiye’nin uzun ve kazançlı bir ekonomik ilişki paylaştığını belirterek şöyle konuştu: “Geniş ürün çeşitliliği için Orta Doğu’da Türkiye, şu an Tayvan’ın ticaret yaptığı partnerlerin başında gelmekte. Bölgesel gümrük istatistiklerine göre, 2013’te Türkiye’ye olan Tayvan ihracatının toplam değeri 1.6 milyar Doların üzerinde. Bu sayı,2014’te Ocak – Ağustos döneminde 8 ayda yüzde  6.3 arttı.  Tayvan’ın stratejik Pazar seçtiği Türkiye için önümüzdeki 3 yılda tahmini ticaret büyüme oranı da  yüzde 9.

Ticari ilişkilerin yanı sıra, karşılıklı ülke ziyareti gibi alanlarda da ilişkilerin geliştirilmesi için Tayvan ve Türkiye ortak bir çalışma yürütüyor. 2013’de Türkiye, Tayvan’a vizeyi kolaylaştırmayı kabul eden 133.ülke oldu. Karşılık olarak, Tayvan hükümeti de Türk vatandaşlarına vize ayrıcalıklarını genişletti. Vize programı, iki ülke arasındaki kişi değişimlerine olanak sağlamayı, turizm, akademik, kültürel ve ticari alanlarda ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçlamakta.”

“Tayvan ürünlerinin kalitesi artık dünyada tescillenmiş durumda”

Tayvan Ticaret Merkezi’nin 56 ülkede faaliyet gösterdiğine ve 26 yıldır Türkiye’de yer almasına değinerek konuşmasına başlayan Tayvan Ticaret Merkezi-İstanbul Türkiye Direktörü Patty Yen “Bizim asıl görevimiz Tayvan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri teşvik etmek ve sizlere ücretsiz iş hizmeti sağlamaktır. Bu etkinlikte yer alan markaların birçoğunu sizler de çok yakından tanıyorsunuz ancak belki de Tayvan markası olduğunu bilmiyorsunuz. Bizim bu etkinlikteki amacımız Tayvan ürünlerinin kalitesini ve yeniliklerini sizlere daha yakından tanıtmak” dedi. Patty Yen, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tayvan Ticaret Merkezi 56 ülkede faaliyet gösteriyor ve 26 yıldır Türkiye’de yer alıyor. Tayvan Ekonomi Bakanlığı tarafından 2013-2015 yılları için stratejik ülke seçilen Türkiye, Tayvan’ın bilişim teknolojileri sektöründe en büyük ortaklarından biri. Tayvan’ın Türkiye’ye yaptığı yatırım 4,6 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türkiye’ye ihraç edilen belli başlı BT ürünleri ise cep telefonları, bilgisayar aksesuarları, dijital kameralar, kapalı devre kamera sistemleri, opto-elektronik görüntüleme sistemleri, televizyon parçaları ve SSD’ler bulunuyor.

Tayvan’da bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü 2013 yılında üretim cirosunda yüzde 20,5 oranında büyüme oranına sahip olacak. Bu büyüme oranının temel nedeni, tablet PC’lerin küresel sevkiyatındaki hızlı büyümenin yanı sıra bulut veri merkezine yapılan yatırımlar ve dokunmatik ekranlı PC’lerin ortaya çıkması. Ayrıca Tayvan’ın bilişim endüstrisindeki rekabetçiliğinin artında yatan güç ise, oturmuş bir üretim zinciri, engin tecrübeye sahip mühendisler, güçlü Ar-Ge olanakları ve stratejik lokasyon olarak sıralanabilir. Tayvan’ın dünyaca ünlü firmaları yüksek kaliteye ve katma değere sahip ürünler üretmek için en yeni yöntemleri Ar-Ge faaliyetlerini ile geliştirerek kullanıyor. Akıllı telefon üreticisi HTC, 2011’de Interbrand’in En İyi 100 Global Marka listesine giren ilk Tayvan şirketi olarak Tayvan’ın inovatif ürünlerin vatanı olduğunu kanıtladı. Tayvan halen dünya pazarındaki yüzde 87,8’lik oranla dünyanın bir numaralı dizüstü bilgisayar üreticisi konumunda bulunuyor.”

Zyxel pazarda iddiasını sürdürüyor

ZyXEL Ülke Müdürü Vefa Tarhan açılışta yaptığı konuşmada şu bilgileri verdi: “2007 yılında ZyXEL İletişim Teknolojileri A.Ş. adıyla yerel tam operasyon doğrudan yatırım şirketi olarak Türkiye’de faaliyete başlayan ZYXEL; Telekom, İş Dünyası ve Tüketici iletişim ürünleri sunmaktadır. Her yıl ciddi oranda büyüme kat eden ZyXEL 2014 yılı ilk yarısı itibariyle 500 bin adetin üzerinde ürün satışıyla ADSL, VDSL/Fiber internet, kablosuz ürünler ve kişisel NAS bulut çözümlerinde yüzde 30’luk pazar payına ulaşmıştır. ZyXEL ayrıca orta ve büyük işletmelerin internet güvenliği, VPN ve internet üzerinden güvenli iletişimi, ağ anahtarları, profesyonel kablosuz iletişimi çözümlerinde hızla büyümektedir. Önümüzde üç sene içerisinde Türkiye’de iletişim alanında en katma değerli çözümleri en geniş, ölçeklenebilir portföyde sunmaya devam edeceğiz. Özellikle akıllı ev/ofis pazarında lider olacağız. Öte yandan dijital dönüşüm çerçevesinde altyapılarını değiştiren orta ölçekli ve küçük  boyuttaki şirketlere odaklanacak olan ZyXEL, yalnızca ürün ve çözümlerle değil, iş ortaklarımızla danışmanlık hizmetleri ile birlikte  kurumlara rekabette öne çıkabilmeleri için katma değer sağlayacağız. Bireysel depolama ve ev ağı alanındaki pazar payınızı daha da büyüteceğiz.  ZyXEL, iş dünyası  tarafında network altyapı çözümlerinde iki kat büyüme beklemektedir. Kurumsal pazarda güvenlik çözümlerinin çok daha fazla talep görmesi beklenmekte ve bu alandaki yenilenmiş ürün portföyü ve iş ortakları ile oluşturulan geniş ekosistem sayesinde ZyXEL, pazardaki önemli oyunculardan biri olmaya devam edecektir.”

Acer ile daha hızlı ve daha kolay bağlantı

Acer Türkiye Ülke Müdürü Sinan Kender konuşması sırasında, insanların yaşamlarını iyileştiren yenilikçi ürünlerin araştırma, tasarım, pazarlama, satış ve desteğine adanmış bir donanım + yazılım + servis firması olarak, Tayvan’ı en güçlü şekilde temsil etmeye devam edeceklerini belirtti. Kender şunları söyledi, “Faaliyetlerimizi çevre dostu bilgisayarlar, ekranlar, projektörler, sunucular, tabletler ve akıllı telefonlardan oluşan bir yeşil tedarik zinciri olarak devam ettiriyoruz. Kullanıcılara sınırlarının ötesini keşfetmek ve daha fazla deneyim kazanmak için ihtiyaç duydukları cihazlar sağlıyoruz. En yeni teknolojilere herkesin bağlanabilmesi ve erişebilmesi Acer’ın faaliyetlerinin kalbidir. İnsanlar sürekli bağlantıda olma ihtiyacındalar. Arkadaşlarıyla, aile bireyleriyle ve iş arkadaşlarıyla bağlantıda kalmak her zamankinden daha önemli ve daha kolay. Bu bağlantı Acer’ın odak noktasıdır. Acer cihazlarıyla birlikte herkes sevdiği her şey ve herkesle bağlantıda kalır – daha hızlı ve daha kolay bir şekilde. “

“En iyi ürünleri sağlıyoruz”

Asus Ülke Müdürü Kevin Li de yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Taiwan Excellence Günleri aktivitesi birçok şirket için çok önemli bir konumda, çünkü bu etkinlik, “İnovasyon”, “ürün kalitesi”, “performans” ve “tasarım” konularını son kullanıcının anlaması için oldukça güvenilir. ASUS da yıllardır Taiwan Excellence’tan birçok ödül kazandığı için büyük gurur duyuyor. Taiwan Excellence Günleri etkinliğiyle daha fazla insanın iyi şirketleri ve dünyadaki en iyi ürünleri bilmesini sağlıyoruz. ASUS markası Türkiye’de 24 senedir bulunuyor. İnsanların desteği ve bilinirliğimizle birlikte Türkyie’de birçok üründe 1 numarayız. Bunlara örnek olarak anakart ve notebook’ları gösterebiliriz. Tabletler, monitörler, PC, telefon, projector, kablosuz ağ, grafik kartı, optik sürücü, multimedya ürünleri gibi birçok kategoride de en üst sıralardayız. Daha fazla insanın ürünlerimizi kullanma şansını bulması ve iyi bir tecrübe yaşamasını istiyoruz. ASUS ürün ve teknoloji odaklı bir şirket ve bilişim teknolojileri endüstrisinde en önde gelen şirket. Teknik ve tasarım anlamında en iyi takımlara sahibiz. Aynı zamanda mühendislerimiz ve tasarım konusundaki yeteneklerimizle, ASUS’un insanların kullanımına ve yaşam tecrübelerini geliştirmede yardımcı olacak, en iyi ürünleri sağlamaya devam edeceğiz.”

Bebeğinizi cep telefonundan takip edin

D-Link Türkiye Ülke Müdürü Harun Sönmez, D-Link’in 2003 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermekte olduğunu ve Türkiye’deki kullanıcılarına en son teknoloji yenilikçi ürünleri en uygun fiyatlarla ulaştırmakta olduklarını belirtti ve ekledi : “Son yılların gözde teknolojisi olan Bulut hizmetini geliştirilen yeni ürünlerle 2010 yılından beri Türkiye’de sunmakta  ve bu teknoloji sayesinde, müşterilerimizin nerede olursa olsun, evindeki cihazlara erişimesini ve kontrol etmesini sağlamaktayız. Tayvan Excellence ödüllü D-Link Bulut özellikli DCS-825L Bebek Kamerası ile bebeğinize gözünüz arkada kalmadan herhangi bir cep telefonu, yerel ağ veya Internet üzerinden uzaktan görebilir , izleyebilir ve konuşabilirsiniz.”

HTC Türkiye’de hızlı büyüyor

HTC Türkiye Ülke Müdürü Canan Taşar Tayvan’ın Türkiye’yi 2013-2015 dönemi için stratejik ülke olarak seçmesinin HTC’yi çok mutlu ettiğini belirterek, şöyle dedi: “Bu çerçevede Tayvan’ın, 43 markası ile İstanbul’da 5 gün boyunca teknoloji markalarını İstinye Park Tayvan Mükemmellik Günleri’nde tanıtması çok önemli. Çünkü Doğu Asya’nın dört kaplanından biri olan ve kişi başı 38 bin dolarlık milli gelirle Tayvan’ın teknolojide ne kadar ileri bir ülke olduğunun Türkiye’de anlaşılması markamız açısından da bir sinerji yaratacak. Bu etkinlik, HTC ve yanı sıra pek çok Tayvan markasının tesadüfen olmadığının Türk halkı tarafından anlaşılması ve iki ülke ilişkilerine katkıda bulunuyor. HTC olarak 2014’ü adet bazında %30, gelir tarafında da %40 büyümeyle kapatacağımızı ön görüyoruz.  Bu da bizi 2015 için daha da umutlandırıyor. Amiral gemimiz HTC One (M8) çok iyi gidiyor. Aynı şekilde 816 inanılmaz büyük bir başarı yakaladı. HTC ülkeleri arasında Uzak Doğu’dan sonra en başarılı olan ülkelerden biri Türkiye. Biz bununla gurur duyuyoruz”

İstinye Park’ta düzenlenen Tayvan Excellence Günleri’nde tablet, dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonların yanı sıra Strida’nın çocuklara dik ve dengede durmayı öğreten spor bisikleti, Thermedic’ten katlanabilir yatak ve eklem rahatlatıcı spor yastığı gibi teknolojiyle sporu birleştirmiş ürünleri de görmek mümkün.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI