Dolar 32,3835
Euro 35,0225
Altın 2.326,63
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

TÇMB’nin yeni başkanı Sabancı Holding’den

TÇMB’nin yeni başkanı Sabancı Holding’den
04 Mart 2014 10:22 | Son Güncellenme: 04 Mart 2014 10:24
A+
A-

mehmet gocmenTürkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin 28 Şubat tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen 56’ıncı Genel Kurulu Toplantısı’nda yeni yönetim belli oldu. 2011’den itibaren 2 dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Güçlü, başkanlık koltuğunu Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet GÖÇMEN’e devretti.

Bünyesindeki 49’u entegre, 19’u öğütme ve paketleme tesisi olmak üzere toplam 68 çimento üretim tesisi ile Türkiye çimento sektörünün temsilcisi Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, yeni Yönetim Kurulu’nu belirledi.

28 Şubat Cuma günü sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 56’ıncı Olağan Genel Kurul’da, TÇMB’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet GÖÇMEN getirildi.

Görevini 2 dönem üst üste TÇMB Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Mustafa GÜÇLÜ’den devralan GÖÇMEN, Galatasaray Lisesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü ve Syracuse Universitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans mezunu. Lafarge ve Akçansa’da uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapan GÖÇMEN, 2009 yılından bu yana Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda TÇMB Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyeleri de belli oldu. Buna göre; Votorantim temcilcisi M. Şefik TÜZÜN Başkan Vekili, Limak Çimento temsilcisi Gültekin AKSÜYEK ve Batı Söke Çimento temsilcisi Necip TERZİBAŞIOĞLU Başkan Yardımcısı olurken Bursa Çimento temsilcisi Mürsel ÖZTÜRK, geçen dönem olduğu gibi bu dönem de Sayman üye olmaya devam edecek.

56’ıncı Olağan Genel Kurul’da sektör temsilcileri, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu Üye Birliklerinden Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz IŞIK, Agrega Üreticileri Birliği Başkanı Barbaros ONULAY, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri                                         Dr. Serdar ŞARDAN, TÇMB eski Yönetim Kurulu Başkanlarından Dr. Faruk YAĞIZ ve                    Mehmet GÜMÜŞBURUN hazır bulundular. Ayrıca diğer eski Başkanlar ve ilişkili kuruluşlar da kutlama mesajları ve çiçekleri ile Genel Kurul’a tebriklerini ilettiler.

Genel Kurul sonucuna göre belirlenen TÇMB yeni Yönetim Kurulu, önümüzdeki 2 yıl boyunca, TÇMB’yi ve çimento sektörünü temsilen görev yapacak.TÇMB_YeniYönetimKurulu_Mart2014

TÇMB YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

ÜNYE Çimento San. ve  Tic. A.Ş’den Yıldıray YILDIZ, AKÇANSA Çimento San. ve Tic. A.Ş’den H. Hakan GÜRDAL, BARTIN Çimento San. ve Tic. A.Ş’den M. Fevzi BİNGÖL, NUH Çimento San. A.Ş’den M. Hayrettin ŞENER, ÇİMENTAŞ Kars Çimento San. ve Tic. A.Ş’den İ. Ali ÖZİNÖNÜ, AS Çimento San. ve Tic. A.Ş’den Ümit Yaşar ODABAŞOĞLU, Aşkale Çimento San. ve Tic. A.Ş’den Fatih YÜCELİK, KONYA Çimento San. ve Tic. A.Ş’den Kadir BÜYÜKKARA, GÖLTAŞ Göller Bölgesi Çimento San. ve Tic. A.Ş’den Sertaç Bora ÖZYURT, DENİZLİ Çimento San. ve TİC. A.Ş’den Mehmet Barış KILINÇ, KAHRAMANMARAŞ Çimento A.Ş’den Mustafa ERBALTACI, ADOÇİM Çimento Beton San. ve Tic. A.Ş’den İsmail BULUT ve YURT Çimento San. ve Tic. A.Ş’den Mehmet S. BAHÇECİ.

TÇMB DENETLEME KURULU ÜYELERİ

Başkan; AFYON Çimento San. ve Tic. A.Ş’den Mehmet HACIKAMİLOĞLU, Başkan Yardımcısı; LİMAK Batı Çimento San. ve Tic. A.Ş’den Serhan BACAKSIZ ve üye; BAŞTAŞ-BAŞKENT  Çimento San. ve Tic. A.Ş’den Yalçın ALPBAZ.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: