Dolar 32,3852
Euro 35,0493
Altın 2.326,85
BİST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

TARİHTEN İLHAM ALDI, KEMİKTEN DÜĞME YAPIYOR

TARİHTEN İLHAM ALDI, KEMİKTEN DÜĞME YAPIYOR
27 Haziran 2013 08:31
A+
A-

 

Mustafa

Moda her yıl şaşırtarak yenileniyor, tasarımcılar yaratıcılıklarını kıyafetlere yansıtıyor. Ancak bu inanılmaz değişimin ve yenilenmenin içinde tarihten alınan ilhamlar da bulunuyor. Dünyanın birçok moda devi için özel düğmeler tasarlayan ve üreten Form Düğme, düğmenin tarihini araştırdı ve insanoğlunun 4000 yıl önce düğme yerine kullandığı ürünleri inceledi. Şimdi o ürünler düğme üretiminde ham madde olarak kullanılıyor, hem doğallık ön planda tutuluyor hem de tarih yaşatılıyor.

Modanın olmazsa olmaz aksesuarlarının başında gelen düğmelerin şimdiki formları 4000 yıl önceye dayanıyor.

Form Düğme’nin Kurucu Ortağı Mustafa Oktay, insanoğlunun düğme ortaya çıkmadan önce ne tür malzemeler kullandığını araştırdı ve yaptıkları işin tarihine indi. M.Ö. 2000’li yıllarda, düğme yerine hayvan kemiklerinin ve iğne yaprakların kullanıldığını söyleyen Oktay, yüzyıllar sonra bu ürünlerin hammadde olarak kullanmaya başladıklarını belirtiyor.

kemikdugme3

Geri Dönüşümlü Düğmeler

Pakistan ve Hindistan’da eti için kesilen hayvanların kemiklerini satın alarak düğme hammaddesi olarak kullanmaya başladıklarını söyleyen Oktay, kemik düğmelerin hali hazırda üretmiş oldukları doğal düğmelerin arasında en çok tercih edilen tür olduğunu iletiyor.

Kemik düğmelerin, doğallığı ve şık görüntüsü ile dikkat çektiğini ileten Oktay’a göre en önemli durum ise geri dönüşümlü ürünler ortaya çıkarmak.

Boynuzdan ve Deniz Kabuğundan Üretilen Düğmeler de Var

Ürettikleri diğer düğmelerin hammaddelerinden de bahseden Mustafa Oktay, deniz kabuğu, boynuz, palmiye ağacının çekirdeği olan korozo gibi malzemeleri kullandıklarını belirtiyor.

 

REKLAM ALANI