Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Suudi Arabistan’daki en büyük gümrük sahasını kuruyor

Suudi Arabistan’daki en büyük gümrük sahasını kuruyor
12 Aralık 2013 08:37
A+
A-

TNT_Suudi_Arabistan_Anlasma_Foto_1

TNT Express, en hızlı büyüdüğü pazarlarından biri olan Suudi Arabistan’da, 9,5 milyon Euro’luk yeni bir yatırımın temellerini attı. Dammam kentindeki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı’na ülkedeki en büyük gümrük sahasını kuran TNT Express, yeni tesis ile gümrük işlemlerini hızlandırmayı hedefliyor.

TNT Express ve Suudi yetkililerin imzaladıkları anlaşmayla, Suudi Arabistan’ın Dammam kentindeki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı’nda (KFUH) hava ve kara aktarma merkezinin temeli atıldı. Ocak 2015’te faaliyete geçecek merkez, TNT Express’in Dammam’daki mevcut ayırma ve gümrük alanını beş katına çıkararak gümrük işlemlerinin hızını ve verimliliğini önemli ölçüde arttıracak.

Suudi Arabistan, TNT Express’in en hızlı büyüyen pazarlarından biri. Dammam’daki KFUH’de yapılacak yeni tesis, TNT Express’in Suudi Arabistan’daki gümrük giriş noktalarının en büyüğü olacak. Saha kirası ve inşaat için 9,5 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirecek olan TNT Express, yeni tesiste 78 kişiyi istihdam edecek. Hâlihazırda başka operatörlerle 1000 metrekarelik alanı paylaşan şirket, tesisin tamamlanmasının ardından 10.000 metrekarelik bir binada 4800 metrekare ayırma ve gümrükleme sahasına sahip olacak. Yeni tesiste gümrük görevlileri 7/24 faaliyet gösterecek.

TNT Express Suudi Arabistan’da gümrük işlemlerini hızlandıracak

Dammam’daki yeni tesis sayesinde TNT Express, gönderilerin gümrük işlemlerini daha hızlı tamamlayabilecek ve daha geniş alan sayesinde araçların daha düzenli giriş çıkışı sağlanacak. Tesis, TNT Express’in Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Umman ve Kuveyt’i her gün çok sayıda karşılıklı tarifeli sefer ile birbirine bağlayan ve Ürdün’e uzanan Ortadoğu karayolu taşımacılık ağının bir parçası haline gelecek. TNT Express’in Ortadoğu’daki kara ve havayolu şebekeleri ise Asya ve Avrupa’ya günlük kıtalararası havayolu seferleri ile bağlanıyor.

REKLAM ALANI