Dolar 32,3310
Euro 35,0618
Altın 2.285,03
BİST 8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Su tüketiminde yüzde 56 tasarruf mümkün

Su tüketiminde yüzde 56 tasarruf mümkün
23 Mart 2017 16:49
A+
A-

Dünya Su Günü’nde, su kullanımında tasarrufun önemi vurgulanırken, tasarruflu sıhhi tesisat ürünlerinin kullanımıyla 4 kişilik bir ailenin toplam 189 bin 800 litre olan yıllık tüketimi, yüzde 56 düşüşle 84 bin 480 litreye kadar geriliyor.

Doğru tesisat seçimi ile su tüketiminde yüzde 56 tasarruf mümkün!

22 Mart Dünya Su Günü’nde, su kullanımında tasarrufun önemi vurgulanırken, tasarruflu sıhhi tesisat ürünlerinin kullanımıyla 4 kişilik bir ailenin toplam 189 bin 800 litre olan yıllık tüketimi, yüzde 56 düşüşle 84 bin 480 litreye kadar geriliyor.

Su tasarrufu teknolojilerine odaklanan sıhhi tesisat ürünleri, hem aile bütçelerine hem de kaynakların daha az tüketilmesine katkıda bulunuyor.

Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat üreticisi GROHE, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla hem konutlarda hem de hastane, okul, cami gibi kamu binalarında su tasarrufunun önemini vurguluyor.

Su tasarrufunu önemseyenlerin oranı yüzde 62

Firmanın geçen yıl gerçekleştirdiği Türkiye’de Su Kullanımı Araştırması’na göre, yüzde 62’lik bir kesim tarafından önemsenen su tasarrufunda başlıca yöntem, “el yıkama, diş fırçalama, traş olma sırasında musluğu gereksiz yere açık bırakmamak”. Oysa hem aile bütçesine katkı sağlamak hem de doğal kaynakların daha az tüketmek için lavabo, duş ve mutfak bataryaları ile rezervuarların yüksek teknolojili, su tasarrufu sağlayan ürünler arasından seçilmesi çok daha büyük etki yaratıyor.

Tasarruflu ürünlerle yılda 338 TL’lik tasarruf

Evlerin sıhhi tesisatlarında kullanılan ürünlerin su tasarrufu sağlayan ürünlerden seçilmesi durumunda 4 kişilik bir ailede toplam 189 bin 800 litre olan yıllık su tüketimi, 84 bin 480 litreye düşüyor. Bu da aile bütçesinde yıllık yaklaşık 338 TL’lik bir tasarruf anlamına geliyor.

GROHE Doğu Akdeniz Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Serhat Sabaz, 22 Mart Dünya Su Günü’nde, su gibi enerji kaynaklarındaki tasarrufun da önemli bir gündem maddesi olması gerektiğini söyledi. Sabaz, “Bu konuda farkındalığın artırılması, hem günlük alışkanlıklarımızda hem de ürün satın alımlarında tasarrufu odağa almamız açısından önemli. Bu konudaki sosyal sorumluluğumuzun farkında olarak geçtiğimiz yıl TNS ile Türkiye’de su kullanım alışkanlıklarını ortaya koyan bir araştırma yaptık. Ayrıca yoğun su tüketimi olan camilere yönelik ‘Suyu Yemeğe Dönüştür’ projesini Türkiye’ye taşıdık. Bununla birlikte bir sıhhi tesisat üreticisi olarak ürünlerimizle de tasarrufa katkıda bulunmamız çok önemli. Üstün teknolojili ürünlerimizle bu konuda üzerimize düşeni yapmayı her zaman sürdüreceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI