Dolar 32,3638
Euro 35,0383
Altın 2.324,23
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Staj yapmış adaya talep artıyor

Staj yapmış adaya talep artıyor
25 Haziran 2014 11:47
A+
A-

Businesspeople in Job Interview

İşe alımlarda tercih edilen adayların yüzde 49’u staj yapmış

Secretcv.com, staj yapmanın gençlere iş hayatında avantaj sağlayıp sağlamadığına dair bir araştırma gerçekleştirdi. Secretcv.com’un verilerine göre son 3 yılda işe kabul edilen adaylar arasında staj yapmış olanların oranı yüzde 30’dan yüzde 49’a yükseldi. Stajyer ilanlarında yüzde 13’lük artış yaşandı. En çok stajyer aranan sektörlerin başında Danışmanlık, Mağazacılık/Perakendecilik ve İnsan Kaynakları geliyor. Adaylar Bilişim, Sağlık ve Hizmet sektöründe staj imkanlarının artması gerektiğini düşünüyor.

 Yaz aylarının gelmesiyle birlikte gençler staj yarışına girerken, Secretcv.com staj yapmanın gerçekten de avantaj sağlayıp sağlamadığını yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. Rakamlar gösteriyor ki, staj yapmış olmak artık işe alımlarda bir şart halini alıyor.

Secretcv.com verilerine göre, son üç yılda işe alımlarda tercih edilen adaylar arasında staj yapmış olanların oranı 19 puan artışla yüzde 30’dan yüzde 49’a yükseldi. Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, “Staj yapmak gencin iş disiplinini öğrenmesini, iş hayatı içindeki süreçleri tanımasını, ekip çalışmasına alışmasını ve öğrenim sonrasında ne konuda uzmanlaşmak istediğine karar vermesini sağlıyor. Bu nedenle firmalar eğitim-öğretim süresi içinde staj yapmış gençlere öncelik veriyor” dedi.

Staj Yapmış Staj Yapmamış
2012 30% 70%
2013 38% 62%
2014 49% 51%

Staj yapmış ve yapmamış adayların son 3 yıl içinde işe giriş oranları (ilk 6 ay)

3 yılda stajyer ilanları yüzde 13 arttı

Son 3 yılın ilk 6 ay verileri karşılaştırıldığında, Secretcv.com’daki firmaların stajyer ilanlarının sayısında yüzde 13’lük artış olduğu görülüyor.  En çok Danışmanlık, Mağazacılık/ Perakendecilik ve İnsan Kaynakları sektörlerinde stajyer aranıyor. Okan Tütüncü, “Özellikle Mağazacılık ve Perakendecilik sektöründe stajyer olarak işe girdikten sonra aynı firmada maaşlı eleman olarak çalışmaya devam etme ihtimali diğer sektörlere göre daha yüksek” dedi.

Staj yapmak genç yaşta uzmanlaşma avantajı sağlıyor

Son yıllarda hızla gelişen Bilgisayar/ Bilişim Teknolojileri, Otomotiv ve E-ticaret sektörleri de en çok stajyer aranan diğer sektörler. Tütüncü, “Bu sektörlerde staj yapmak gençlere son teknolojik gelişmeleri yakından takip etme fırsatı sunuyor. Bunun yanı sıra gençler, eğitim olanaklarının kısıtlı olduğu fakat büyük potansiyel barındıran e-ticaret gibi alanlarda erken yaşta uzmanlaşma avantajı yakalıyor” dedi.

Danışmanlık Bilişim
Mağazacılık / Perakendecilik Sağlık
İnsan Kaynakları Hizmet
Bilgisayar / BT / Internet Turizm
Eğitim Lojistik
Otomotiv Gıda
E-Ticaret Enerji
Turizm Perakende
Ajans Tekstil
Gıda Hızlı Tüketim

En çok stajyer arayan sektörler Adaylara göre staj imkanlarının artması gereken sektörler

“Bilişim, Turizm ve Gıda’da staj imkanları artmalı”

Secretcv.com, konuyla ilgili bir anket düzenleyerek, adaylara “Sizce, hangi sektör daha çok staj imkanı sağlamalı” diye sordu. 4500 kişinin katıldığı anketin sonuçları, en çok stajyer aranan ilk 10 sektör listesiyle de benzeşiyor. Adaylar en çok Bilişim, Turizm, Gıda ve Perakende sektörlerindeki staj imkanlarının artmasını istiyor.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: