Dolar 32,4730
Euro 34,9255
Altın 2.435,25
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı
24 Şubat 2018 10:44 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2018 10:45
A+
A-

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notunda herhangi bir değişiklik yapmadı ve yabancı para cinsinden kredi notunu “BB” seviyesinde bıraktı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notunda değişikliğe gitmedi.

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre; Türkiye’nin kredi notu “BB” seviyesinde teyit edilirken, görünüm “negatif” oldu. Piyasaların beklentisi de bu yöndeydi.

S&P, geçtiğimiz günlerde enflasyon baskılarının azalmaya başlaması durumunda, not görünümünün ‘negatif’ten ‘durağan’a revize edilebileceğinin altını çizmişti.

“Büyük çaplı” borç vurgusu

S&P, not kararı sonrası yaptığı açıklamada, negatif görünümün, dış finansal koşulların, ülkenin borçlu ekonomisi için olumsuz işaretler ile birlikte, er ya da geç Türkiye’nin finans ve özel sektörünün büyük çaplı dış borcunu çevirebilme yeteneğini kısıtlayabileceğini yansıttığını kaydetti.

Enflasyon ve kur durmazsa not düşebilir

S&P, Türkiye’nin kiredi notunun, para politikasının enflasyon ve kur baskılarını durdurmakta yeterli olmaması durumunda düşürülebileceğini belirtti.

Büyüme yavaşlayacak öngörüsü

S&P, Türkiye’nin GSYH büyümesinin bu yıl yüzde 4 ve 2019-2021 arasında ortalama yüzde 3.2’ye yavaşlayacağı tahmininde bulundu.

S&P, başarısız darbe girişiminin ardından Temmuz 2016’da Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin iki basamak altı olan BB’ye düşürmüş ve not görünümünü negatif olarak belirlemişti.

REKLAM ALANI