Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Sosyal Sorumluluk işletmelerin rekabet gücünü artırır

Sosyal Sorumluluk işletmelerin rekabet gücünü artırır
02 Şubat 2015 10:27 | Son Güncellenme: 02 Şubat 2015 10:30
A+
A-

 

Serdar Dinler

Eğitim alanındaki Kurumsal Sosyal Sorumluluk uygulamaları da işletmelerin rekabet gücünü artırır

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSS Türkiye) tarafından ‘Türk İş Dünyasında İşletmelerin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Uygulamalarında Eğitim’ raporu hazırlandı. Rapora ilişkin açıklamalarda bulunan KSS Türkiye Başkanı Serdar Dinler, “Nitelikli iş gücü ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk uygulamaları, işletmelerin rekabet gücünü artırıyor. Dolayısıyla özel sektör tarafından hazırlanan kurumsal sosyal sorumluluk programlarında, iş yaşamının gerektirdiği beceri ve yetkinlikler üzerine kurgular geliştirebilir. İşletmelerin eğitim alanındaki kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarını daha stratejik olarak konumlamaları, toplumsal ve ekonomik sorunların çözümüne destek sağlayacaktır” dedi.

‘Türk İş Dünyasında İşletmelerin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Uygulamalarında Eğitim’ raporuna göre Türkiye’de işletmelerin gerçekleştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk proje ve uygulamalarında eğitim en çok işlenen konuların başında geliyor. KSS Türkiye Başkanı Serdar Dinler “Ülkelerin ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, daha rekabetçi ve daha inovatif olması için eğitim en önemli kriterlerden biri. Bu nedenle işletmelerin de eğitime önem vermesi kaçınılmaz bir olgu. İşletmelerin hazırladıkları kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde eğitim konusu sadece tüketiciye erişim için araç olmaktan çıkıp, mikro ölçekte şirketlerin ve makro ölçekte ülkenin eğitim ihtiyaçlarına yanıt verecek ölçüde değerlendirilmeli” dedi.

“SETAV tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin İnsan Kaynağının Belirlenmesi’ başlıklı araştırma, işletmelerin oldukça büyük bir kısmının gelecekte nitelikli eleman bulmanın daha da zorlaşacağını ve nitelikli eleman bulma sıkıntısı yaşayacaklarını düşündüklerini ortaya koyuyor” diyen Serdar Dinler, “İşletmeler tarafından eğitim başlığı altında desteklenen veya uygulanan kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin genel resmini çıkardık. Bu çıktıları, ilgili diğer araştırmalar ile değerlendirerek işletmelere eğitim alanında odaklanabilecekleri kurumsal sosyal sorumluluk uygulamaları için bir yol haritası çizebilmeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Eğitimde KSS uygulamaları 21. yy becerilerine uygun şekilde planlanmalı

Serdar  Dinler “Küresel, ulusal ve yerel düzeyde yaşanılan toplumsal ve ekonomik sorunların çözümünde eğitim büyük bir öneme sahip. Dolayısıyla raporu hazırlama amacımız; iş dünyasına, eğitim alanında gerçekleştirebileceği kurumsal sosyal sorumluluk uygulamaları konusunda fikir vermek ve yol göstermek” dedi.

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) Avrupa 2020 stratejisinin önemli başlıklarından biri olduğunu belirten Serdar Dinler, “Avrupa’nın gelecek ekonomik başarısı ve rekabet edebilirliğinde çok önemli bir alan olarak görülen STEM için Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ağı (CSR Europe), KSS Türkiye olarak bizim de çalışmalarının parçası olduğumuz  bir kampanya başlattı. Bu kampanyada gençlerin ve çocukların STEM alanına ilgisini arttırmak için Avrupa’da faaliyet gösteren pekçok şirket kilit paydaşlarla birlikte işbirliği yapıyor.

REKLAM ALANI