Dolar 32,3659
Euro 35,0042
Altın 2.325,73
BİST 9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Sömestır Tatilinde İstanbullular Nereyi Seçti?

Sömestır Tatilinde İstanbullular Nereyi Seçti?
04 Şubat 2015 12:06
A+
A-

FullSizeRender

İlköğretimde okulların 2 haftalık sömestr tatiline girmesiyle birlikte ailece yollara dökülen İstanbul’lu tatilcilerin en az yarısının tercihi Marmara ve Karadeniz Bölgeleri oldu.

“neredennereye.com” verilerine göre, sömestr tatilinin başlangıcında İstanbul’dan yola çıkan ailelerin yaklaşık yüzde 22’si Marmara Bölgesi’ne, yüzde 30’u da Karadeniz Bölgesi’ndeki il ve ilçelere gitmek için otobüs bileti satın aldı.

23 Ocak-25 Ocak 2015 tarihleri arasında “neredennereye.com” üzerinden alınan biletlerle toplam 4 bin 410 kişi seyahat etti. 2 günde satılan biletlerin 960 adedi Marmara Bölgesi’ndeki il ve ilçeler, bin 305 adedi Karadeniz Bölgesi’ndeki il ve ilçeler, 501 adedi Ege Bölgesi’ndeki il ve ilçeler, 708 adedi İç Anadolu’daki il ve ilçeler, 645 adedi Akdeniz Bölgesi’ndeki il ve ilçeler, 159 adedi Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki il ve ilçeler ile 132 adedi de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki il ve ilçeler için satın alındı.

Otobüsle Ulaşım Hala Daha Ekonomik

Türkiye’nin ulaşım rehberi ve bilet satış platformu “neredennereye.com” üzerinden satın alınan biletlere göre, İstanbul’dan başka şehirlere, otobüslerle 27 liradan başlayan fiyatlarla ulaşım sağlanırken, en pahalı yolculuk ise 95 lira ile Van’a gerçekleştirildi.

Verileri değerlendiren “neredennereye.com” Genel Müdürü Erol Demirtaş, uçak yolculuklarında söz konusu fiyatların nadir koşullarda bulunabileceğini hatırlattı.  “neredennereye.com’un doğru bilete ulaştıran karşılaştırma fonksiyonu sayesinde aileler, en ekonomik bilete ulaşabiliyor; Mersin, Erzincan ve Erzurum gibi uzun süreli seyahatlerde bile otobüsle ulaşımı tercih edebiliyor ” dedi.

15 günlük sömestr tatilinde çocuklarıyla birlikte seyahat fırsatını değerlendiren ailelerin de yollara döküldüğünü anlatan Erol Demirtaş, özetle şu değerlendirmede bulundu:

Bölgelerin Tercih Nedenleri

“Tatilin uzun olmasından dolayı, ailelerde zaman değil ekonomik seyahat isteği ön plana çıkıyor. Bu da bazı şehir ve destinasyonlarda otobüs yolculuğunu öne çıkartıyor. Yine bazı şehirlerde hava alanı olmayışı gibi nedenler de bu tercihlerde etkili. Ancak söz konusu verilerin en dikkat çeken tarafı, Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesindeki yoğunlaşma. Marmara Bölgesi tercihini İstanbul çıkışlı olarak değerlendirdiğinizde, daha kısa mesafeli seyahatler olmasıyla belki izah edebiliriz ama Karadeniz’deki yoğunlaşma acaba yeşile doğru, doğa yolculuğu mudur?  Bunun değerlendirilmesi gerekebilir.”

Popüler Şehirler Sıralaması

“neredennereye.com” verilerine göre sömestr tatilinde İstanbul’lu aileler açısından Marmara Bölgesinde en fazla tercih edilen şehirler Edirne, Bursa, Adapazarı, Çanakkale, Kocaeli olurken, Karadeniz Bölgesi’nde en fazla yolculuk edilen şehirler ise Samsun, Zonguldak, Karabük, Ordu ve Bolu olarak sıralandı.

Yine Akdeniz Bölgesi’nde Mersin, Adana, Ege Bölgesi’nde İzmir, Kütahya, İç Anadolu Bölgesi’nde Konya, Eskişehir, Doğu Anadolu’da Erzurum, Erzincan, Güneydoğu Anadolu’da da Batman en popüler seyahat destinasyonları oldular.

15 yılı aşkın zamandır otobüs, tren ve denizyolu seyahatleri için doğru ve ekonomik bilet seçeneklerine yer vererek, hızlı ve güvenilir bilet alma imkanı sağlayan “neredennereye.com”un ziyaretçilerinin yüzde 60’ı siteye mobil cihazlardan bağlanıyor

 

REKLAM ALANI