Dolar 32,3679
Euro 34,9608
Altın 2.325,51
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Şirketlerin Çoğunun Kültürel Dönüşüme İhtiyacı Var!

Şirketlerin Çoğunun Kültürel Dönüşüme İhtiyacı Var!
31 Ocak 2019 10:44 | Son Güncellenme: 31 Ocak 2019 10:46
A+
A-

Dünyanın bugünkü halini; oynaklığın, belirsizliğin, karmaşanın ve anlaşılamazlığın çok yüksek olduğu bir hal olarak tanımlayabiliriz. Yakın zamanda doğru kültürel dönüşümü gerçekleştiremeyen herkes oyun dışında kalacak gibi görünüyor.

“Kültürel Dönüşüm”, son zamanlarda sıkça duyulan bir kavram hâline geldi. TDK, kültürü “Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü.” açıklıyor. Kültür ise sadece toplumsal bir süreç değil, aynı zamanda kurumların da kendi itibarlarını ortaya koymalarında önemli bir rol oynuyor.

Gelişen yeni kurum stratejileri, CEO’ların çalışma yöntemleri ve çalışanlarıyla iletişim kurma şekli de günümüzde değişiklik göstermektedir. Kurum kültürünü uzun yıllar yaşatmak ve bu kültürü çalışanlara benimsetmek ve sevdirmek CEO’lar tarafından önemli bir amaçtır.

İngiltere’nin saygın yatırım danışmanlığı şirketlerinden Redington’un CEO’su Robert J. Gardner acımasız koşullara sahip günümüz dünyasını tanımlamak için“VUCA”terimini kullanıyor.

VUCA dört kelimenin baş harfleri kullanılarak oluşturulmuştur ;

Volatility (Değişkenlik, Oynaklık)

Uncertainty (Belirsizlik)

Complexity (Karmaşıklık)

Ambiguity (Muğlaklık, Anlaşılmazlık)

“Kültürel Dönüşüm” kitabında bugünün dünyasında ayakta kalmak için yapılabileceklere ilişkin 14 CEO ile yapılmış röportajlar bulunuyor. Bu kitap, kurumsal liderlik konusunda uygulayabileceğiniz içgörülerle ve bulgularla dolu. Mattone ve Vaidya, bazı kurum kültürlerinin nasıl daha uzun vadeli sürdürülebilirlik yaratabileceklerini ve günümüzde kanıtlanmış dönüşüm stratejilerini ne şekilde uygulayabileceklerini gösteriyor! European Leadership University Mütevvelli Heyeti Başkanı’nı Alper Utku “Kültürel Dönüşüm, soyut fikirlerin kitabı değil. Dünya genelinde liderlerin gerçek deneyimleri üzerinden değişim ve liderlik hakkında güncel bir araştırma.” diyor kitap hakkında. Yönetici Koçu ve Triggers’ın Çok Satan Yazarı Marshall Goldsmith “Kültürel Dönüşüm, kurumsal liderlik konusunda uygulayabileceğiniz içgörülerle ve bulgularla dolu. Mattone ve Vaidya, bazı kurum kültürlerinin daha nasıl uzun vadeli sürdürülebilirlik yaratabileceklerini ve günümüzde kanıtlanmış dönüşüm stratejilerini ne şekilde uygulayabileceklerini gösteriyorlar!” diyerek kitap hakkındaki görüşlerini dile getiriyor.

Bu kitaptan hem pratik ve uygulanabilir liderlik becerileri kazanabileceksiniz hem de CEO’ların kendi anlattıkları olaylardan yola çıkarak ve geçtikleri olumlu olumsuz durumlardan beslenerek, kendi kurum kültürünüzü daha uzun ve sürdürülebilir bir şekilde inşa edebileceksiniz. Değişen kurum kültürünü “Kültürel Dönüşüm” kitabıyla daha kolay özümseyeceksiniz.

“Kültürel Dönüşüm”, Sola Unitas Academy etiketiyle raflarda yer almıştır.

Sola Unitas Academy, psikoloji, gelişim, felsefe, koçluk ve liderlik alanlarında yerli ve yabancı yayınların yanı sıra bu alanlarda eğitimler düzenleyen bir organizasyondur. Paul Ekman International’ın Türkiye Şubesi olarak faaliyet göstermektedir.

REKLAM ALANI