Dolar 32,5450
Euro 34,7490
Altın 2.488,22
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

ŞİRKETİNİZİN CHECK UP’INI YAPTIRDINIZ MI?

ŞİRKETİNİZİN CHECK UP’INI YAPTIRDINIZ MI?
14 Nisan 2018 10:30 | Son Güncellenme: 14 Nisan 2018 10:33
A+
A-

 

Yeni kurulan şirketlerin yaşam sürelerine bakıldığında % 80’inin ilk 5 yıl içinde iflas ettiği gözleniyor. Peki siz şirketinizin check up ını yaptırdınız mı?

İş planlarını sürekli yenileyen, çağdaş bir yönetim felsefesi benimseyen ve düzenli olarak değişen durumlara göre değerlendirmelerini yenileyen şirketler en zor kriz ve değişimleri bile fırsata çevirebiliyor. Belli aralıklarla hassasiyet analizi yapan şirketlerin ömrü uzarken yapılan analizler şirket verimliliğinin de artmasına neden oluyor.

Şirketinizin check up ını yapmak için geniş kapsamlı bir değerlendirme yapmanız şart. Paranın zaman değeri, satış hacmini geliştirmek, üretim optimizasyonu yapmak, stok maliyetlerini düşürmek, maliyetleri azaltmak, satış vadesini kısaltmak, borç ödeme vadelerini uzatmak gibi birçok önemli noktayı şirketinin sürdürülebilirliği için düzenli olarak kontrol etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda bu değişkenlerin şirket karlılığına ve nakit akışına etkisini analiz edip kararları bu doğrultuda vermek de sürdürebilirliği güvence altına alıyor.

Kamu Özel Ortaklığı (PPP) ve Proje Finansmanı Uzmanı aynı zamanda Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı olan Fatih Kuran: “Şirketler özünde karlı olsa da finansal yönetim zafiyeti nedeni ile sıkıntıya düşüp iflasın eşiğinde olabilirler. Şirketinizi sürdürülebilir kılmanız için düzenli olarak check-up ını yaptırmanız gerekiyor. Bilanço ve finansal çalışmalar şirketinin bugünü ve geçmişi hakkında bilgi verirken geleceği hakkında bilgi vermez. Şirketin geleceğine yönelik bir planlama için mevcut durumu değerlendirmek ve ileriye dönük doğru tahminler yapılması gerekiyor. Şirketler için sürdürülebilirliği sağlamanın en önemli yolu budur.” dedi.

REKLAM ALANI