Dolar 32,5766
Euro 34,7968
Altın 2.510,43
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Sektörün gelişimi 3.  E-ticaret Konferansı’nda tartışıldı  

Sektörün gelişimi 3.  E-ticaret Konferansı’nda tartışıldı   
18 Mayıs 2014 13:59
A+
A-

TOBB izniyle gerçekleşen ilk ve tek e-ticaret organizasyonu olma özelliği taşıyan 3. E-Ticaret Konferansı ve Fuarı, 15 Mayıs 2014 tarihinde sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Soner_Canko

Bu yılki ana teması “perakende sektörüne yönelik e-ticaret stratejileri” olan konferansta Türkiye’den ve yurt dışından önemli konuşmacılar yer aldı. Konferansın açılışını yapan BKM Genel Müdürü Soner Canko internetten yapılan kartlı ödemelerin son dört yıl içerisinde 13 milyar dolardan 35 milyar dolara yükseldiğini ve bu büyümenin hızla devam edeceğini belirtti.

Konferansın ana tema konuşmacısı Net-A-Porter’ın, Kurucu Ortağı ve Megan Quinn’in dünya çağındaki başarı hikayesini aktardığı sunumda “21. Yüzyılda e-Ticarette Mükemmelliğin nasıl elde edileceğine” dair tecrübelerini aktardı.

3. E-ticaret Konferansı ve Fuarı kapsamında ilk kez Türkiye’deki sektör temsilcileriyle buluşan Quinn, Net-A-Porter’ın kurucularından biri ve kreatif direktörü olarak edindiği deneyimlerini paylaştı

Konferans kapsamında, Türkiye’de E-ticaret ve ilgili alanlarda faaliyet gösteren ve başarılarıyla öne çıkan kurumların temsilcileri sunum ve panellerde bir araya geldi. E-Ticarette Ödeme sistemlerinin ele alındığı ilk panelde söz alan PayU Ülke Satış Direktörü Reha Şendil, Biznet Bilişim Genel Müdür Yardımcısı ve Baş Danışman Onur Arıkan, Asseco SEEGüvenli E-ödeme Çözümleri Grup Yöneticisi Burak Kutlu ve 1V1Y Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Barış Çekin bu alandaki son gelişmeleri ve yenilikleri katılımcılarla paylaştılar.

Konferansın yabancı konuşmacılarından Paul Smith, rekabette eksik olan tutarlı bir dijital pazarlama stratejinin nasıl geliştirilmesi gerektiğine yönelik bilgiler aktarırken, Evenby CEO’su Valerie Dagand Moxhet ise, hem tüketici hem de girişimci olarak kadınların e-ticaretin geleceğine etkisini değerlendirdi.

Konferans kapsamında son günlerin çok tartışılan konularından biri olan e-bilet uygulaması da masaya yatırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu E-bilet Proje Koordinatörü Kemal Hacıoğlu ve Passo Genel Müdürü Özgür Gündoğan, spor gündemini meşgul eden e-bilet uygulaması hakkında merak edilenleri anlattı.

Serdar Kuzuloğlu’nun da e-Ticaretin “e”si olmaz başlıklı sunumuyla yer aldığı konferansın diğer gündem başlıkları arasında, sektöre yönelik değerlendirmeler yeni yasal düzenlemeler gereğince 2015 itibarıyla e-ticaret şirketleri için zorunluluk haline getirilecek olan ne e-fatura uygulamasının sektöre etkileri, E-ticarette verimlilik ve müşteri memnuniyeti gibi konular yer aldı.

E-ticaret faaliyetlerini temelini oluşturan farklı süreçlerin temsilcileri “ e-ticaretin olmazsa olmazları panelinde bir araya gelirken panel kapsamında İHS Telekom, Genel Müdür Yardımcısı Bülent ÖzkanObase  Genel Müdürü Bülent Dal,Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Kurumsal Haberler Kurucu Ortağı Murat Buyurgan, T-Soft,Proje Yöneticisi Ömer Arıkan söz aldılar. Panel konuşmacılarının ortak fikri internet kullanım oranlarıyla karşılaştırıldığında e-ticaret hacminin yeterli düzeyde olmadığı ve ülkemizin gelişim alanında önemli bir potansiyele sahip olduğu yönündeydi.

Etkinlikte ayrıca Garanti Ödeme Sistemleri’nin katkılarıyla düzenlenen ve en iyi yeni e-ticaret sitesinin de ödüllendirileceği E-Fikir Yarışması Ödülü de sahibini buldu. Vitringez 2014 yılının en iyi e-ticaret girişimi ödülünün sahibi oldu.

BKM’nin katkıları, Asseco SEE, Biznet, Call Center Hotel, CCC, Encore, İHS Telekom, PayU ve Turkcell’in desteğiyle düzenlenen organizasyon konferansla eş zamanlı olarak gerçekleşen E-Ticaret Fuarı ile sektörün önde gelen kuruluşlarına ev sahipliği yaptı.

REKLAM ALANI