Dolar 32,3691
Euro 34,9702
Altın 2.326,20
BİST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

“Sektörler bir araya geldikçe geleceğimiz kazanacak”

“Sektörler bir araya geldikçe geleceğimiz kazanacak”
23 Mart 2019 12:22 | Son Güncellenme: 23 Mart 2019 12:26
A+
A-

Garenta’nın ana sponsorluğunda bu yıl sekizincisi gerçekleşen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin açılış konuşmasını Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız gerçekleştirdi. Ayyıldız konuşmasında “Belirsizliklerin ve rekabetin daha da arttığı günümüz dünyasında “3D… Değişim, dijitaleşme ve değerler” gün geçtikçe önem kazanıyor. Biz de, sadece kendimiz için en iyisini yaparak değil, dinamik yapımızla farklı iş yapış modelleri geliştirerek bu yeni dünyaya katma değer sağlıyoruz. İş yapış biçimimizin odağında olan dijitalleşme ve değişimin, bu seneki zirvede ana tema olması ve değişik sektörlerden bu kavramları dinlemek hepimize yepyeni kapılar açacak. Farklı sektörler bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımı arttıkça geleceğimiz kazanacak.dedi.

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından 22-23 Mart tarihlerinde bu yıl sekizincisi düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde 3D: Değişim, Dijital, Değerler konusu masaya yatırıldı. Garenta’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen zirveye, Türk iş dünyasını temsil eden büyük şirketlerin yönetim kurulu başkanları ve üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, iş ve siyaset dünyasının alanındaki önemli isimleri de katıldı.

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, yaptığı konuşmada; “Garenta olarak Türkiye’nin en önemli etkinliklerinden biri olan Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne ilk günden bu yana ana sponsor olarak destek oluyoruz. Birçok sektörden değerli katılımcıların yer aldığı böylesi önemli bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Araç kiralamada son trend : Kullandığın kadar araç”

Otomotiv sektöründe ana gündemin dijitalleşme merkezli olduğunu belirten Ayyıldız; Garenta ve ikinciyeni.com markalarında ürün geliştirme çalışmalarını bu vizyonla yürüttüklerini ve sektöre yeni bir soluk getiren MOOV by Garenta’nın buna en güzel örnek olduğunu söyledi. AyyıldızMOOV by Garenta hakkında şu bilgileri verdi: “MOOV by Garenta, Google Play Store ve App Store üzerinden indirilebilen bir aplikasyon. Araç kiralamada özgürlük sunan ulaşıma alternatif yepyeni bir model. En önemli özelliklerinden biri aracı istediğiniz yerden alıp, istediğiniz yere bırakabilmeniz. Bütün bu işlemleri de teknolojinin imkanlarından yararlanarak mümkün olan en kolay şekilde yapabiliyorsunuz. MOOV by Garenta ile şu an dakikada 1 araç kiralanıyor ve uygulamamız haftada yüzde 10 büyüyor. Uygulamamızı kullanarak kiralama yapanların sayısı günde 1.500’ü geçti. MOOV by Garenta uygulamamızı 7 ayda 255 bin kişi indirdi, 120 binden fazla kiralama gerçekleştirildi, 15 bin kişi MOOV by Garenta’yı aktif olarak kullanıyor. İstanbul’da 1.000’e yakın araç filomuzla hizmet veriyoruz. Kısa vadede filomuzu 2.000 araca çıkartmayı, orta vadede en az 10 ilde hizmet vermeyi, uzun vadede ise paylaşım ekonomisi felsefemizi genişleterek, kullanıcıların araçlarını da sisteme dahil etmeyi hedefliyoruz.”

“İkinciyeni.com artık bir referans noktası”

Araç kiralamanın yanı sıra online ikinci el otomobil satış sitesi ikinciyeni.com ile ilgili de bilgi veren Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, kısa bir sürede üye sayılarını 320 bine yükselttiklerine dikkat çekti. Ayyıldız, “Yıllık 20 bin adedin üzerindeki otomobil satışımızla otomotiv e-ticaretinde referans noktasıyız.Ayrıca “hemen al” seçeneğimiz ile kullanıcılarımıza önemli bir kolaylık sunuyoruz. Bu özel uygulamamız ile otomobil satın almak isteyenler açık arttırmaya dahil olmadan, beğendiği otomobili “satın al” butonuna tıklayarak hemen alım yapabiliyor. Ekspertiz hizmetimizi ise alanındaki geniş tecrübesi ve uzmanlığı ile bağımsız bir kuruluş olan TÜV SÜD üzerinden yürütüyoruz.İkinciyeni.com’u diğer ikinci el otomobil satış platformlarından farklı kılan bir diğer özelliğimiz ise yapay zeka uygulamamız Carwizz. Bu uygulama ile kullanıcılar otomobillerinin piyasa değerini kolayca öğreniyor. Şu ana kadar 59 bin 668 kişi Carwizz’i kullandı. Carwizz üzerinden 291 bin 803 otomobilin fiyatlandırılması gerçekleşti” dedi.

Zirve sanayiden ticarete, üretimden perakendeye, finanstan eğitime kadar pek çok sektörden bin 500’ün üzerinde katılımcıyı ağırladı.

REKLAM ALANI