Dolar 32,5825
Euro 34,7736
Altın 2.509,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Sektörde en önemli sıkıntımız kalite konusunda sektörümüzde firmaların taviz vermesi

Sektörde en önemli sıkıntımız kalite konusunda sektörümüzde firmaların taviz vermesi
06 Haziran 2013 07:56 | Son Güncellenme: 24 Mart 2017 17:41
A+
A-

Duşakabin Sektöründe başlıca sıkıntımız kalite konusunda sektörümüzde firmaların taviz vermesi ve bunun  yanı sıra müteahhit  firmaların sektöre ucuz ürün istemesi olduğunu belirti.

Tek Yapı ve Dek. Mal. San. Tic. Ltd. Şti Genel Müdürü  Mehmet Şah DURSUN, günümüzde sağlık ve temizliğin önemi herkes tarafından bilinmektedir. Biz bu konuda özellikle temizliğin sembolü olan banyolarımızın en önemli ihtiyacı olan duş ve küvet kabinleri konusunda hizmet vermekteyiz.

Firma olarak İstanbul Bakırköy’deki  Showroom’umuz ve Güngören’deki duşa kabin imalat yerimiz ile  1989 yılından itibaren bu sektörün içindeyiz. 2008 yılında müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için akrilik küvet, jakuzi duş teknesi ve kompakt imalatına başladık. Çerkezköy’deki 2000 m2 kapalı 200 m2 showroom alanımızla merkezi İstanbul ve Türkiye genelindeki 500’e yakın  bayimiz , Antalya Bölge Müdürlüğümüz  ve 2010 yılında  Kuzey Irak’ta Erbil ‘de kurduğumuz İmalat,depolama ve sowroom  ile sektöre  yön vermeye devam etmekteyiz. Bugün TEK DUŞAKABİN ve TEK DUŞ KÜVET markamız ile 20’den fazla ülkeye ürünlerimiz ihraç edilmektedir.Ürünlerimiz,TEKDUŞ KABİN ve TEKDUŞ KÜVET marka tescili ve garanti belgeli olarak hizmete sunulmaktadır. Kuruluşumuz müşterilerimizin desteği ile bu vazifeyi en iyi şekilde yerine getirebilmenin haklı gururu içindedir.

Sektör ile ilgili olarak  başlıca en önemli sıkıntımız kalite konusunda sektörümüzde firmaların taviz vermesi ve bunun  yanı sıra müteahhit  firmaların sektöre ucuz ürün istemesidir.Müteahhit  firmanın ucuz ürün istemesiyle  ürünün  kalitesi de düşmekte ve  bu şekilde hareket eden firmalara karşı bizim ürün geliştirme durumumuz sınırlı olmaktadır.Ekonomik şartlarda vatandaşı zorlamakta ve  müteahhittin  ucuz ürün istemesi  kalite ve standartları düşürmektedir. Vatandaş temin ettiği ucuz üründen memnun kalmayınca değiştirme yoluna gidiyor ve  fiyat karşılaştırması yapıyor.Açıkçası sektördeki kalite standardını,kendimizi vatandaşa anlatamıyoruz. Sektörde rekabet sıkıntısı fazlaca olup,çoğu firmaların ISO, TSE belgesi bulunmamaktadır.Türkiye’de belirli bir standart ve buna bağlı olarak belirli şartlar gelmek zorunda 25 yıldır bu  piyasanın içinde olup ,belirli standartlarımız olmasaydı piyasada kalmamızın imkanı yoktu.Firma olarak en büyük seslenişimiz dürüstlük,kaliteli ürün üretmek ve güvenirliliktir.

Sektörün sıkıntılarından biri de marketler ile mücadelesidir .Çin’den gelen şişirme ürünler ile müşteriye ucuz ürün sunmaları  beraberinde birçok soruna neden olmaktadır.Vatandaş  farkında olmadan tedarik ettiği  bu  ürünlerin kullanımından memnun  kalmayınca bizim için sektördeki  kalite standartlarını düşürmektedir. Marketler tekne kabinini 180,  190, TL ye  veriyor .Günümüzde bir teknenin maliyeti  150, TL..Kaliteyi düşürüp tekne + kabin 200  TL dersek   kalitede onlar gibi sınırlı oluruz.Daha önce de belirttiğim öncelikli hedefimiz kaliteden ödün vermemek .Temennimiz  devlet eli ile buna bir düzen getirilmesi ,kalite standartlarına öncelik verilmesi ve buna bağlı inşaat firmalarının denetlemesidir.

Kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz.İnşaat sektörü o ülkede diğer sektörleri  tetikleyen lokomotif sektördür.İnsanlarımıza yeni iş sahalarının açılması, yeni sağlıklı yaşam alanlarına insanlarımızın kavuşması en büyük isteğimizdir.

 

 Ekonomi Ajandası-Demet Atay

 

REKLAM ALANI