Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

SATIŞLARI KATLAYACAK 4 YAZLIK STRATEJİ!

SATIŞLARI KATLAYACAK 4 YAZLIK STRATEJİ!
21 Haziran 2022 10:25
A+
A-

Yaz mevsimi boyunca atılacak küçük stratejik adımlarla bu mevsimde de online alışveriş rakamlarının artırılabileceğini belirten TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, e-ticaret siteleri ve online satıcılar için 4 yazlık strateji verdi.

Yılın üç mevsimi online alışveriş hacmini katlayan özel günlerle dolu. Herhangi bir hediyeleşme döneminin olmadığı yaz ayları ise, tüketicinin daha çok kendisi için alışveriş yaptığı aylar. Yaz mevsimi boyunca atılacak küçük stratejik adımlarla bu mevsimde de online alışveriş rakamlarının artırılabileceğini belirten TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, e-ticaret siteleri ve online satıcılar için 4 yazlık strateji verdi.

İNSANLAR YAZIN YAŞAM ALANLARINI DEĞİŞTİRMEK İSTER

Yaz ayları insanların kendilerini daha neşeli hissettiği ve özellikle yaşadıkları alanları değiştirmeye odaklandıkları aylardır. Ev, ofis gibi yaşam alanlarının küçük dokunuşlarla değiştirilebileceğini gösteren kısa videolar eşliğinde, dekorasyona yönelik eşyaları ön plana çıkarın. Dekorasyon malzemeleri veya mobilya satan bir site olmanız da gerekmiyor. Defter, kitap, yastık kılıfı hatta tencere de satıyor olsanız, o ürün ile ortamın havasının nasıl değiştirilebileceğini gösteren kısa şirin bir video veya özenli bir fotoğraf o ürünü ön plana çıkaracaktır.

TARZ DEĞİŞTİRME ARZUSU YAZ AYLARINDA YÜKSELİŞE GEÇER

Güneşsiz depresif günlerin ardından gelen yaz güneşi, insanlarda genel olarak kendi dış görünüşüne ve tarzına yönelik değişiklik arzusunu da tetikler. Özellikle tarz konusunda sıkıntısı olan, neyi neyle giyeceğini bilemeyen tüketiciler için kombin videoları ve kombin fotoğrafları etkileyici olacaktır. Yeni şeyler denemeye açık olduğumuz yaz aylarında, paylaşacağınız kombinler her zamankinden daha dikkat çekici olabilir.

TAMİRAT İŞLERİ İÇİN TAM ZAMANI

Tamirat, onarım işleri de genellikle yaz aylarına bırakılır. Eğer bu alanda hizmet veriyorsanız, yaza özel kampanyalar planlayarak sosyal medya üzerinden cüzi maliyetlerle reklam vererek müşteri çekebilirsiniz. Bu noktada da kısa video ve fotoğraf görselleri, neyin nasıl yapıldığın anlatan paylaşımlar etkileyici olacaktır.

TATİL KONSEPTİNİ İHMAL ETMEYİN

Yaz ayları aynı zamanda da tatil aylarıdır. Fakat tatil kavramı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ege sahillerinde yüzmek de tatil olabilir, evde hobi malzemeleriyle vakit geçirmek de, kitap okumak da, makrome örmek de, ailecek yapılabilecek herhangi bir etkinlik de… Sizin hizmet ve satışınız ne üzerine ise, onu tatil kelimesiyle yan yana getirerek ön plana çıkarabilirsiniz. !Mutlaka okunması gereken tatil kitapları’ gibi…

 

REKLAM ALANI