Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Sanayi bölgesine göre okul

Sanayi bölgesine göre okul
09 Haziran 2012 07:05 | Son Güncellenme: 09 Haziran 2012 07:06
A+
A-

Nihat Ergün sanayi bölgeleri içerisinde, oradaki işletmelerin ihtiyacına uygun meslek liseleri ve bir vakıf üniversitesinin kurulması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, ”Sanayi bölgeleri içerisinde, oradaki işletmelerin ihtiyacına uygun meslek liseleri ve bir vakıf üniversitesinin kurulması konusunda mutabakata vardık” dedi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen Ergün, Kocaeli’de faaliyet gösteren organize sanayi bölgelerinin yönetim kurulu başkanları ve bölge müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıyla katıldı.

Toplantının ardından AA muhabirine açıklama yapan Ergün, toplantıda, Kocaeli’deki organize sanayi bölgelerinin nitelikli eleman ihtiyacıyla ilgili mesleki eğitim konusu ve organize sanayi bölgelerinin birleşerek bir sanayi ve teknoloji üniversitesi kurulması konusunda görüş aldığını söyledi.

”Sanayi bölgeleri içerisinde, oradaki işletmelerin ihtiyacına uygun meslek liseleri ve bir vakıf üniversitesinin kurulması konusunda mutabakata vardık” diyen Ergün, bu konuyla ilgili alt yapı çalışmaları, vakıf kurulması ve üniversitenin organizasyon yapısının oluşturulması çalışmalarını yürütmeye başlayacaklarını kaydetti.

Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın bu konuda koordinasyonu sağlayacağını kaydetti.

Organize sanayi bölgelerinin hem yönetim, hem imar hem de alt yapı ile ilgili bir takım sorunların gündeme geldiğini ifade ederek, ”Her bir organize sanayi bölgesi yönetim kurulu başkanı veya bölge müdürü arkadaşımız, bu konularla ilgili sorunlarını dile getirdiler. Biz de bir müsteşar yardımcısı, 2 genel müdür arkadaşımızla birlikte buraya gelmiştik, zaten bir yönetmelik çalışmalarımız var. Bu yönetmelik çalışmalarında, idari ve teknik sorunlar bir çözüme kavuşturulması için gerekli adımlar atılacak” şeklinde konuştu.

Bakan Ergün, daha sonra, buradan ayrılarak geçen hafta oğlunu trafik kazasında kaybeden Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’e de taziye ziyaretinde bulundu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,