Dolar 32,5825
Euro 34,8367
Altın 2.417,68
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Samsung’dan akıllı ev ekosistemi

Samsung’dan akıllı ev ekosistemi
03 Mart 2014 14:57 | Son Güncellenme: 03 Mart 2014 14:58
A+
A-

samsung_akillievSamsung, sadece akıllı telefonlar, tabletler, TVler ve diğer elektronik eşyalardan sonra akıllı saat de sundu ama duracak gibi görünüyor. Bir süredir akıllı ev için çalışmalar yapan firma tüm bu akıllı cihazların birbiriyle bağlantıya geçmesini istiyor. Gelecekte Smart Home akıllı ev ekosistemi kullanıma girdiğinde akıllı telefon , tablet ya da saatten evdeki sistemler kolayca kontrol edilebilecek.

İlk aşamada ekosistemi üç ana yazılım oluşturacak: Cihaz Kontrolü, Ev Görünümü ve Akıllı Müşteri Servisi. Cihaz Kontrolüyle evdeki elektrik sistemi, havalandırma, görüntüleme birimleri ilgili uygulamalarca kontrol edilecek. Ses, dokunmatik ekran, uzaktan kumanda ile verilen komutlar yerine getirilecek.

Evdeki farklı kullanıcılara özel farklı profiller bulunacak. Ayrıca farklı işlemler için ön ayarlar yapılabilecek. Örneğin uyumadan önce yatağa geçerken uyku modu komutu verilebilecek. Dışarı çıkarken başka bir komutla birden çok işlem aktifleştirilebilecek.

Ev Göünümü ise gerçek zamanlı görüntüleme imkanı veriyor. Dışarda olsanız da net biçimde bilgi sahibi olacaksınız. Akıllı Müşteri Servisi cihazlar için son kullanıcı desteği sağlayacak. Bu senenin ortasından sonra akıllı ev uyumu olan Samsung ürünleri sunulmaya başlanacak.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI