Dolar 32,3342
Euro 35,1132
Altın 2.308,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsung geleceğin akıllı evlerini gerçeğe dönüştürüyor

Samsung geleceğin akıllı evlerini gerçeğe dönüştürüyor
03 Eylül 2014 16:41
A+
A-

Samsung Smart Home_IFA 2014_04Samsung Electronics, genişlettiği Akıllı Ev portföyünü IFA 2014’te tanıtıyor. Ev güvenliğini artıracak, enerji yönetimini iyileştirecek, ev içindeki konumuna uyum sağlayacak ve ses komutlarıyla çalışacak şekilde tasarlanan yeni hizmetler ve ürünler grubu, Samsung’un geleceğin Akıllı Evini bugünden gerçeğe dönüştürme konusundaki büyük bir adım.

Samsung Electronics Medya Çözümleri Merkezi Başkanı Wonpyo Hong: “Ev güvenliğini ve enerji tüketimini yönetmek gibi gündelik rutin işlere yardımcı olacak yenilikçi ürünlerle müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak olan bir Akıllı Ev deneyimi sunmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Dünyanın her yerindeki müşterilerimiz için Akıllı Evi gerçeğe dönüştürmek konusunda liderlik etmek bize büyük bir mutluluk veriyor. Kesintisiz ve sorunsuz bir ev deneyimi yaratmak için, Akıllı Ev hizmetinin uyumluluğunu diğer Samsung ürünlerine ek olarak başka cihaz ve ev aleti üreticilerinin ürünlerini de kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyoruz” dedi.

Samsung Akıllı Ev hizmetinin ana felsefesinin merkezinde kullanım kolaylığı bulunuyor. Samsung iş ortakları tarafından üretilen cihazların da dahil olduğu Akıllı Ev portföyünün genişlemesiyle, bu hizmetin dijital kapı kilitlerinden IP kameralara ve akıllı prizlere kadar modern akıllı evin detaylarında olması hedefleniyor. Cihazlar, Samsung Electronics’in sunduğu diğer tüm ürünlerle birleşerek eksiksiz bir Akıllı Ev çözümü sunuyor.

Samsung Akıllı Ev – Daha Akıllı Bir Yaşam Biçimi

Samsung’un güvenlik hizmetleri, kullanıcıların dijital kapı kilitleri ve IP kameraları birbirine bağlayarak evlerinin içini izlemelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar böylece evlerine kimin girip çıktığını uzaktan ve güvenli bir şekilde takip edebiliyorlar. Örneğin, kullanıcı evde değilken dijital kilit açılırsa, kullanıcının adına kayıtlı akıllı telefona bir mesaj geliyor ve bu mesajla ilgili mobil uygulamada Ev Görüntüleme fonksiyonu başlatılabiliyor. Bu fonksiyonla kullanıcı IP kameralarını kontrol ederek eve girenin aileden bir kişi mi yoksa yabancı mı olduğunu anında görüntüleyebiliyor.

Samsung Akıllı Ev hizmeti aynı zamanda klimalar gibi çok enerji tüketen ev aletlerinin kullandığı elektrik miktarını izleyerek ve enerji tüketiminin beklenen maliyetini görüntüleyerek kullanıcıların ister günlük ister aylık olarak elektrik kullanımlarını izlemelerine olanak tanıyor. Her bir cihaz ya da ev aleti için bir aylık maksimum elektrik kullanım sınırını belirlemenin de mümkün olduğu sistem ile kullanıcı belirlediği sınıra yaklaştığında bir mesaj alarak kullanım detaylarına ulaşabiliyor.

Yeni konum farkındalık hizmetleri, cihazların evde konum tanıma teknolojisi yoluyla otomatik olarak açılmasını mümkün kılıyor. Örneğin, kullanıcı eve yaklaşırken ışıklar ve klima otomatik olarak açılarak kullanıcı eve geldiğinde doğrudan rahat bir yaşam ortamına girmesine olanak tanıyor. Samsung Akıllı Ev hizmeti ile kullanıcılar Gear serisinde yerleşik olarak bulunan ya da Galaxy akıllı telefonlarla kullanılabilen S Voice aracılığıyla her zaman, her yerden klimayı, robot elektrik süpürgesini veya Akıllı LED lambaları aktive edebiliyorlar.Samsung Smart Home_IFA 2014_03

Bir Açık Akıllı Ev Ekosistemi İnşa Etmek

Samsung, Akıllı Ev hizmetlerine ilişkin endüstri standartlarını şekillendirmeye yönelik çalışmalar aracılığıyla, bağlantılı evi ve buna bağlı olarak da Nesnelerin İnternetini mümkün kılmak için çalışıyor.

Samsung ve Intel, Open Interconnect Consortium’un (Açık Arabağlantı Konsorsiyumu) kurulmasında çok önemli bir rol oynadılar. Konsorsiyum, kurucu üyeleri ve gelecekteki ortakları arasında bağlanabilirlilik standartları oluşturmayı hedefliyor.

Samsung, Samsung Akıllı Ev ekosisteminin gelişimini hızlandırmaya yönelik sürekli çabalarının bir parçası olarak, bu yıl Akıllı Ev Yazılım Geliştirme Kitini (SDK) tanıtacak. SDK, ortak şirketlerin Samsung Akıllı Evi destekleyen donanım cihazları geliştirmelerini mümkün kılacak.

Samsung ayrıca bir süre önce, akıllı ev ve tüketiciye yönelik Nesnelerin İnterneti için lider konumdaki açık platformun yaratıcısı olan SmartThings’i satın aldı. SmartThings, Samsung’un kaynaklarından ve desteğinden yararlanarak, bağlantılı evler için gerçek anlamda açık bir ekosistemin geliştirilmesini hızlandırmaya devam edecek. Samsung, bağlantılı ev için heyecan verici deneyimler yaratmalarına yardım etmek amacıyla, ürünlerini SmartThings platformunda geliştiricilere ve ortaklara açacak. 11-13 Kasımda San Francisco’da düzenlenecek olan Samsung Geliştiriciler Konferansı’nda bu konuda daha fazla ayrıntı paylaşılacak. Samsung Electronics Medya Çözümleri Merkezi Başkanı Wonpyo Hong: “Çeşitli hizmetleri ve platformları aktif bir şekilde bulut üzerinde paylaşarak ve Samsung’un platformunu geliştiricilere açarak gerçek anlamda açık bir akıllı ev ekosistemi inşa etmeyi planlıyoruz. Samsung Akıllı Ev, müşterilerimizin gerçek anlamda akıllı biçimde hayatın tadını çıkarmalarını sağlayacak yeni hizmetlerin geliştirilmesi yoluyla ilerlemeye devam edecek” dedi.Samsung Smart Home_IFA 2014_02 Samsung Smart Home_IFA 2014

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI