Dolar 32,3638
Euro 35,0383
Altın 2.324,23
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sağlık turizminde gözler Türkiye’de

Sağlık turizminde gözler Türkiye’de
19 Şubat 2016 11:45
A+
A-

 

saglik-muayenesi

Uluslararası medya kuruluşu Global Connection’ın organizasyonu ile Türkiye’ye gelen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) basınının temsilcileri, Türkiye’nin sağlık turizmindeki potansiyelini sayfalarına taşıdılar.

 Son uluslararası gelişmelerle birlikte turizm sektöründe yaşanan daralma, yeni alanların tanıtımını gündeme getirdi. Global Connnection (GC) tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki yüksek potansiyelini tanıtmayı, turizm gelirlerinin artırılmasına katkı yapmayı hedefleyen yayınlar yurtdışında okuyucularla buluşmaya başladı.

Global Connection’ın, sağlık turizmi konusunda ilgiyi Türkiye’ye çekmek için bu yıl hazırladığı ilk yayın, Gulf News gazetesiyle birlikte bugün (19 Şubat) Körfez Arap ülkelerinde bayilere çıktı.

GC’nin hazırladığı ikinci yayını ise 7 Mart’ta Almanya’da Die Welt ve Welt Kompakt gazeteleri ile birlikte Alman okurlara ulaşacak.

Arap dünyasının en etkili gazetesi olan Gulf News’de yer alan haber ve yorumlarda; kaplıcalar, saç ekimi uygulamaları, kök hücre teknolojisi ve diş tedavileri başta olmak üzere Türkiye’nin sağlık turizmindeki potansiyeline yer verildi.

Yayın öncesi Global Connection’ın organizasyonu ile Türkiye’ye gelen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) basınının temsilcileri, İstanbul’da bulundukları süre içinde; Saç ekimi konusunda ileri bir teknolojiye sahip olan Transmed Kliniği’ni, Türkiye’nin en büyük diş kliniklerinden biri olan Dentopia’yı, Demet Sabancı’nın sahibi olduğu ONKİM Kök Hücre Teknolojileri şirketini, onkoloji ve genel cerrahi alanında Türkiye’nin önde gelen hastanelerinden olan Anadolu Sağlık Merkezi’ni (John Hopkins Medicine) ziyaret ederek bilgi aldılar.

 Sağlık turizminde 2016 hedefi 600 bin turist

Gulf News’de yer alan yazılarda, Türkiye’nin sağlık alanındaki yüksek potansiyelinden övgüyle söz edilerek, özetle şu bilgilere yer verildi:

“Sağlık turizminde diş, göz, estetik, kalp-damar ve eklem protezleri, kısırlık tedavisi, tüp bebek, cerrahi girişimler ön plana çıkıyor. Türkiye’de birçok hastanede onkolojik tedaviler, kardiyovasküler cerrahi, ortopedi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi, tüp bebek uygulamaları, göz ve dişte ileri teknolojili hizmet almak mümkün. Ayrıca cyber knife, robotik cerrahi, MR hizmetleri, kemik iliği nakli ve organ nakli de bu hastanelerde yapılabilmekte. Türkiye’ye geçtiğimiz yıllarda en çok sağlık turisti Almanya’dan geldi. Bunun yanında Hollanda, İngiltere, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri ve diğer ülkelerden gelen hastalar da Türkiye’deki sağlık hizmetlerinden faydalandı. En çok talep gören branşlar ise göz başta olmak üzere diş, ortopedi, kardiyoloji, onkoloji, plastik cerrahi ve beyin cerrahisi oldu. Gelen sağlık turistlerinin yüzde 80’i bu branşlarda hizmet aldı. 2015’te gelen hasta sayısı 500 bin civarındaydı. 2016 yılında 600 bin yabancı hastanın gelmesi bekleniyor.”

 Kaplıcalara özel ilgi

Gulf News yayınında, Arap turistlerin ilgi gösterdikleri kaplıcalara da özel yer verildi.

Türkiye’nin termal suları, debileri, sıcaklıkları, fiziksel ve kimyasal özellikleri ile Avrupa’daki termal sulardan daha üstün olduğu belirtilen yazılarda şöyle denildi:

“Türkiye, potansiyel açısından da dünyada ilk yedi arasında. Sayıları bini geçen ve sıcaklıkları 20-110 derece arasında termal kaynak var. Türkiye’de her yıl kaplıcalara gidenlerin sayısı 5 milyonu aşıyor. 600 bin kadar yabancı konuk da Türkiye kaplıcalarının şifalı sularından faydalanıyor.”

GC, sağlık turizmine desteği sürdürecek

Uluslararası medya kuruluşu Global Connection Genel Koordintörü Onur Tayşu, 19 Şubat tarihli Gulf News yayınından sonra 7 Mart’ta da Almanya’da GC’nin partneri olan Die Welt ve Welt Kompakt gazeteleri ile özel sağlık konusunu ele alan Türkiye yayını yapacaklarını bildirdi.

REKLAM ALANI