Dolar 32,3134
Euro 35,1082
Altın 2.292,61
BİST 9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

PTT, kuruluşunun 175. yılını Gurur Yılı olarak ilan etti

PTT, kuruluşunun 175. yılını Gurur Yılı olarak ilan etti
24 Ekim 2015 14:44
A+
A-

PTT_Genel_muduru_Harun_Maden_2

PTT Yönetim Kurulu Başkanı Harun Maden;‘Toplumun 175 yıllık güvenini teknolojinin gücü ile birleştirdik, çağdaş hizmetlerimizi yurt dışına da taşıyacağız ’

PTT, kuruluşunun 175. Gurur Yılı dolayısıyla tarihi Sirkeci Büyük Postane binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında konuşan PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Harun Maden, “PTT iki asra yakındır sunduğu hizmetlerle ülkemize ilkleri getiren ve ilkleri yaşatan öncü kuruluş olmuştur. Toplumun 175 yıllık güvenini teknolojinin gücü ile birleştiren PTT, bugün iletişim alanındaki tüm hizmet beklentilerini karşılamaktadır. Türkiye’nin en köklü ve saygın markalarından biri olan PTT, 39 bin çalışanıyla kar eden bir kuruluş. PTT önümüzdeki dönemde ticari ortaklıklarla başta Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere yurt dışına da açılacak.” dedi.

Türkiye’nin saygın ve öncü marka kuruluşlarından PTT’nin 175. Gurur Yılı dolayısıyla bir basın toplantısı düzenlendi. İstanbul Sirkeci’de bulunan tarihi Büyük Postane binası önünde İstanbulluların ilgi ile izlediği Mehteran Bölüğü’nün konseriyle başlayan toplantıda konuşan PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Harun Maden; PTT’nin 23 Ekim 1840 yılında mektup taşıma ile başlayan hizmetlerinin bugün teknolojinin de gücüyle birçok alana yayıldığını ve PTT markasının ülkemizde ilklere öncülük eden bir marka olduğunu belirtti. Basın toplantısında, kuruluşundan bugüne topluma sunulan hizmetler basın mensuplarıyla paylaşıldı.

23 Ekim 1840 yılında iletişimin her türlü hizmet dalında faaliyet göstermek üzere, Posta Nizamnamesi ile tarihi hizmet sürecini başlattıklarını söyleyen Maden, 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu’nun yeniden yapılandırılması sonucunda tüzel kişiliğe sahip olduklarını belirtti. Maden sözlerini şöyle sürdürdü, “39 bini aşan personelimiz ve 4500’ün üzerinde işyerimiz ile en geniş hizmet ağına sahip bir “Anonim Şirket” olarak yolumuza devam ediyoruz. 175 yıllık tecrübemizi, toplumun PTT’ye duyduğu güven ve teknolojinin sunduğu olanaklarla birleştirerek, ulusal ve uluslararası alanda itibarlı bir marka değeri oluşturuyoruz.”

PTT Banklarda her yıl 20 milyon insan işlem yaptırıyor

Maden “Her yıl 20 milyon insanımızın işlem yaptırmak için uğradığı PTT banklarda, özel şahısların yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişiliklerine de hizmet sağlıyoruz.” diye konuştu. Son yıllarda GSM sektörüne kazandırdıkları Pttcell markasının 500 bine yakın abonesi ile rakipleri arasında öne çıkmaya başladığını belirten Maden sözlerini şöyle sürdürdü; “Ayrıca lojistik hizmetler alanında; depolama, taşımacılık, organizasyon gibi faaliyetleriyle de bu alandaki ağırlığını daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda üzerinde çalıştığımız somut projeler 2016 başlarında işler duruma getirilecektir” dedi.

“Ülkemizde ilk radyo yayınlarını PTT gerçekleştirdi”

Maden, PTT tarihinde hep mektup, telgraf ve telefondan bahsedildiğini fakat birçok insanın bilmediği bir konunun daha hizmet alanında olduğunu belirterek şöyle konuştu, “PTT’nin 1927 yılında ülkemizdeki ilk radyo yayınına sağladığı katkı çok bilindik bir malumat değil. PTT, bugünkü Sirkeci Büyük Postanesi’nde Büyük Eşref Şefik’in gerçekleştirdiği ve Sesli Haber Postası olarak iletilen radyo yayınlarına 10 yıl süresince ev sahipliği yapmıştır” dedi. Ayrıca yine aynı binada o dönem Hayrettin Hayreden tarafından radyo kullanımı ile ilgili eğitim almak isteyen halka eğitimler verildiğinin de altını çizen Maden, kursların çok verimli olduğunu, hatta kursiyerlerin kendi emekleriyle iki veya üç lambalı radyolar yaptıklarını ifade etti.

“Dünya Posta Birliği’nin 2016 Kongresi’nde ev sahibiyiz”

192 üye ülkenin posta idareleri ile birlikte ortak kararlar alan Dünya Posta Birliği’nin (UPU) kurucu üyelerinden olan PTT’nin Osmanlı döneminde sadece mektup taşıma faaliyeti ile başlayan postacılık hizmetlerine bugün kargo ve bankacılık sektörlerinin de eklendiğini belirten Maden, 2016 yılında gerçekleştirilecek Dünya Posta Birliği kongresine ev sahipliği yapacaklarının müjdesini verdi.

Hizmetlerimizi Avrupa ve Ortadoğu’ya da ulaştırmak için yurt dışına açılıyoruz”

PTT’nin mevzuatta yapılan değişikliklerden sonra yurt dışına da açılacağını kaydeden Maden, şöyle dedi:

“Ticari ortaklılar yolu ile yurt dışına da açılacağız. Bununla ilgili gerekli yasal hazırlıklar yapılıyor. Avrupa ve Uzakdoğu başta olmak üzere PTT’nin güvenilir çağdaş hizmetlerini PTT markasıyla yurt dışına da orada yaşayan vatandaşlarımıza da ulaştıracağız.”

Maden, PTT’nin 39 bin çalışanıyla kar eden bir kurum olduğunu da vurguladı.

PTT’nin kuruluşunun 175. Gurur Yılı dolayısıyla 1 yıl boyunca tüm Türkiye’de etkinliklerin yarışmaların ve organizasyonlar gerçekleştirileceğini belirten Maden, “175.yıl dolayısıyla önümüzdeki 1 yıl boyunca tüm Türkiye’de birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Aslında bugün iyi hazırlanmış bir Lansman etkinliği ile kutlamalara başlama düşüncemiz vardı. Fakat seçim haftasına girmiş olmamız nedeniyle bu etkinliğimizi bir ay sonra gerçekleştirmeyi uygun gördük. Bununla ilgili program ayrıca bildireceğiz” dedi. Maden, “Köklü geçmişinden aldığı geleneğini, geleceğe aktararak sürekli büyüyen şirketimiz, 175. Gurur Yılı’na ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Milletimizin yaşadığı ilklere tanıklık eden ve bu ilklerde emeği olan şirketimiz hep daha ileriyi hedefleyerek 175. yaşına ulaştı. Kutlu olsun” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

 

REKLAM ALANI