Dolar 32,5766
Euro 34,7968
Altın 2.510,43
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

“Plastik, kauçuk ve Kompozit teknik alt komitesi” toplandı

“Plastik, kauçuk ve Kompozit teknik alt komitesi” toplandı
05 Temmuz 2013 11:07 | Son Güncellenme: 05 Temmuz 2013 11:09
A+
A-

S

Sektörel strateji belgesi veeylem planı oluşturma kararı alındı

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) önderliğinde Kauçuk Derneği ve Kompozit Sanayicileri Derneği işbirliği ile kurulan  “Plastik, Kauçuk ve Kompozit Teknik Alt Komitesi” sektörlerin ortak sorunlarının çözümü yönünde çalışmalarına devam ediyor. Plastik, kauçuk ve kompozit sektörlerinin oluşturduğu güç birliği; 2012 rakamlarına göre, 16 bin 295 firma, 370 binin üzerinde istihdam, 6,7 milyar dolarlık ihracat ve 7,98 milyon ton üretim ile önemli bir ekonomik potansiyeli temsil ediyor.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kimya Alt Komitesi olarak faaliyet gösteren “Plastik, Kauçuk ve Kompozit Teknik Alt Komitesi”nin ikinci toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda, “Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı” oluşturulması konusunda çalışmalara başlanmasına karar verildi.

Toplantı, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürlüğü Kimya Şubesi Müdürü Orhan Çetinkaya, PAGEV ve Plastik, Kauçuk, Kompozit Alt Komitesi Başkanı Mehmet Uysal, Kauçuk Derneği Başkanı Nurhan Kaya ve Kompozit Sanayicileri Derneği Başkanı İsmail Hakkı Hacıalioğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.

 “Plastik, Kauçuk ve Kompozit Teknik Alt Komitesi” toplantısında plastik, kauçuk ve kompozit sektörlerinin genel sorunları dile getirilirken çalışma yöntemleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda ele alınan konu başlıkları arasında; kimya sektörü içinde plastik, kauçuk sektörleri değerlendirmesi, sektörün Ar-Ge proje yatırımları ve projelere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB destekleri, NACE kodları ile ilgili son gelişmeler yer aldı. Ayrıca, TSE’nin sektörlerle ilgili çalışmaları, biyobozunur plastik ambalajlar, plastik, kauçuk ve kompozit sektörlerinde iş sağlığı ve iş güvenliği konuları ile eleman ihtiyacı, geri dönüşüm, PAGÇEV’in çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Toplantıya; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme Eğitim Vakfı, Kauçuk Derneği, Kompozit Sanayicileri Derneği, Türk Standartları Enstitüsü, TÜBİTAK, TUİK Türkiye İstatistik Kurumu, İş-Kur, KOSGEB, MARİFED, Marmara Üniversitesi, PAGÇEV, MÜSİAD, Yalova Üniversitesi, İstanbul İl Gıda, Tarım, Hayvancılık Müdürlüğü, İGEDDER temsilcileri katıldı.

REKLAM ALANI