Dolar 32,5327
Euro 34,9418
Altın 2.435,60
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

PİYASA FED SONRASI RAHATLAMA MODUNA GEÇMEYE ÇALIŞIYOR

PİYASA FED SONRASI RAHATLAMA MODUNA GEÇMEYE ÇALIŞIYOR
16 Haziran 2022 12:42
A+
A-

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, Fed sonrası piyasaları değerlendirdi.

“Piyasalar Haziran ayı FOMC toplantısının ardından bir miktar rahatlasa da henüz piyasa fiyatlamalarının oturmadığını görüyoruz. 75bp faiz artırım kararının ardından ABD endekslerinde %1’in üzerinde kazançlar söz konusu olurken Fed’e yönelik beklentilerin bu hafta 50bp’den 75bp’ye geçmesiyle son birkaç gündür aşırı oynak fiyatlamalar vardı.  Dün FOMC’den çıkan kararda 10-1 oyla 75bp faiz artışı yapılırken, Esther George’un 50bp faiz artırılsın şerhi nedeniyle karar oy çokluğu ile alındı. Projeksiyonda ise büyüme rakamlarında aşağı yönlü revizyon yapılırken, enflasyon beklentileri (PCE) %4,3’ten %5,2’ye yükseldi. Dot plot analizine göre bakıldığında da federal fon faizinin beklentileri 2022 için %1,9’dan %3,4’e yükseltildi. Buradaki değişiklikleri toparlarsak önümüzdeki süreçte daha düşük büyümenin tahmin edilmesi ve Powell’ın söylemleri arasında 75bp faizi ‘olağandışı büyük’ olarak tanımlaması konuları birleştirildiğinde piyasa yapılabilecek en büyük faiz artışının yapılması ile rahatlama moduna geçmeye çalışıyor.

27 Temmuz tarihli toplantıda 75bp faiz artışı %81 olasılıkla fiyatlanıyor. Piyasada para giriş çıkışları oldukça zayıf seyrediyor ve borsalardan BTC çekimleri yavaşladı. Bu nedenle ralli başlangıcı ya da trend başlangıcı sinyallerini alamasak da bir süre 20.000$ üzerinde yatay devam edeceğimize benziyor. Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda; 23.150-20.100$ aralığında yatay hareketler seyrediyoruz. Bu bölgede dinlenen Bitcoin’de alımların hızlanabilmesi için 23.150$ seviyesinin kırılması gerekiyor. Fakat şimdilik yatay seyrin devamı beklediğimiz paritede stop loss seviyeleri 20.100$ ve civarı belirlenmelidir.” sözlerine yer verdi.

REKLAM ALANI