Dolar 32,3684
Euro 34,9873
Altın 2.324,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Philips, Küresel Yeşil Markalar liginde 23’üncü sıraya yükseldi

Philips, Küresel Yeşil Markalar liginde 23’üncü sıraya yükseldi
12 Temmuz 2013 08:03
A+
A-

GOKTUG GUR

Royal Philips (NYSE:PHG, AEX:PHI) tarafından yapılan açıklamaya göre; Philips, dünyanın lider  marka danışmanlığı kuruluşu Interbrand tarafından hazırlanan “2013 Yılının En İyi Küresel Yeşil Markaları Raporu”nda bu sene 23’üncü sıraya yükseldi. Geçtiğimiz yıl 31’inci sırada olan Philips, 8 basamak birden yükselerek, araştırmada yer alan teknoloji markaları arasında 2’nci en büyük yükselmeyi kaydetti.

Rapordaki bu yükseliş, Philips’in yeşil marka kategorisinde kaydettiği ilerlemeyi ortaya koyuyor. Philips Türkiye CEO’su Göktug Gür konuya ilişkin görüşlerini “Philips gerçekleştirdiği yeniliklerle dünyayı daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir bir gezegen haline getirme konusunda uzun bir geçmişe sahip. Yenilenen şirket vizyonumuzla, hedefimiz 2025 yılına kadar 3 milyar insanın yaşamını iyileştirmek” diyerek ifade etti. Gür ayrıca Philips Turkiye’nin yeşil ürün satışlarının toplam satışların yüzde 52’sine ulaştığının da altını çizdi.

Interbrand tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu araştırma, teknoloji markalarının çevreye olumlu etkilerini artırmak amacıyla temel mühendislik yetkinliklerini ve kültürel güçlerini geliştirmelerine olanak sağlıyor. 2013 raporunda Philips’in 8 basamak yükselişinin, yeşil marka kategorisinde etkileyici bir ilerleme gösterdiği anlamına geldiğini belirten Interbrand Global CEO’su Jez Frampton görüşlerini şöyle dile getirdi: “Philips bu yıl etkileyici bir ilerleme sergiliyor. 8 basamaklık yükseliş, sadece işi ileri düzeye taşımakla kalmayıp aynı zamanda faaliyet gösterdiği çevre ve toplum üzerinde olumlu etki yaratmasını sağlayan şirket vizyonunun ispatıdır. Araştırma çalışmasının sonuçları, önde gelen teknoloji markalarının en büyük önceliğinin çevresel konulardan oluşmaya başladığını gösteriyor. Bu eğilim, diğer sektörlere de etki ediyor.”

Philips, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) Süper Sektör Lideri konumu da dâhil olmak üzere birçok uluslararası sürdürülebilirlik sıralamasında önemli bir pozisyona sahip. Philips, Interbrand’in en iyi 100 küresel markayı gösteren yıllık sıralamasında 9 milyar dolar’ı aşkın marka değeriyle 41’inci sırada yer alıyor.

REKLAM ALANI