Dolar 32,3122
Euro 35,1016
Altın 2.279,32
BİST 8.962,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Perakende satış hacmi değişmedi

Perakende satış hacmi değişmedi
09 Aralık 2014 11:14
A+
A-

perakende

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksi’ni açıkladı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ekimde aynı seviyede kaldı. 

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ekimde aynı seviyede kaldı. Bu ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,2 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) aynı seviyesini korudu, otomotiv yakıtı satışları yüzde 0,3 azaldı.

Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları yüzde 0,9 arttı, elektrikli eşya ve mobilya satışları yüzde 1,7 azaldı.

Tekstil, giyim ve ayakkabı satışları yüzde 0,2, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları yüzde 1,2, posta veya internet üzerinden satışlar ise yüzde 1,8 artış gösterdi.

Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1,6 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,5 azaldı. Otomotiv yakıtı satışlarında ise yüzde 4,2 artış görüldü.

Perakende ciro ekimde yüzde 0,3 düştü  

Gıda dışı sektörlerin geçen yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları yüzde 0,2 arttı, elektrikli eşya ve mobilya satışları yüzde 5,9 azaldı.

Tekstil, giyim ve ayakkabı satışlarında yüzde 1,4 azalış, tıbbi ürünler ve kozmetik satışlarında yüzde 0,2, posta veya internet üzerinden satışlarda ise yüzde 15 artış gözlendi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro ekimde eylüle göre yüzde 0,3 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları ile gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 0,1 arttı, otomotiv yakıtı satışları yüzde 1,3 azaldı.

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro ekimde geçen yılın aynı ayına göre, yüzde 6,3 yükseldi, aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 12,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5,1 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 2,2 arttı.

REKLAM ALANI