Dolar 32,4915
Euro 34,9207
Altın 2.436,78
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Penguen’in zirveye yürüyüşü sürüyor

Penguen’in zirveye yürüyüşü sürüyor
08 Temmuz 2013 18:04 | Son Güncellenme: 08 Temmuz 2013 18:06
A+
A-

Penguen Gida Aykan Sozucetin

Dünyanın önder marka değerleme şirketi Brand Finance 7. kez “Türkiye’nin En Değerli Markaları” listesini yayınladı. 2012 verileri ile hazırlanan listeye göre 100 markanın toplamı 31 milyar 240 milyon ABD doları değerinde.

“Türkiye’nin En Değerli Markaları” listesine 2011 yılında 97. sıradan giren, Türkiye’de gıda ve tarım sektöründe ilklerin öncüsü olan Penguen Gıda, 1 yılda marka değerini 3 milyon ABD doları arttırdı ve bir basamak daha yükselerek listede 96. sıraya yükseldi.

Türkiye’nin son yıllarda önemli ekonomik gelişmeler kaydettiğini ifade eden Brand Finance CEO’su David Haigh: “Marka ve marka değeri konusunda çalışmaların önem kazanması ile birlikte Türk markalarının da değerleri ile küresel sıralamalarda yer alacağını umut ediyoruz. “Türkiye’nin En Değerli Markaları” çalışmasının bu gelişmeye katkıda bulunacak olması bizleri sevindirecektir.” dedi.

Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner ise araştırmayı şöyle değerlendiriyor: “Türkiye’nin En Değerli Markaları” araştırması yedinci yılını geride bıraktı. Ticari verilerin gittikçe erişilebilir olması, araştırmaya dahil marka sayısının artmasına yardımcı olacaktır. Daha fazla şirketin sermaye piyasasına dahil olması ve/veya ticari veri yayınlarının artması ile bu gelişmenin de sağlanacağına inanıyoruz.”

Penguen Gıda CEO’su Aykan Sözüçetin yaptığı açıklamada: “Marka ve marka değeri konusunda çalışmalarımızı arttırarak gelecek yıllarda daha da üst sıralarda olmayı hedefliyoruz. Bu yıl Brand Finance tarafından yayınlanan “Dünyanın En Değerli 500 Markası” araştırmasında Türk markaları yer alamadı. Penguen Gıda olarak vizyonumuz çerçevesinde tüm sofraların vazgeçilmez gıda markası olmayı hedefliyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI