Dolar 32,5021
Euro 34,7759
Altın 2.491,03
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Pegasus’un halka arzında 2,1 kat talep

Pegasus’un halka arzında 2,1 kat talep
22 Nisan 2013 14:14 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2013 19:57
A+
A-

 

Ali

Pegasus paylarının halka arzı sonuçlandı. Nihai halka arz fiyatı 18,40 TL olarak belirlendi.

 Türkiye’nin halka arz olan ilk özel havayolu şirketi olan Pegasus’un halka arzı yurt içi ve yurt dışı piyasalardan büyük ilgi gördü. 18-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama sonucunda, belirlenen arz fiyatından, toplam 10.379 yatırımcıdan 68.178.041 lot talep geldi. Böylelikle yurt içinde 2,4 kat, yurt dışında 2,1 kat talep yaratıldı.

Halka arzda planlanan %10’luk ek satış hakkı da kullanıldı. Nihai tahsisat oranları, planlandığı şekilde, Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar için %70, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için %10, Nitelikli Yatırımcılar için %10 ve Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar için %10 olarak gerçekleşti.

Yurt içinde İş Yatırım liderliğinde gerçekleştirilen halka arzda ilk defa bireysel yatırımcılara da farklı fiyat seviyelerinden talepte bulunabilme imkanı verilmişti. Halka arza bireysel yatırımcıların ilgisi de 4,7 kat talep ile oldukça yoğun oldu. 

Ali Sabancı: “Yine bir ilke imza attık”

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı yaptığı yazılı açıklamada; Türkiye’de ilklerin havayolu olan Pegasus’un bir ilke daha imza atmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sabancı, “Havacılığı değiştirirken birçok ilke de imza attık ve Türk havacılık tarihinde halka açılan ilk özel havayolu olduk. Bize güvenen ve Türkiye’nin yükseleni değeri Pegasus’a ortak olan, Pegasus’un yükselmesine destek veren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz.  Gelecek bizim, Türkiye’nin” dedi.

REKLAM ALANI