Dolar 32,3295
Euro 35,0781
Altın 2.306,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

PATRONLARA DEĞİL LİDERLERE İHTİYACIMIZ VAR!

PATRONLARA DEĞİL LİDERLERE İHTİYACIMIZ VAR!
14 Aralık 2018 11:34 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2018 11:36
A+
A-

Yenilikçi dijital para şirketi Coiny, Webrazzi Fintech 2018 sahnesinde Ekonomist & Yazar Prof. Dr. Emre Alkin ile birlikte dijital para dünyasında yaşanacak gelişmeleri ele aldı. Prof. Dr. Alkin yaptığı konuşmada, “Patronlara değil liderlere ihtiyacımız var. Lider belirli bir eğitimli kadroyla yaptığı işi yukarılara çıkartır. Bunu da ancak dijital altyapılarla yapabilir” dedi.

Günümüzün yeni finansal teknolojileri ve öne çıkan tüm başlıklarının masaya yatırıldığı Webrazzi Fintech 2018, Wyndham Grand İstanbul’da gerçekleştirildi. Dijital varlıkların alım-satımı, depolanması, yönetilmesi ve ödeme aracı olarak kullanılabilmesi için en kolay, en hızlı ve en güvenilir ürünleri üreten Coiny de Webrazzi Fintech 2018 katılımcıları arasında yerini aldı.  Etkinlik kapsamında düzenlenen ‘Kripto Para Dünyasında Sırada Ne Var?’ başlıklı oturumda Webrazzi Kurucusu&CEO’su Arda Kutsal moderatörlüğünde Coiny CEO’su Ayberk Kuday ve Ekonomist & Yazar Prof. Dr. Emre Alkin, dijital para dünyasında yaşanacak yeni gelişmeleri konuştu. İnternetin ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte alışkanlıkların ve yaşayız biçimlerinin değiştiğini dile getiren Prof. Dr. Alkin, “Gelecekte çalışma şeklimiz de değişecek. ABD’de 2027 yılında freelance çalışanların sayısı, bordrolu çalışanları geçecek. 2017 yılında binlerce fiziksel mağazanın kapandığını gördük. Mağazaların yerini aplikasyonlar aldı. Geldiğimiz süreçte artık çözüm üreterek değer yaratmamız gerekiyor. Çözüm üreterek değer yarattınız mı, rakibiniz yok demektir. Yeni durumda dijitale yatırım yapan kazanacak. Coiny gibi geleceği gören ve şimdiden konuşlanan şirketlerin önemi giderek artacak” dedi.

Prof. Dr. Alkin: “Patronlara değil liderlere ihtiyacımız var”

Gelecekte kağıt para gibi çözümlerin yok olacağını belirten Prof. Dr. Alkin, “Kişiyi kontrol eden sistemlerden işi kontrol eden sistemlere geçtik. Yakın bir gelecekte değeri, emeği, alın terinin gerçek değerini dijital varlıklar ve blockchain teknolojisi vermeye başlayacak. İnsanların emekleri ile doğru orantılı bir değer zinciri oluşacak. Bu yoldan başka bir çaremiz yok. Bugün artık kuyumcu dükkanı işletir gibi herhangi bir işletmeyi yürütmenin imkanı kalmadı. Bu anlamda patronlara değil liderlere ihtiyacımız var. Lider belirli bir eğitimli kadroyla yaptığı işi yukarılara çıkartır. Bunu da ancak dijital altyapılarla yapabilir” diye konuştu.

Kuday: “Tüm süreçlerimizi regülasyonlara uyumlu şekilde tasarladık”

Blockchain teknolojisinin pek çok farklı kullanım alanı olduğunu belirten yenilikçi dijital para şirketi Coiny’nin CEO’su Ayberk Kuday, Coiny olarak blockchain teknolojisinin dijital varlıklar kısmına odaklandıklarını söyledi. İnsanların dijital paralara erişimini kolaylaştırmak amacıyla yola çıktıklarının altını çizen Kuday, “Coiny mobil uygulamalarımız bu anlamda Türkiye’de mobilden kayıt olunup, hesap doğrulama işlemlerinin yerine getirilmesinin ardından, dijital varlıkların kolayca alınıp-satılabileceği tek mobil ürün olma özelliği taşıyor” şeklinde konuştu.

Kuday, Coiny olarak tüm süreçlerini olası regülasyonlara yüzde 100 uyumlu şekilde tasarladıklarının altını çizdi. Coiny’nin tamamen Türkçe olduğunu ve TL ile ticarete imkan sağladığını belirten Kuday, uygulamalarının bölgesel ve globalde de kullanılabilecek kadar güvenli, hızlı ve kolay kullanımlı olduğunu belirtti.

REKLAM ALANI