Dolar 32,5889
Euro 34,8006
Altın 2.499,03
BİST 9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Otomotivin Geleceği Türkiye’de Değerlendirilecek

Otomotivin Geleceği  Türkiye’de Değerlendirilecek
23 Temmuz 2018 11:09 | Son Güncellenme: 23 Temmuz 2018 11:10
A+
A-

 

Dünyada otomotiv sektörüne yön veren mühendisler, İstanbul’da bu yıl üçüncü kez düzenlenecek International Automotive Engineering Conference’de (IAEC) buluşacak. Geleceğin otomotiv trendlerinin mercek altına alınacağı konferansta, otomotiv elektroniği ve yazılımlarındaki son trendler tartışılacak.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Otomotiv Sanayii Derneği (OSD),Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP), Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği  (TAYSAD) organizasyonu ve American Society of Automotive Engineers  (SAE) işbirliği ile gerçekleştirilen ‟Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı – IAEC‘18” için hazırlıklar hızla devam ediyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan etkinlik 1-2 Kasım 2018 tarihlerinde Swissôtel The Bosphorus’da gerçekleşecek.

Otomotiv dünyasındaki trendlerin konuşulacağı etkinlikte, otomotiv sanayinin mühendislik konularında atması gereken adımları, mühendisliğin otomotiv sanayindeki mevcut dinamiklerini ve uluslararası alanda uzmanların görüşlerini teknik bir bakış açısıyla aktarılması hedefleniyor.

Yazılım mercek altına alınıyor

Etkinliğin üçüncü yılında ‘Otomotivde Elektronik ve Yazılımın Bugünü ve Yarını’ teması çerçevesinde, “Yeni Gelişmeler”, “Yazılım Güvenliği ve Blok Zinciri”, “Akıllı Araçlar için Düzenlemeler ve Testler”, “Akıllı Araçlar için Adaptif Platform”, “Gelişen Yeni Teknolojilerin Otomotiv Ekosistemine Etkisi”, “5G ve Araçlar Arası Haberleşmenin Geleceği”, “Araçlarda Elektroniğin Geleceği”, “Araçlarda Yapay Zekâ”, “Teknoloji ve Etik”, “Otomotivde İç Girişimcilik Stratejileri”, “Gelişen Teknolojiler ve Yenilikçi Girişimlerin Otomotiv Sektörüne Etkileri” konuları değerlendirilecek.

Yüksek lisans ve doktora tezleri de ödüllendirilecek

Konferansta ayrıca, otomotiv alanında tamamlanan yüksek lisans ve doktora tez çalışmaları da bu yıl ilk kez ödüllendirilecek. Yarışmada dereceye giren ilk 3 tez, SAE’nin düzenlediği yurt dışı konferanslarından birine katılım hakkına sahip olacak.

REKLAM ALANI